background img
banner
banner

Master plan και για τα ακίνητα του δήμου

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Σε αξιοποίηση ακινήτων ιδιοκτησίας του προτίθεται να προχωρήσει ο δήμος Αιγιαλείας, δρομολογώντας ένα ακόμη master plan που θα καταδείξει τους χώρους αλλά και τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν ώστε να καταστούν λειτουργικοί και ενδιαφέροντες. Την ίδια στιγμή, δόθηκε παράταση ως προς την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση και επισκευή δημοτικών κτιρίων» με ορίζοντα ολοκλήρωσης

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος ενέκρινε τη δαπάνη από τον προϋπολογισμό, για μελέτη σύνταξης γενικού σχεδίου (master plan) αξιοποίησης ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου Αιγιαλείας. Μάλιστα, οι 30.000 ευρώ εγκρίθηκαν από τον προϋπολογισμό του δήμου για το τρέχον έτος και οι 7.200 ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2025. Συνολικά, το master plan για τα ακίνητα θα κοστίσει στον δήμο 37.200 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το έργο συντήρησης και επισκευής δημοτικών κτιρίων για το οποίο δόθηκε παράταση.

Το συμφωνητικό μεταξύ του αναδόχου και του Δήμου Αιγιαλείας υπεγράφη στις 27/10/2023, για ποσό 30.000€ με ημερομηνία περάτωσης του έργου 180 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της Σύμβασης, ήτοι μέχρι 29-04-2024. Έχει εκτελεστεί περίπου το 80% του φυσικού αντικειμένου του έργου και έχει λήξει ο χρόνος της σύμβασης για την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών.

Οι εργασίες που υπολείπονται είναι: εργασίες επικεραμώσεων καθώς και εργασίες τοποθέτησης υαλοστασίων αλουμινίου. Εκκρεμεί δε η έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου, προκειμένου να τακτοποιηθούν αυξομειώσεις των ποσοτήτων των εργασιών όπως αυτές προέκυψαν κατά την εκτέλεση του φυσικού αντικειμένου του έργου και τη σύνταξη και υπογραφή των αναλυτικών επιμετρήσεων αυτού αλλά και να ενσωματωθεί η δαπάνη αναθεώρησης ύψους 3.032,00€ όπως αυτή προέκυψε με εφαρμογή προσωρινών συντελεστών Α’ τριμήνου 2024 και Β’ τριμήνου 2024. Αποφασίστηκε έτσι χορήγηση της οριακής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, με αναθεώρηση, από 29-04-2024 μέχρι 29-08-2024.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr