background img
banner
banner

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Άρχισαν οι πιέσεις για την κατάρτιση των ομίλων

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ «ΣΚΑΣΟΥΝ» ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

Πέρυσι η κλήρωση του πρωταθλήματος είχε πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου. Φέτος είχαμε και τις εκλογές στην ΕΠΟ και τελικά η κλήρωση ορίστηκε στις 23 Αυγούστου.
Από τώρα έχει αρχίσει ο χαμός από σωματεία της Γ΄ Εθνικής, που προσπαθούν να παραβιάσουν τα γεωγραφικά κριτήρια και τα μέχρι τώρα δεδομένα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν παίζοντας σε όμιλο της αρεσκείας τους.

Από τη μια είναι οι ομάδες που θέλουν την παραμονή της, από την άλλη αυτές που στοχεύουν σε πρωταθλητισμό και βλέπουν πολλούς ανταγωνιστές στον όμιλο που βάσει λογικής και προΐστορίας θα συμμετείχαν.

Ζητούν έτσι αλλαγή για να βελτιώσουν το ποσοστό επιτυχίας του στόχου τους. Για παράδειγμα ο 4ος όμιλος έχει μεγάλο ανταγωνισμό με ομάδες Αθήνας και Πειραιά.
Στον 3ο όμιλο από τώρα έχει τεθεί φαβορί η Κόρινθος, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε Εθνικό Πειραιά, ή Καραβά στον όμιλο του Παναιγιάλειου.
Επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο η Ζάκυνθος να παίξει στον 3ο όμιλο. Θα έχουμε δηλαδή νησί του Ιονίου, να έχει στο πρόγραμμά του να αντιμετωπίσει ομάδες από το Αιγαίο;

Απίστευτα πράγματα έγιναν στην Γ΄ Εθνική

Πολλά και διάφορα συνέβησαν φέτος στην Γ΄ Εθνική. Είδαμε τα σωματεία Ιάλυσος, Προοδευτική και Νίκη Ευκαρπίας να πηγαίνουν στα μπαράζ παραμονής, να κάνουν μεγάλο αγώνα και διαμαρτυρία να μην πραγματοποιηθούν τα μπαράζ και κινδυνέψουν με υποβιβασμό.

Τα μπαράζ δεν έγιναν ποτέ, όμως αυτά τα τρία σωματεία δήλωσαν παραίτηση από το πρωτάθλημα!!

Το άλλο άξιο αναφοράς ήταν οι δέκα κενές θέσεις που προέκυψαν στους 4 ομίλους ύστερα από τις παραιτήσεις που σημειώθηκαν.

Κλήθηκαν στη συνέχεια οι 4αθλητές των ομίλων του ειδικού πρωταθλήματος των πρωταθλητών Ενώσεων. Από τους οκτώ ομίλους αποδέχτηκαν οι μισές ομάδες (4) την πρόσκληση της ΕΠΟ, αφήνοντας να παραμένουν έξι θέσεις κενές.

Η πρόσκληση στη συνέχεια της ΕΠΟ σε 21 ομάδες που έπαιζαν στα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική, είχε την αποδοχή μόλις πέντε ομάδων, οπότε θα πάμε σε έναν μονό όμιλο έχοντας συμπληρώσει 71 σωματεία.

Πάντα με την προϋπόθεση ότι όλα αυτά τα 71 σωματεία που δήλωσαν συμμετοχή, δεν θα το μετανιώσουν ή κάποια από αυτά θα αποχωρήσουν σύντομα από την αγωνιστική δράση και θα πάμε σε ένα πρωτάθλημα ακόμα μικρότερο από σωματεία.

Πόσο ρόλο θα παίξει η «ψήφος» στην κατάρτιση ομίλων;

Η ΕΠΣ Αχαΐας, όπως αυτές της Ανατολικής, Δυτικής Αττικής, Δωδεκανήσου, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Καρδίτσας, Αιτωλοακαρνανίας… δεν στήριξαν Γκαγκάτση.
Τα σωματεία αυτών των Ενώσεων σκέφτονται μήπως αυτό λειτουργήσει εκδικητικά από την Επιτροπή Διοργανώσεων στην οποία προεδρεύει ο Βασίλης Σιδέρης από την ΕΠΣ Αργολίδας, με αναπληρωτή τον Αστέριο Ντόκα από την ΕΠΣ Πιερίας.

Στον 2ο ή στον 3ο όμιλο θα παίξει η Ζάκυνθος;

Αντίθετα με την κατάρτιση του 1ου ομίλου που δείχνει βατός και σίγουρος για τις ομάδες που θα έχει στο δυναμικό του, το ερωτηματικό στον 2ο όμιλο είναι αν θα κρατήσει την Ζάκυνθο ή θα πάρει τον Απόλλωνα Ευπαλίου;

Η Ζάκυνθος ήδη έχει στείλει αίτημα στην ΕΠΟ να μην τοποθετηθεί στον 3ο όμιλο και μπλέξει με τα μακρινά ταξίδια στο Αιγαίο, όμως δεν ψήφισε …Γκαγκάτση.
Αν αποφασιστεί τέτοια …τιμωρία για την ομάδα του Ιονίου, καλύτερα να μην κατέβει καθόλου να αγωνιστεί.

Δεν γλιτώνει την Λέσβο ο Παναιγιάλειος

Μια πρόχειρη ανάλυση στην κατάρτιση των ομίλων, συμπερασματικά τα δυο σωματεία της Λέσβου Αιολικός και Αιγέας Πλωμαρίου θα παίξουν στον 3ο όμιλο. Παίζεται η 18η ομάδα που θα είναι ο Απόλλων Ευπαλίου ή σε μικρότερη πιθανότητα η Ζάκυνθος. Εκτός αν ο όμιλος του Παναιγιάλειου είναι τελικά ο …λειψός με τις 17 ομάδες. Ίδωμεν.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr