background img
banner
banner

Συνεδρίαση Λογοδοσίας: Τα θέματα “φωτιά” που θα θέσει η παράταξη του Χρήστου Γούτου

Η τρίτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 7.00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο δημοτικό σκηνικό.

Το πρώτο ζήτημα που θα εισαγάγει προς συζήτηση η παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», αφορά την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης της Τρίγωνης Πλατείας σε συνάρτηση με το πώς θα διαμορφωθεί η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης από εδώ και στο εξής. Η παράταξη θέτει το θέμα με δεδομένο ότι σε έναν μήνα εκπνέει η παράταση για την παραλαβή προς χρήση του έργου που αφορά την Τρίγωνη Πλατεία και τις περιμετρικές οδούς, με δεδομένη επίσης τη βούληση της δημοτικής αρχής για πεζοδρόμηση και την παράλληλη εκπόνηση μελέτης προς την κατεύθυνση αυτή και πρόκειται να ζητήσει ενημέρωση σχετικά με το στάδιο που βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες.

Επιπλέον, θα ζητήσει να μάθει τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις μέσα στον μήνα και τι θα πράξει από τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στο κέντρο του Αιγίου. ΄΄Η παράταση που έχει δοθεί ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της Τρίγωνης Πλατείας τελειώνει, όπως και η προθεσμία για τις αποκαταστάσεις. Το ερώτημα της παράταξής μας είναι, ποιες διορθώσεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής κι αν ολοκληρώθηκε ό,τι έπρεπε να γίνει με βάση την κρίση της Τεχνικής Υπηρεσίας΄΄, είπε στο Protionline.gr ο κ. Γούτος, προσθέτοντας: ΄΄Το δεύτερο σκέλος ερωτήσεων έχει να κάνει με το εάν έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στον δήμο η κυκλοφοριακή μελέτη κι αν, σε περίπτωση που υποδεικνύει πεζοδρόμηση, ο δήμος θα προχωρήσει κατευθείαν σε αυτό ή θα υπάρξει κάποια διαβούλευση. Ελπίζουμε να μην ζητάμε συνέχεια παρατάσεις του έργου μέχρι να τεκμηριωθεί η πεζοδρόμηση. Ακόμη κι αν όλοι συμφωνούμε στην πεζοδρόμηση της Κλ. Οικονόμου, δεν μπορούμε να δίνουμε παρατάσεις σε ένα έργο που έχει τελειώσει, κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Δεν είναι σοβαρή διαχείριση αυτή΄΄.

Το λιμάνι… περιμένει το master plan του

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» Βάσω Ψυχράμη, θα θέσει προς συζήτηση το ζήτημα του master plan για την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης. ΄΄Το master plan το ακούμε χρόνια, έχει γίνει σλόγκαν αλλά ουσία… μηδέν΄΄, σχολίασε επ’ αυτού ο κ. Γούτος. Η κ. Ψυχράμη θα θέσει το εξής ερώτημα: ΄΄Με δεδομένη την ανάθεση της εκπόνησης του master plan της παραλιακής ζώνης του Αιγίου, σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτό;΄΄ και θα αιτηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μείζον αυτό θέμα για την ανάπτυξη του τόπου.

Μητροπόλεως, καθαρισμοί δρόμων, συμπιεστές απορριμμάτων, δρόμος Λαμπιρίου

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Τάκης Τσερεντζούλιας θα εισηγηθεί το θέμα της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως, ως εξής: «Ποιες είναι οι μέχρι στιγμής ενέργειες της δημοτικής αρχής για το έργο της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως; Δεν βλέπουμε κάποια εξέλιξη στο θέμα αυτό».

Ο Γιώργος Μεντζελόπουλος, επίσης από την «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» θα εισηγηθεί το ζήτημα των καθαρισμών δρόμων, ως εξής: ΄΄Ως γνωστόν , αρμοδιότητα του Δήμου είναι και ο καθαρισμός δρόμων στα πλαίσια της πρόληψης αλλά και της προστασίας των πολιτών και των περιουσιών τους σε περίπτωση πυρκαγιάς. Βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου. Πότε υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις ανά δημοτική ενότητα; Έχετε ολοκληρώσει τους καθαρισμούς;΄΄

Ο Γιώργος Γιοβάς της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» θα θέσει θέμα το οποίο αφορά την τοποθέτηση συμπιεστών απορριμμάτων σε παραλίες, ως εξής: ΄΄Πρόσφατα τοποθετήθηκαν ειδικά κοντέινερ – πρέσες για την αποκομιδή και συμπίεση των απορριμμάτων στις τοπικές κοινότητες του Ελαιώνα και της Συλίβαινας. Ερωτάσθε: Η επιλογή των θέσεων , στις οποίες τοποθετήθηκαν έγινε με την σύμφωνη γνώμη των τοπικών συμβουλίων; Είναι η επιλογή των θέσεων αυτών η ενδεδειγμένη δίπλα σε αθλοπαιδιές και σε χώρους που κινούνται μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές;΄΄.

Τέλος, ο Ανδρέας Νιγιάννης από την ίδια παράταξη θα αναφερθεί στη διάνοιξη του δρόμου Λαμπιρίου – Καμαρών και θα ζητήσει να μάθει ποιες είναι οι ενέργειες της δημοτικής αρχής μέχρι στιγμής για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr