background img
banner
banner

«Αιγιάλεια Προορισμός» – Κ. Σπηλιόπουλος: Μέτρα για να μην… διψάσουμε

Η τρίτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 7.00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο δημοτικό σκηνικό.

Τέσσερα θέματα έχει προτείνει για συζήτηση η παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός», με τον επικεφαλής Κώστα Σπηλιόπουλο να θέτει το πρώτο θέμα που αφορά το νερό και τα μέτρα για την επάρκεια τους καλοκαιρινού μήνες.

΄΄Είναι συνολικά τέσσερα θέματα προς συζήτηση, τα οποία κατά τη γνώμη μας είναι και τα πιο σημαντικά ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως δημότες στη σύγχρονη καθημερινότητα που βιώνουμε και που ρυθμίζουν την ποιότητα ζωής που πρέπει να απολαμβάνουμε όλοι.
πρώτο θέμα είναι το νερό, καθώς έχουν γίνει μεν κάποιες κινήσεις βελτίωσης αλλά… τίποτα το ουσιαστικό.

Πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι περνάμε μία περίοδο βαθιάς κρίσης στο κομμάτι της άρδευσης, ενώ τα προβλήματα με την ύδρευση και τις δυσλειτουργίες της πλέον είναι καθημερινά φαινόμενα σε κάθε μήκος και πλάτος της Αιγιάλειας. Χρειάζονται λήψεις άμεσων μέτρων και δεν υπάρχει άλλος χρόνος καθυστέρησης.

Ο δήμος πρέπει και οφείλει να είναι έτοιμος ακόμα και για το χειρότερο σενάριο΄΄, δήλωσε ο κ. Σπηλιόπουλος ο οποίος μετέφερε στο Protionline.gr την προσωπική του ανησυχία για το συνολικό ζήτημα με την έλλειψη νερού, και βεβαίως την ανάγκη λήψη αποφάσεων σε άμεσο χρόνο.

Αναφορικά με το αν είναι δίκαια τα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι είναι δίκαιο να επιβάλλονται πρόστιμα όταν υπάρχει αλόγιστη χρήση, λέγοντας:

΄΄Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι δημότες ότι στο εξής, οφείλουμε να ενεργούμε με την πολιτική της οικονομίας για το νερό.
Ταυτόχρονα, ο δήμος Αιγιάλειας οφείλει να γνωστοποιήσει πού βρισκόμαστε, τι έχουμε και τι δεν έχουμε, ποια είναι τα αποθέματά μας και τι γίνεται με τις πηγές. Χρειάζεται να δημοσιευτεί μία έκθεση των δεδομένων. Έχουμε μπροστά μας σχεδόν τέσσερις μήνες μέχρι να έρθουν τα πρωτοβρόχια, τι θα γίνει μέχρι τότε;
Πρέπει να ξέρουμε αν στερεύουμε ή όχι. Δεν γνωρίζουμε τίποτα ακόμα΄΄.

Τα σκουπίδια και το εργοστάσιο

Το δεύτερο θέμα είναι το ζήτημα των απορριμμάτων και η προοπτική για το εργοστάσιο και θα τεθεί από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, Σωτήρη Ταξιαρχόπουλο. Αναφορικά με αυτό, ο κ. Σπηλιόπουλος σημείωσε: ΄΄Η εικόνα για το θέμα των απορριμμάτων είναι λίγο… διαφορετική από εκείνη που κάποιοι λένε ότι είναι.
Στο εργοστάσιο δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα και ούτε αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο δράσης, πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι η πόλη δεν είναι η πιο καθαρή που υπάρχει αυτή τη στιγμή και ο τόπος μας δεν είναι αυτός που κάποιος τον βλέπει και λέει “να ένας καθαρός δήμος, δίχως απορρίμματα”. Υπάρχουν περιοχές που είναι γεμάτες με ογκώδη αντικείμενα, σκουπίδια παντός είδους και δυστυχώς, μέρα με τη μέρα αυτή η κατάσταση χειροτερεύει.
Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα σημείων που κυριολεκτικά είναι γεμάτα απορρίμματα και περιοχές με βαριά αντικείμενα πάσης φύσεως, σημεία που γεμίζουν ξανά και ξανά και η εικόνα είναι απογοητευτική…΄΄.

Η Ανατολική Αιγιάλεια αλλά και η διαχείριση των ζώων

Το τρίτο θέμα της παράταξης, είναι η τουριστική ανάπτυξη της Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνδυασμό με τις Ο.Χ.Ε. και θα τεθεί απόν τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Σπηλιωτοπουλο.
Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Παρασκευάς Σπυρόπουλος θα εισηγηθεί να συζητηθεί το θέμα της προστασίας ζώων στον δήμο Αιγιαλείας.
Επ’ αυτού, ο κ. Σπηλιόπουλος σημείωσε: ΄΄Ο δήμος δυσφημείται συνεχώς και πιο συγκεκριμένα με αφορμή το “σκάνδαλο” που ξέσπασε με το περιστατικό στον Ελαιώνα και το νεκρό άλογο. Όπως φαίνεται, είναι μία υπόθεση με… βάθος και υπάρχουν ερωτήματα που εκκρεμούν και δεν έχουν απαντηθεί.
Ο δήμαρχος πρέπει να πάρει θέση στο ζήτημα και οφείλει να ρίξει φως σε κάθε πτυχή του, να αποδοθούν οι ευθύνες, εάν υπάρχουν, διότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει ξεσπάσει έντονος θόρυβος για το ζήτημα και πλέον έχει πάρει πανελλήνιες διαστάσεις, δημιουργώντας μία άσχημη εικόνα για τον δήμο μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr