background img
banner
banner

Τα Σελιανίτικα βιώνουν… στιγμές δόξας

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Το… άστρο της επισκεψιμότητας του καλοκαιριού φαίνεται πως ανατέλλει κάθε βράδυ πάνω από τα Σελιανίτικα, με την παραλιακή οδό να γίνεται πέρασμα για εκατοντάδες επισκέπτες και τα καταστήματα να βιώνουν τη σαφή προτίμηση του κόσμου.

Η φετινή κίνηση κάνει τους επαγγελματίες να χαμογελούν ξανά, με τους πιο παλιούς να συσχετίζουν τον φετινό Ιούλιο με το μακρινό παρελθόν, όταν η όμορφη κοινότητά τους ήταν ο νούμερο ένα καλοκαιρινός προορισμός της Αχαΐας.

Η δυναμική των καταλυμάτων

Και πώς να μην γίνει αυτό όταν από άποψη υποδομών και δυναμικής φιλοξενίας, τα Σελιανίτικα βρίσκονται σε θέση ισχύος, όπως παρατηρεί στo Protionline.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστος Κανελλής που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή. ΄΄Υπάρχει μία πληρότητα σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα παρότι δεν έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουλίου ακόμη. Αυτό δείχνει ότι η περιοχή μας τυγχάνει προτίμησης. Το γεγονός ότι συναντά κανείς κόσμο στην παραλία και τα καταστήματα κάθε βράδυ, οφείλεται κατά πολύ στο ότι στα Σελιανίτικα λειτουργούν πέντε ξενοδοχεία. Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον πεντακόσιοι επισκέπτες ζουν και κυκλοφορούν στην κοινότητα, αρκετοί από τους οποίους προέρχονται από άλλες χώρες΄΄, ανέφερε ο κ. Κανελλής.

Η Κοινότητα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια

Ικανοποιημένος δηλώνει στo Protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Σελιανιτίκων, Σπύρος Σταθακόπουλος, σημειώνοντας: ΄΄Είναι γεγονός ότι φέτος το χωριό μας έχει αρκετό κόσμο. Είτε πρόκειται για επισκέπτες που διαμένουν στα ξενοδοχεία και τα υπόλοιπα καταλύματα, είτε για παραθεριστές που διαθέτουν σπίτια ή φιλοξενούνται εδώ, είτε ακόμη και για κατοίκους της Αιγιάλειας που προτιμούν τα Σελιανίτικα για την έξοδό τους. Αυτό οφείλεται στην πληρότητα παροχής υπηρεσιών, στην ομορφιά του τόπου μας και στη σωστή αντιμετώπιση του κόσμου από τους επαγγελματίες. Όμως κι εμείς σαν κοινότητα, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είναι όλα άψογα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην καθαριότητα και θέλουμε ο κόσμος που έρχεται να εξυπηρετείται και να περνά όμορφα΄΄.

Επιπλέον, ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ειδικό κοντέινερ που λειτουργεί σαν πρέσα απορριμμάτων. Όπως είπε, ΄΄τοποθετήθηκε δίπλα στο 5Χ5 καθώς είναι το μοναδικό μέρος απ’ όπου μπορεί να έχει το ρεύμα που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Προσπαθούμε να διώξουμε τα σκουπίδια από την παραλιακή οδό των Σελιανιτίκων. Έτσι θα αποφύγουμε και την οπτική επαφή με αυτά και τις άσχημες μυρωδιές. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καραΐσκος μερίμνησε γι’ αυτό και τον ευχαριστούμε΄΄. Επίσης, ο κ. Σταθακόπουλος έκανε γνωστό ότι η πρέσα θα λειτουργήσει άμεσα καθώς χθες βράδυ διανεμήθηκαν οι κάρτες στους επαγγελματίες και ο ίδιος τους κατηύθυνε σχετικά με τον τρόπο χρήσης της.

Ετοιμάζεται το info center

Τη διαπίστωση ότι τα Σελιανίτικα φέτος σφύζουν από ζωή, έκανε και ο κοινοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Ρόζος, παρατηρώντας πως βραδινές ώρες κυρίως, δεν υπάρχει τόσος κόσμος σε άλλα σημεία του δήμου. ΄΄Ο τόπος μας είναι όμορφος, έχει την παραλιακή πλατεία, τα καλά καταστήματα που προσφέρουν ό,τι επιθυμεί ο επισκέπτης, είτε ασχολούνται με την εστίαση είτε με την αναψυχή και προσφέρεται και μία χαλαρή βόλτα το βράδυ, την οποία έχει ανάγκη ο κόσμος. Η σεζόν κυλάει ομαλά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το «ρεύμα» των Σελιανιτίκων θα συνεχιστεί και θα βαίνει αυξανόμενο ως το τέλος της σεζόν΄΄, επισήμανε ο κ. Ρόζος. Τέλος, αναφέρθηκε και στο info center που ετοιμάζεται από τον δήμο Αιγιαλείας, υπενθυμίζοντας πως ήταν μία προσπάθεια που ξεκίνησε επί των ημερών του στην προεδρία της κοινότητας, δηλώνοντας ευτυχής που προχώρησε και θα γίνει πράξη. Εκτίμησε δε πως θα λειτουργήσει τον Αύγουστο, σημειώνοντας πως δημιουργείται φέτος για να υπάρχει και τα επόμενα χρόνια και να αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και πληροφορίες προς τον επισκέπτη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr