background img
banner
banner

Το master plan επί τρία

ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΖΩΝΗ

Μπορεί το master plan του λιμανιού να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, έτσι όπως εκφράζεται και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν όμως τέθηκε σε διαβούλευση, λιγοστοί ήταν αυτοί που κατέθεσαν προτάσεις.

Το Αίγιο ωστόσο περιμένει πολλά από αυτό τον σχεδιασμό, που θα παραδοθεί, όπως έγινε γνωστό, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ενώ παράλληλα θα δώσει τη σκυτάλη στο master plan της παραλιακής ζώνης και το master plan της πρώην Χαρτοποιίας.

Τον διαχωρισμό των εν λόγω σχεδίων έκανε ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξηγώντας τις διαφορές αλλά και τη σειρά δρομολόγησης του καθενός. ΄΄Πρέπει να σας πω ότι έχουμε τρία master plan: Ένα της χαρτοποιίας, ένα της παραλιακής ζώνης κι ένα της λιμενικής ζώνης. Το master plan της λιμενικής ζώνης, αφού ολοκληρωθεί, πρέπει να συμπεριληφθεί στο master plan της παραλίας. Παρότι εγκρίνονται από τη Δημοτική Επιτροπή, εμείς θα το φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ετοιμαστεί, για να καταγράψουμε όλες τις απόψεις΄΄, είπε ο δήμαρχος.

Γιατί να μην υπάρχει ένα ενιαίο…

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Μπούνιας εξέφρασε το ερώτημα γιατί να μην υπάρχει ένα ενιαίο master plan για όλη την παραλιακή ζώνη, επισημαίνοντας και το γεγονός ότι εντός της υπάρχουν και πολλές ιδιοκτησίες και τονίζοντας πως αυτό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα. Ο δήμαρχος τότε απάντησε πως έχει ήδη αναπτυχθεί το master plan για την λιμενική Ζώνη και ότι η παραλιακή ζώνη είναι άλλο κομμάτι.

Αφορά τον καθορισμό της χερσαίας και θαλάσσιας λιμενικής ζώνης και θα «δέσει» με τις υπόλοιπες μελέτες

Περισσότερες πληροφορίες έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανδρέας Οικονόμου, σημειώνοντας: ΄΄Το master plan της λιμενικής ζώνης έχει ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2023 και προβλέπεται να τελειώσει τον Φεβρουάριο του 2025 με την υποβολή των τευχών δημοπράτησης. Το μεγαλύτερο μέρος του, το πρώτο στάδιο δηλαδή, έχει ολοκληρωθεί. Το δεύτερο στάδιο αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου στη μέση και το τρίτο στάδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2025. Συνολικά δηλαδή μιλάμε για 21 με 22 μήνες. Υπάρχει μία πολύ μεγάλη σειρά μελετών, δόθηκε και μία παράταση στον μελετητή για το δεύτερο στάδιο και γι’ αυτό καταλήγουμε τον Φεβρουάριο του 2025 να αναμένουμε την ολοκλήρωσή του΄΄.

Ως προς το τι αφορά, υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Αφορά αποκλειστικά και μόνο τον καθορισμό της χερσαίας και θαλάσσιας λιμενικής ζώνης και αυτό θα δέσει με τις υπόλοιπες μελέτες και τα σχέδια που υπάρχουν για την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης και γενικότερα του Αιγίου. Τα διαγράμματα για τον οριστικό καθορισμό της χερσαίας και θαλάσσιας λιμενικής ζώνης που ακόμα βασιζόταν σε ένα παλιό βασιλικό διάταγμα, έχουν ολοκληρωθεί και έχουν υποβληθεί στα αρμόδια υπουργεία προς έγκριση΄΄.

΄΄Έχουμε ξεκινήσει με το λιμάνι γιατί ξέρουμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Όταν εμπλέκονται ιδιοκτησίες και περιφέρειες δεν μπορούν να μπουν όλα μαζί΄΄ είπε ο κ. Οικονόμου απαντώντας στον κ. Μπούνια, προσθέτοντας πως έχουν ζητηθεί κτίρια που ανήκουν στην Περιφέρεια από τον Δήμο ώστε να τα αξιοποιήσει. ΄΄Αν περιμένουμε αυτή τη διαδικασία δεν θα τελειώσουμε ποτέ΄΄, σημείωσε. Όσον αφορά την διαβούλευση ανέφερε πως ΄΄μόλις δύο συμμετείχαν εκ των οποίων ο ένας ήταν ο πρώην αντιδήμαρχος Λεωνίδας Μαυρουδής, που έθεσε τεκμηριωμένες προτάσεις που ελήφθησαν υπόψιν΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr