background img
banner
banner

Χώρους στάθμευσης για όλους θέλει ο δήμος

ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ «ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ» ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Καθώς η κίνηση στους δρόμους του Αιγίου αυξάνεται λόγω των επισκεπτών αλλά και δεδομένων των αναγκών που προκύπτουν από τη μη χρήση δρόμων λόγω έργων, η εξεύρεση θέσης πάρκινγκ στο κέντρο δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Παρότι και από πλευράς δημοτικής αρχής υπάρχει η διαπίστωση ότι το κέντρο διαθέτει μεγάλο αριθμό πάρκινγκ είτε σε μισθωμένους χώρους είτε σε δημοτικούς, σε ώρες αιχμής φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να σταθμεύσει κανείς κοντά στο εμπορικό κέντρο.

Αναζητώντας τις αιτίες θα παρατηρούσε κανείς ότι πολύ συχνά οι θέσεις στους χώρους στάθμευσης είναι κατειλημμένες από πολίτες που διαμένουν πλησίον ή από καταστηματάρχες, γεγονός που εμποδίζει τους πολίτες που δεν διαμένουν μέσα στον αστικό ιστό, να πλησιάζουν. Η σκέψη τιμήματος έστω και χαμηλού, έχει διατυπωθεί και επεξεργάζεται, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει πράξη, ίσως γιατί μπορεί να σχετίζεται και με την κυκλοφοριακή μελέτη και τα όσα αυτή προβλέπει, τα οποία θα γνωστοποιηθούν πιθανότατα το επόμενο διάστημα. Για παράδειγμα, σε ενδεχόμενη πεζοδρόμηση της οδού Κλ. Οικονόμου, τότε η ύπαρξη των πάρκινγκ περιμετρικά του κέντρου, κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Περί τις 550 θέσεις σε 26 χώρους στάθμευσης

Ο δήμαρχος ωστόσο έχει αναφέρει επανειλημμένως τη διαπίστωση πως το Αίγιο έχει μεγάλο αριθμό πάρκινγκ και θέσεων, τόσο που δεν υπάρχουν σε άλλες πόλεις της ίδιας δυναμικής. Από έρευνα του Protionline.gr προκύπτει πως οι θέσεις σε χώρους πάρκινγκ που λειτουργούν δωρεάν από τον δήμο στο κέντρο, ανέρχονται σε περίπου 550, ενώ ο αριθμός των χώρων στάθμευσης είναι είκοσι έξι σποραδικά σε διάφορα σημεία, από την παραλία ως την οδό Ρήγα Φεραίου και από τη Σολωμού ως την Ταξιαρχών. Υπάρχουν δε και οι θέσεις στάθμευσης στους δρόμους και βέβαια οι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης.

Τα αποσύρουν μετά την προειδοποίηση

Ιδιαίτερο πρόβλημα προκαλούν τα μονίμως σταθμευμένα οχήματα στους χώρους που είτε είναι δημοτικοί είτε τους έχει μισθώσει ο δήμος. Πρόκειται για αυτοκίνητα που εγκαταλείπονται και παραμένουν για μήνες στο ίδιο σημείο, είτε για οικονομικούς είτε και για οικογενειακούς λόγους. Από τον δήμο Αιγιαλείας ωστόσο υπάρχει μέριμνα ώστε να μην παραμένουν για καιρό στο σημείο που εγκαταλείφθηκαν, καταλαμβάνοντας θέσεις στάθμευσης και δημιουργώντας εστία μόλυνσης.

Όπως εξηγεί στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄όπως γνωρίζουμε δεν υπάρχουν πλέον οχήματα εγκαταλελειμμένα χωρίς πινακίδες, διότι οι ιδιοκτήτες δεν έχουν την υποχρέωση κατάθεσης στην Εφορεία, εφόσον δεν το κινούν. Σαν δήμος, αφού εντοπίζουμε τα οχήματα που βρίσκονται ακινητοποιημένα για μεγάλο διάστημα σε δημοτικά πάρκινγκ, αφήνουμε μία ειδοποίηση με αποδέκτη τον ιδιοκτήτη, προειδοποιώντας πως εάν δεν αποσύρει το όχημά του από το σημείο, θα μεριμνήσουμε εμείς ώστε να φύγει από το σημείο. Μετά την παρέλευση 40 ημερών και εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση, στέλνουμε τα στοιχεία του αυτοκινήτου στην Ασφάλεια. Αφού λαμβάνουμε ενημέρωση για το εάν πρόκειται για κλεμμένο όχημα και σε ποιον ανήκει, αναθέτουμε στην εταιρεία που μισθώνουμε, να σηκώσει το αυτοκίνητο και να το μεταφέρει σε διαλυτήριο αυτοκινήτων΄΄.

Αναφορικά με το εάν παρατηρείται συχνά να εγκαταλείπουν αυτοκίνητα σε δημοτικά πάρκινγκ για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο αντιδήμαρχος είπε πως είναι σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας. Μάλιστα, εκτίμησε πως την τελευταία πενταετία τα οχήματα που έχουν «σηκωθεί» από τον δήμο και έχουν πάει για διάλυση, μπορεί να είναι και χίλια… Ως προς τους λόγους που εγκαταλείπονται, δεν είναι πάντοτε γιατί οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους. Μπορεί να οφείλονται σε θανάτους, οικογενειακές διαφορές κ.λπ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr