background img
banner
banner

Ανέλαβε δράση ο στρατός…

ΔΙΑΝΟΙΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΣΒΑΤΟΙΔΑΣΙΚΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Στα ορεινά της Αιγιάλειας με στόχο τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών επχειρούν αυτές τις μέρες μηχανήματα της Σχολή Μηχανικού (ΣΜΧ) και του 47ου Ειδικού Τάγματος Μηχανικού που εδρεύουν στο Λουτράκι.

Η διάνοιξη γίνεται μετά την συμφωνία συνεργασίας με το Υπουργείο Άμυνας την οποία επεδίωξε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνας Ζαΐμης.

Η δράση του στρατού εστιάζει από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας σε μια περιοχή όπου δεν είχε περάσει μηχάνημα επί δεκαετίες, δύσβατο τοπίο με ογκόλιθους και πυκνή βλάστηση.
«Ενας δρόμος περίπου 10 χλμ. ανοίγει για να ενώσει την Αιγιάλεια με την νοτιοδυτική Αχαΐα και οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα μπορούν να ενεργούν εντός του δάσους, που ήταν απροσπέλαστο και θα έπρεπε να κάνουν έναν κύκλο περίπου 50 χλμ. για να προσεγγίσουν το μέτωπο της φωτιάς.

Με αυτήν την συνεργασία αποδεικνύεται το αμοιβαία επωφελές κοινωνικό τους έργο» αναφέρει στo Protionline.gr ο κ. Ζαΐμης.

Εκτός από τα βαριά μηχανήματα, και οι χειριστές έχουν διατεθεί από τον στρατό, καθώς δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τόσο μεγάλα μηχανήματα.

Οι καθαρισμοί γίνονται έπειτα από τις υποδείξεις του Δασαρχείου για τις περιοχές όπου απαιτούνται καθαρισμοί ξεκίνησαν οι εργασίες και ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή 9 του μηνός.
Πρόκειται για δασικούς δρόμους, επείγουσας ανάγκης που δεν προσφέρονται για διέλευση οχημάτων, αλλά μόνο για την πυροσβεστική.

Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει περίπου 15 χλμ. και σύντομα αναμένεται οι εργασίες να συνεχιστούν με καθαρισμούς στις κοίτες των ποταμών, προκειμένου το φθινόπωρο να μην προκληθούν πλημμύρες το φθινόπωρο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr