background img
banner
banner

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στον οικισμό Καλυβίτη | ΦΩΤΟ

ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουλίου, περίπου στις 9:00 στον οικισμό Καλυβίτη Δ.Ε. Διακοπτού, σε υψόμετρο 830 μέτρων. Η φωτιά ξεκίνησε στο πάνω μέρος του οικισμού σε δυσπρόσιτο σημείο και πέρασε στο κάτω μέρος «ωθούμενη» από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχείρησαν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 30 άνδρες υπό τον Ταξίαρχο Βασίλη Σολδάτο, ενώ γρήγορα κατέφθασαν εθελοντές από κοντινούς οικισμούς, αλλά και εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης.

Αμεση ήταν και η επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας υπό τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Φιλιππάτο σε συνεργασία με Περιφέρεια και την αντίστοιχη Πολιτική Προστασία του Δήμου Καλαβρύτων.

Υδροφόρες και άλλα οχήματα δημιούργησαν τείχος προστασίας προκειμένου η φωτιά να οριοθετηθεί γρήγορα και να μην περάσει την επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων σε μία απόσταση από τη διασταύρωση της Βρόσθενας, στο «μπαλκόνι του Κράσου» και μέχρι το «Καταφύγιο».

Αυτή τη στιγμή (11:25) δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο στο σημείο θα παραμείνουν όλη τη νύχτα ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για την περιφρούρηση αφού οι δυνατοί άνεμοι συνεχίζονται αυξάνοντας τον κίνδυνο αναζωπύρωσης σε μία έκταση καμένης γης που φτάνει τα 10 στρέμματα με πρόχειρους υπολογισμούς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr