background img
banner
banner

Αναμένεται «θερμό φθινόπωρο» για τους εμπόρους

Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Σε «σταυροδρόμι» εξελίξεων βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος του Αιγίου, καθώς οι διάφορες συγκυρίες έχουν προκαλέσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την τοπική αγορά.

Η επισκεψιμότητα δεν βοήθησε την κατανάλωση και οι εκπτώσεις που ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα, αποδεικνύονται ανεπαρκείς ώστε να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Θετική προοπτική πάντως δημιουργείται από τον νεοσύστατο Εμποροεπαγγελματικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο, μέσα από τον οποίο ο εμπορικός κόσμος θα αποκτήσει ξανά τη δική του «φωνή».

Μάλιστα,  Δευτέρα και  Τρίτη πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 2.00 ως τις 6.00 το απόγευμα και τις δύο ημέρες, στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου. Η διεξαγωγή των εκλογών εντός του Αυγούστου ήταν απαραίτητη, αφενός για να αναλάβει άμεσα δράση και αφετέρου για να κατοχυρωθεί στην Ομοσπονδία ούτως ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές της ΕΣΕΕ.

Συγκυρίες… απανωτά «χτυπήματα»

Ο «πονοκέφαλος» των εμπόρων προέρχεται από πολλά και διαφορετικά μέτωπα. ΄΄Από τη μία η υπερφορολόγηση, αφού εκεί που οι συνάδελφοι πλήρωναν 1.000 ευρώ τώρα καλούνται να καταβάλουν τα τετραπλάσια, από την άλλη οι κατασχέσεις, μέτρα που είχαν υπογραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υλοποιεί τώρα η ΝΔ, σε συνάρτηση με τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα, έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό΄΄, αναφέρει στo Protionline.gr ο προσωρινός πρόεδρος του Συλλόγου, Λάμπης Παπαδόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση στην τοπική αγορά τον Αύγουστο, σημειώνει: ΄΄Το πρώτο διάστημα είδαμε κάποιους ξένους στην περιοχή και αναθαρρήσαμε, πιστεύοντας ότι θα υπάρξει τόνωση μέσω αυτών, της τοπικής αγοράς.

Όμως στη συνέχεια όχι μόνο τα γκρουπ δεν μπήκαν στην αγορά, αλλά ούτε και οι παραθεριστές κατανάλωσαν όσα πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια. Άρα, αυτό που είχαμε ήταν να περιφέρονται με τα αυτοκίνητα χωρίς στην ουσία να μπαίνουν στο κέντρο και στα εμπορικά καταστήματα. Βέβαια σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση με τα οχήματα στο κέντρο, γεγονός που ώθησε τους επισκέπτες είτε σε πολυεθνικές που βρίσκονται στην οδό Κορίνθου, είτε στην Πάτρα και σε άλλες γειτονικές πόλεις΄΄.

Το φθινόπωρο που καταφθάνει αναμένεται ιδιαιτέρως «θερμό» για τον εμπορικό κόσμο και δεν αποκλείεται η μετριότητα του καλοκαιριού να έχει μεγαλύτερες συνέπειες που θα γίνουν άμεσα ορατές το επόμενο διάστημα, προκαλώντας μεγάλες ανατροπές στην αγορά που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr