background img
banner
banner

Το Διακοπτό θα κινηθεί δικαστικώς για τα ηχοπετάσματα

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ – «ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ» ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση και διατήρηση των ηχοπετασμάτων του προαστιακού σιδηροδρόμου στην περιοχή τους, παρουσιάστηκαν προχθές βράδυ φορείς και κάτοικοι του Διακοπτού, σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Διακοπτού. Το Πνευματικό Κέντρο γέμισε κόσμο, εκτέθηκε το πρόβλημα που υπάρχει, ωστόσο η φωτιά που εκδηλώθηκε στον λόφο Καλυβίτη στάθηκε η αφορμή πολλοί να αποχωρήσουν προκειμένου να μεταβούν στο σημείο, δεδομένου ότι διαθέτουν κτήματα εκεί που είχε ξεσπάσει η φωτιά. Αποφασίστηκε έτσι η διεξαγωγή νέας ανοιχτής συγκέντρωσης πολιτών για την προσεχή Πέμπτη.

Άπαντες συμφώνησαν ότι είναι ένα έργο που διενεργείται σήμερα, αρκετά χρόνια μετά από την κατασκευή του Προαστιακού και εγείρει ερωτηματικά για τον χρόνο αλλά και τον επικίνδυνο, όπως τονίστηκε, τρόπο υλοποίησής του. ΄΄Γίνεται μέσα στην καρδιά του χωριού μας και πρέπει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως έγινε και με το ζήτημα του Οδοντωτού΄΄, ανέφεραν οι κάτοικοι, με τους παροικούντες του προαστιακού να δηλώνουν την αγανάκτησή τους. Στην ουσία, η χάραξη που επιλέχθηκε χώρισε το Διακοπτό στα δύο, βόρεια και νότια, με μεγάλα τείχη, με διπλανούς δρόμους αρκετά στενούς, ειδικά στα δυτικά, στους οποίους η κυκλοφορία είναι δύσκολη και τώρα με την τοποθέτηση των ηχοπετασμάτων ύψους τριών μέτρων, η αισθητική εικόνα της περιοχής και όχι μόνο, είναι πολύ άσχημη.

Τίθεται θέμα επικινδυνότητας

Επιπλέον, τέθηκε και θέμα επικινδυνότητας καθώς, σύμφωνα με τους κατοίκους, μειώνεται η ορατότητα, ο αέρας δεν θα διαπερνά και η θερμοκρασία λόγω των υλικών κατασκευής (αλουμίνιο και plexiglass), θα αυξηθεί. Όπως μετέφερε στo Protionline.gr το μέλος της Επιτροπής Ενεργών Πολιτών Διακοπτού Κώστας Οικονόμου, ΄΄πέραν όλων των άλλων, τίθεται και θέμα μεγάλης επικινδυνότητας, αφού πλέον διαμορφώνονται στενά πεζοδρόμια, ενώ μπορεί να προκληθούν και τραυματισμοί, εξέχουν βίδες και γενικότερα δεν διαμορφώνονται συνθήκες μιας κατοικημένης περιοχής στην οποία κυκλοφορεί κόσμος και διαμένουν άνθρωποι΄΄.

Νέα συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη

Ως προς τις αποφάσεις που ελήφθησαν, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν κάθετοι και ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να… καθίσουν με σταυρωμένα χέρια και να αφήσουν κάποιους να τους επιβάλουν να ζήσουν διαφορετικά στον τόπο τους. Αποφάσισαν έτσι να «μπλοκάρουν» το έργο μέσω της νομικής οδού. Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Οικονόμου, ΄΄την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει νέα ανοιχτή συγκέντρωση, ούτως ώστε να ανατεθεί σε δικηγόρο να προχωρήσει σε υποβολή αίτησης ακυρότητας ή και αποξήλωσης του έργου των ηχοπετασμάτων, με όλα τα επιχειρήματα που αναφέρθηκαν΄΄.

Ειδικότερα, ο δρόμος που θα ακολουθήσουν θα είναι να ζητήσουν από την ΕΡΓΟΣΕ όλες τις αδειοδοτήσεις που έχουν δοθεί και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει εγκριθεί για την εκτέλεση του έργου και να «πατήσουν» στα σημεία που χωλαίνουν μιας και οι κάτοικοι είναι βέβαιοι πως υπάρχουν «αδυναμίες» στο έργο. Θα κατατεθούν έτσι και ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να βελτιωθεί το έργο δεδομένης της επικινδυνότητας και θα θέσουν την εταιρεία προ των ευθυνών της σε περίπτωση ατυχήματος. Δεν αποκλείεται η ομαδική εντολή των κατοίκων να δοθεί και προς τον νομικό Γιάννη Καρβούνη ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής Ενεργών Πολιτών Διακοπτού, κάτι που ωστόσο θα αποφασιστεί το βράδυ της Πέμπτης.

Πάντως, ήδη το συμβούλιο Κοινότητας Διακοπτού έχει λάβει απόφαση ενάντια τα ηχοπετάσματα. Τάσσεται μάλιστα υπέρ της τοποθέτησης συρματοπλεγμάτων όπως υπήρχαν παλιότερα, ενώ υπενθυμίζεται πως ανάλογη απόφαση έχει λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr