background img
banner
banner

Αλλιώτικα και συναρπαστικά τα φετινά Οινοξένεια

ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΡΙΟ – ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Το μεθυστικό ταξίδι στα τοπία και τις γεύσεις, τον οίνο και τη φιλοξενία, ξεκινά και φέτος με… ούριο άνεμο. Ο χρόνος για την έναρξη των φετινών «Οινοξενείων» μετρά αντίστροφα και άπαντες αναμένουν το φεστιβάλ να προσδώσει την αίγλη αλλά και την αναπτυξιακή του προοπτική στην Αιγιάλεια.

Αναγνώριση και στήριξη του Φεστιβάλ

Η βαρύτητα του θεσμού άλλωστε είναι πλέον κοινώς αποδεκτή όσες και οι προσδοκίες, όχι μόνο των μελών του Δικτύου αλλά και όλης της περιοχής. Η αποδοχή φαίνεται από την έγκριση χρηματικού ποσού (10.000 ευρώ) από το Επιμελητήριο Αχαΐας προχθές στη συνεδρίασή του στο Αίγιο, κυρίως για τη φιλοξενία δύο κορυφαίων στο είδος δημοσιογράφων από Αμερική και Αγγλία που θα καταστήσουν το φεστιβάλ αλλά και τους οίνους και τα προϊόντα της Αιγιάλειας γνωστά σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ και ο δήμος Αιγιαλείας έχει εγκρίνει, μέσω της Δημοτικής Επιτροπής, πίστωση ύψους 25.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2024, για την επιχορήγηση του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Βεβαίως το ποσό είναι μικρότερο από πέρυσι, ένεκα των αλλαγών που προέκυψαν από την κατάργηση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των Οινοξενείων πρόκειται να γίνει σήμερα γνωστό, ωστόσο to Protionline.gr θέλησε να βάλει τους αναγνώστες της λίγο στο… κλίμα. Άλλωστε, όπως αναφέρει και ο πρόεδρος του Δικτύου, Άγγελος Ρούβαλης, ΄΄τα Οινοξένεια είναι περισσότερο ένα αναπτυξιακό φεστιβάλ και λιγότερο μία διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Σκοπός του είναι να αφήσει αναπτυξιακό αποτύπωμα στην περιοχή και η τέχνη αποτελεί διαβατήριο γι’ αυτό΄΄.

Ο κ. Ρούβαλης στάθηκε και στον καλύτερο συντονισμό του Δικτύου με τον Δήμο Αιγιαλείας φέτος, κάνοντας γνωστό πως από τον Δήμο έχει παραχωρηθεί στο Δίκτυο χώρος για τα γραφεία του, στο πρώην δημαρχείο Συμπολιτείας. Επίσης, αναφέρθηκε και στην πολύ καλή συνεργασία με την υπεύθυνη Ανάπτυξης του δήμου, Χρυσούλα Χρηστιά. Σημειωτέον ότι φέτος διαφέρει και η επιτροπή διοργάνωσης του φεστιβάλ αφού μέχρι πέρυσι συμμετείχαν το Δίκτυο και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ενώ φέτος, μετά την κατάργησή της, πρόεδρος είναι ο δήμαρχος και την οργανωτική ευθύνη έχει το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια.

Με κρασί και μουσικές

΄΄Με πολύ κόπο πιστεύουμε ότι και φέτος θα έχουμε ένα πολύ καλό φεστιβάλ που θα αφήσει το γνωστό αποτύπωμα στην περιοχή. Η τελετή έναρξης θα γίνει στο Αίγιο καθώς η έδρα του φεστιβάλ παραμένει στο Αίγιο. Οι συνέργειες με τα Καλάβρυτα ήταν πάντα ζητούμενο, εμείς σαν δίκτυο παρότι δεν ήταν ώριμη πάντα αυτή η συνεργασία, την επιδιώκαμε και με τη βοήθεια της ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ και της κ. Τσιμπρή, προχώρησε. Κρίναμε φέτος να παρουσιάσουμε τα Οινοξένεια και στην Πάτρα και γι’ αυτό έχουμε προγραμματίσει μία εκδήλωση προέναρξης στον υπέροχο χώρο του κάστρου του Ρίου. Πρόκειται για μία εισαγωγική εκδήλωση στο φρούριο, το οποίο είναι ένα πολύ ωραίο μνημείο δίπλα μας που δεν το ξέρει η περιοχή. Θέλουμε έτσι να αναδείξουμε και το μνημείο και να ενημερωθεί ο κόσμος για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Εκεί θα λάβει χώρα η συναυλία των Σάκη Παπαδημητρίου και Βασίλη Λέκκα, με τίτλο «Του κρασιού και του έρωτα» στις 21 Αυγούστου. Επισήμως, τα Οινοξένεια θα ξεκινήσουν στις 23 Αυγούστου στο Αίγιο΄΄, ανέφερε ο κ. Ρούβαλης.

Ο κορυφαίος σεφ Γιώργος Φελεμέγκας θα δώσει το «παρών»

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι η τελετή έναρξης θα γίνει στον κήπο του Πολύκεντρου όπου θα λάβουν χώρα οι «μουσικές σκάλες», η «Οινοξένεια πολιτεία», ενώ θα είναι παρών και ο κορυφαίος σεφ, καταγόμενος από την περιοχή (Δάφνη Καλαβρύτων), ο διακριθείς με αστέρια Michelin Γιώργος Φελεμέγκας.

Όσο για την τελετή λήξης, αυτή θα λάβει χώρα στα Καλάβρυτα και θα είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr