background img
banner
banner

Eγκαταστάθηκαν ράμπες πρόσβασης σε πέντε παραλίες της Αιγιάλειας

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Δήμος ελκυστικός με υποδομές, με μέριμνα για το βιοτικό επίπεδο των ατόμων με αναπηρίες και σεβασμό απέναντί τους. Ο Δήμος Αιγιαλείας είναι ίσως ο μοναδικός με πέντε ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες Αβύθου, Νικολαιίκων, Ελαιώνα, Συλιβαινιωτίκων και Τράπεζας (Πούντα), γεγονός που τον καθιστά φιλικό προς τους πολίτες με κινητικά προβλήματα.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί από τον Δήμο η τοποθέτηση των ειδικών ραμπών SEA ACCESS στις παραλίες της Αβύθου, Νικολαίικων, Ελαιώνα και Συλιβαινιωτίκων όπως και το προηγούμενο καλοκαίρι. Οι ράμπες είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αιγιαλείας αφού τις προμηθεύτηκε πέρυσι μέσα από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που περιλάμβανε και παρεμβάσεις στις συγκεκριμένες παραλίες όπως ομπρέλες, αποδυτήρια, ντουζιέρες κ.ά. Τα μηχανήματα είχαν αποθηκευτεί κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου από τον ανάδοχο, σε δημοτικό χώρο. Φέτος ο Δήμος έπρεπε να επιλέξει, ή να προχωρήσει σε νέα σύμβαση εγκατάστασης με τον ανάδοχο, ή να εγκαταστήσει μόνος του τις ειδικές ράμπες, με δικά του συνεργεία.

Ξεκίνησαν από τα δυτικά

Σε συνεννόηση των αντιδημάρχων Έργων Βασίλης Χριστόπουλου και Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Νίκου Καραΐσκου, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν από συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αλλά και με την συνδρομή των ιδίων. Έτσι, τον Ιούνιο ξεκίνησαν να τα εγκαθιστούν, ξεκινώντας από δυτικά προς τα ανατολικά με τη δέουσα προσοχή, σύμφωνα με τις οδηγίες εγκατάστασης αλλά και με τις συμβουλές της εταιρείας που επικοινώνησαν όποτε χρειάστηκε. Σημειωτέον ότι κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου χρειάστηκε να φορέσουν μαγιό και μάσκα για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, αφού μεγάλο μέρος των μηχανισμών βρίσκεται μέσα στο νερό, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο.

Προστιθέμενη αξία στις κατά τόπους περιοχές

Σημαντική ήταν συνεισφορά των τοπικών προέδρων και μελών των κοινοτήτων, όπως στην δημοτική κοινότητα Ελαιώνα, όπου υπήρξε τεχνικό πρόβλημα. Πρόεδρος και κοινοτικοί σύμβουλοι, μαζί με τους αντιδημάρχους συνεισέφεραν τα μέγιστα, αφού έχουν διαπιστώσει την προστιθέμενη αξία για την περιοχή τους. Άλλωστε, είναι μεγάλος πλέον ο αριθμός των παραθεριστών με κινητικά προβλήματα που επιλέγουν τις συγκεκριμένες κοινότητες για διαμονή, γνωρίζοντας για τις εγκαταστάσεις που τους βοηθούν σε λίγα λεπτά να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς κίνδυνο μετάβασης και ταλαιπωρία.

Β. Χριστόπουλος: ΄΄Ο Δήμος μας είναι ίσως ο μοναδικός στην Ελλάδα με ασφαλή, αυτόνομη και αξιοπρεπή πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες΄΄

Μιλώντας στo Protionline.gr για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, ο αντιδήμαρχος κ. Χριστόπουλος σημείωσε: ΄΄Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς στο αίτημα, των συμπολιτών μας, αλλά και επισκεπτών του Δήμου μας (ΑμεΑ), για αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση, στις παραλίες του Δήμου μας. Κάναμε πραγματικότητα, το αυτονόητο με την υποβολή του προγράμματος γίναμε κάτοχοι των τεσσάρων ραμπών που σε συνδυασμό και με την ράμπα seatrack που εγκατέστησε η Περιφέρεια στην παραλία της Πούντας, ο Δήμος μας ίσως είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που προσφέρει ασφαλή, αυτόνομη και αξιοπρεπή πρόσβαση στις παραλίες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και ΑΜΕΑ΄΄.

Επιπλέον, ο κ. Χριστόπουλος εξέφρασε και θερμές ευχαριστίες, λέγοντας: ΄΄Να ευχαριστήσω τους εργάτες της Τεχνικής Υπηρεσίας που υπερέβαλλαν εαυτό και ανταποκρίθηκαν σε μία νέα πρόκληση για αυτούς και έχοντας πλέον την τεχνογνωσία από την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, τα sea access θα τοποθετούνται από τον Μάιo. Πρέπει να σημειωθεί η πολύτιμη συνδρομή του Νίκου Καραΐσκου ο οποίος, λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας, συνέβαλε καθοριστικά στην ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων αλλά και στην αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν. Τέλος να σημειωθεί ότι η απόφαση να τα εγκαταστήσει ο Δήμος, είχε ως αποτέλεσμα να εξοικονομήσουμε ένα σημαντικό ποσό από τον προϋπολογισμό, το οποίο σκεφτόμαστε να το αξιοποιήσουμε σε κάτι ανάλογο΄΄. ΄΄Η προσπάθειά μας για έναν Δήμο περισσότερο φιλικό και προσβάσιμο για τα ΑμεΑ, είναι διαρκής και ήδη φέρει αποτελέσματα. Στόχος μας είναι όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής να αντιμετωπίζονται ισότιμα και να έχουν ίση πρόσβαση στα σημεία της΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο αντιδήμαρχος Έργων, καταλήγοντας: ΄΄Με περισσότερη δουλειά, θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα, να μην ξεχνάμε τις ράμπες ΑΜΕΑ και WC AMEA που κατασκευάστηκαν στα περισσότερα σχολεία αλλά και το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας που ξεκίνησε να υλοποιείται, μετατρέποντας τον Δήμο μας φιλικότερο προς τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα΄΄.

Κάθε χρόνο και περισσότερες παραλίες με μηχανισμούς για Άτομα με Αναπηρίες, «βλέπει» ο Ν. Καραΐσκος

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος κ. Καραΐσκος επισήμανε στo Protionline.gr: ΄΄Πρόκειται για μηχανισμούς που εξυπηρετούν πάρα πολλούς ανθρώπους, που είτε έχουν μόνιμη είτε παροδική αναπηρία, είτε είναι ηλικιωμένοι και χωρίς αυτούς αδυνατούν να εισέλθουν στη θάλασσα. Όλοι πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα πρόσβασης στα σημεία του Δήμου μας΄΄. ΄΄Στόχος μας είναι σταδιακά να αυξάνονται οι παραλίες που θα διατηρούν τέτοιους μηχανισμούς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες που ο πολίτης θα μπορεί να κινείται και να λειτουργεί. Θέλουμε υψηλό επίπεδο διαβίωσης για όλους΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, κάνοντας γνωστό ότι ήδη ο Δήμος προετοιμάζεται για την εγκατάσταση ανάλογου μηχανισμού και στην Αλυκή!

Σημειωτέον ότι οι ράμπες θα απομακρυνθούν κατά τη λήξη της κολυμβητικής περιόδου προκειμένου να συντηρηθούν, ενώ τον ερχόμενο Μάιο θα γίνει εκ νέου η τοποθέτησή τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr