background img
banner
banner

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗ: Aναδεικνύει τον πολιτισμό της σταφίδας

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ

Με ευρηματικότητα και με αγάπη για τη σταφίδα, τον πολιτισμό, την ύπαιθρο και τις παραδόσεις της, ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρη «Ο Άγιος Γρηγόριος» διοργανώνει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Σταφίδας, που φέρνει το όμορφο ορεινό χωριό Γρηγόρη, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του, το Σάββατο 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αιγιαλείας, πεζοπορία στο παλαιό μονοπάτι της σταφίδας με τεράστια συμμετοχή. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το προσεχές 20 Ιουλίου όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του 27ου Φεστιβάλ Σταφίδας του Συλλόγου Γρηγόρη, με λαϊκό – δημοτικό γλέντι.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ επί σειρά ετών καταπλήσσουν και πρωτοπορούν, κερδίζοντας χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερους φίλους. ΄΄Οι δύο εκδηλώσεις μας, είναι μία ακόμα επισφράγιση του συνολικού έργου που γίνεται στον σύλλογό μας και η φετινή χρονιά, η 28η βάσει δραστηριοτήτων (υπήρξε μία παύση δύο ετών λόγω του κορωνοϊού), αποδεικνύει περίτρανα και τη δυναμική αλλά και το μεράκι των ανθρώπων του διοικητικού συμβουλίου για τον πολιτισμό και την εξωστρέφεια. Φέτος γιορτάζουμε συνολικά τα 30 χρόνια ύπαρξής μας και είμαστε χαρούμενοι για αυτό΄΄, σχολίασε στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρη «Ο Άγιος Γρηγόριος», Γρηγόρης Φαρμακόπουλος, ο οποίος να σημειωθεί ότι, με εξαίρεση τα δύο έτη της πανδημίας, είναι στον Σύλλογο 28 συναπτά χρόνια, κάτι που σαφώς τον χαρακτηρίζει ως “ψυχή” του συλλόγου και τον… επικυρώνει ως έναν από τους μακροβιότερους προέδρους συλλόγου στην ευρύτερη περιοχή.

H «ψυχή» του Φεστιβάλ

Σε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής κι αν οι Αιγιαλείς στηρίζουν τις κατά καιρούς εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος και το Φεστιβάλ, ο κ. Φαρμακόπουλος επισήμανε ότι πριν από λίγα χρόνια… 1.200 άτομα περίπου κατάφεραν να συγκεντρωθούν σε ανοιχτή θερινή γιορτή, λέγοντας ότι ήταν το απόγειο της συμμετοχής, ενώ συμπλήρωσε: ΄΄Το ζητούμενο είναι να διοργανώνουμε δράσεις τέτοιες, ώστε να περνά καλά ο κόσμος και να χαίρεται μαζί μας. Σε κάθε περίπτωση μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι κάτοικοι και επισκέπτες στηρίζουν και ακολουθούν τις δραστηριότητές μας, είναι δίπλα μας και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τυγχάνουν μεγάλης ανταπόκρισης. Ευχαριστώ πολύ για αυτό. Κάθε χρόνο υπάρχει πάντα ποικιλία ως προς την θεματολογία των δράσεων αλλά και μεγάλη συμμετοχή από εθελοντές για την προετοιμασία του κάθε εγχειρήματος΄΄.

Το απόγειο της συμμετοχής

Ερωτώμενος για το αν πιστεύει ότι οι εκδηλώσεις δίνουν “ώθηση” στο προϊόν της σταφίδας, το οποίο αντιμετωπίζει τα γνωστά… προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ο κ. Φαρμακόπουλος είπε μεταξύ άλλων: ΄΄Είμαστε προσγειωμένοι. Θεωρούμε πως υποστηρίζουμε μόνο το κομμάτι του πολιτισμού της σταφίδας και προσπαθούμε από την πλευρά μας να ανεβάζουμε το ιστορικό κύρος του προϊόντος. Όπως και να ‘χει, ο κόσμος στηρίζει εδώ και χρόνια την προσπάθεια αυτή και χαίρομαι ιδιαίτερα που σε αυτό το ετήσιο εγχείρημα συμμετέχει και η επόμενη γενιά των ανθρώπων, τα νέα παιδιά που ούτως ή άλλως είναι η συνέχεια αυτού του μεγάλου συλλόγου΄΄, προσθέτοντας ότι τέτοιες εκδηλώσεις που αφορούν τον “μαύρο χρυσό” της Αιγιάλειας, γίνονται πάντα πόλος έλξης εμπόρων ή επιχειρηματιών από όλη την χώρα, ενώ τόνισε ότι το φετινό Φεστιβάλ Σταφίδας θα είναι ένα από τα πλέον “δυναμικά” και από πλευράς μουσικής κάλυψης αλλά και κεφιού.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr