background img
banner
banner

Mεταφορά του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. στο πρώην Ε.Κ.Α.ΜΕ.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ – «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θετική γνωμοδότηση για μεταφορά του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αιγίου στο κτίριο οπού στεγαζόταν το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΚΑΜΕ Αιγίου) στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως, έλαβε κατά την τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Το θέμα τέθηκε προ ημερησίας διατάξεως, καθώς η απόφαση δεν… μπορεί να περιμένει άλλο, λόγω των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στις εγκαταστάσεις ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές.

Πρόκειται για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο που ιδρύθηκε το 2021 και λειτούργησε προσωρινά στο 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, με αρκετά προβλήματα όμως για τους μαθητές του. Η εισήγηση έγινε από τον δήμαρχο και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, τονίζοντας πως «σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας είναι αναγκαία, απαραίτητη και άμεση η εύρεση κατάλληλου χώρου για τη συνέχιση λειτουργίας του ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγίου, διότι ύστερα από αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν στις 9/12/2022 και στις 25/02/2023 στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος του 1ου ΓΕΛ Αιγίου που στεγάζεται το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αίγιου, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των αιθουσών διδασκαλίας βρίσκεται στον 2ο όροφο, γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών/μαθητριών. Επίσης, παρουσιάστηκε και η αλληλογραφία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας καθώς επίσης ενημέρωσε για την από 7-6-2023 συνάντηση της Διευθύντριας ΔΔΕ Αχαΐας, με την τότε Αντιδήμαρχο Παιδείας Διαμάντω Βασιλακοπούλου, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας κ. Δούλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΜΕ Αιγίου Γιώργο Γκιώνη που συζητήθηκε το θέμα της επίλυσης του στεγαστικού ζητήματος του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αιγίου.

Επίσης, έγινε γνωστή η θετική γνώμη του προέδρου του Ε.Κ.Α.ΜΕ., ενώ κατέστη σαφές ότι για την μεταστέγαση πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις που ζητάει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας καθώς και τα προβλεπόμενα από τον νόμο (πρακτικό καταλληλότητας, διαμόρφωση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων κ.λπ.). Ως εκ τούτου ελήφθη θετική απόφαση για τη μεταστέγαση ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αιγίου στο πρώην Ε.Κ.Α.ΜΕ. προκειμένου να αποφευχθεί κίνδυνος για τα παιδιά.

Ήταν προσωρινή η στέγαση στο 1ο ΓΕΛ

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, ΄΄μέχρι να συσταθεί το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ., τα 22 παιδιά πήγαιναν στην Πάτρα, υποβαλλόμενα σε ταλαιπωρία. Μέσα από τη διαδικασία που όλοι είχαμε εμπλακεί, Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, Ένωση γονέων, εκπαιδευτικοί, δήμος, περιφέρεια, διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υπουργείο Παιδείας, κατορθώθηκε και ιδρύθηκε αυτό το σχολείο. Στην αρχή με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 15 Φεβρουαρίου 2021 είχε τεθεί στα πλαίσια του ρεαλισμού και του εφικτού, η κατεύθυνση να πάει αργότερα στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Α.ΜΕ. διότι το αυτό επρόκειτο να μεταφερθεί στο νέο κτίριο. Έτσι, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. προσωρινά συλλειτούργησε με το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, όμως η διάσταση αυτή ήταν προβληματική και σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ και σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και με βάση τα όσα μετέφεραν οι σύλλογοι γονέων. Γιατί τα παιδιά αυτά ταλαιπωρούταν πηγαίνοντας στον δεύτερο όροφο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή σχολική ζωή΄΄.

Σε καλό δρόμο η αγορά οικοπέδου για το 2ο ΓΕΛ

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, ΄΄η μόνη λύση που υπάρχει αυτή την περίοδο χωρίς να λείπουν και τα προβλήματα, είναι η μεταστέγαση του σχολείου στις εγκαταστάσεις του πρώην Ε.Κ.Α.ΜΕ. Εάν πραγματοποιηθεί βοηθάει κι έναν άλλο σχεδιασμό που έχουμε ως δημοτική αρχή,. το να δημιουργήσουμε το 2ο ΓΕΛ Αιγίου πάνω από τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου. Έχουμε κάνει κάποιες επαφές με τους ιδιοκτήτες οι οποίοι είχαν κάποια προβλήματα φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Κατά δήλωσή τους αυτά είναι στο τέλος γιατί έχουν κάποιες ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις έτσι ώστε να απεμπλακεί και να προχωρήσουμε στην αγορά του οικοπέδου. Άρα βοηθάει στην συμπερίληψη το να υπάρχουν στο επάνω μέρος της πόλης δύο σχολεία. Πήραμε απόφαση και ως Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ομόφωνα, έτσι ώστε να γίνει αυτή η μεταστέγαση΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr