background img
banner
banner

Διπλασιάστηκαν οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία στο Αίγιο

26 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η ενδοοικογενειακή βία στην Αιγιάλεια, αποτελώντας, όπως φαίνεται, τη μάστιγα της σύγχρονης εποχής. Το κοινωνικό πρόβλημα τείνει να γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο, με τις καταγγελίες που καταφθάνουν στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας να είναι περίπου οι διπλάσιες από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου ως σήμερα, το Α.Τ. Αιγίου έχει επιληφθεί 65 υποθέσεων με αντίστοιχο αριθμό δικογραφιών – προανακριτικού υλικού. Ταυτόχρονα, προέβη σε 26 συλλήψεις για τις υποθέσεις αυτές.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και 3 αλλοδαποί. Είναι χαρακτηριστικό ότι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, δηλαδή τους πρώτους οκτώ μήνες του 2023 είχαν προκύψει περίπου οι μισές υποθέσεις για ενδοικογενειακή βία, γεγονός που φανερώνει την έξαρση του μείζονος αυτού κοινωνικού φαινομένου.

Συνήθως οι περιπτώσεις αφορούν έμφυλη βία ανδρών εναντίον γυναικών, χωρίς ωστόσο να λείπουν και περιστατικά άσκησης βίας μεταξύ αδελφών κυρίως για οικογενειακούς λόγους και κληρονομικά θέματα.

Αύγουστος, μήνας… ψυχικών διαταραχών

Την ίδια στιγμή, έξαρση παρατηρείται και σε ακούσιες περιπτώσεις ψυχιατρικής φύσεως. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον μήνα Αύγουστο και ειδικά την τελευταία εβδομάδα, το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας καλείται να επιληφθεί σε πληθώρα υποθέσεων, με συχνότητα κατά μέσο όρο, μία την ημέρα… Έχει δε παρατηρηθεί πως τον Αύγουστο οξύνεται περισσότερο το πρόβλημα όπου συνήθως οι συγγενείς ζητούν από την Αστυνομία να βοηθήσει ώστε οι πάσχοντες να τύχουν ψυχιατρικής βοήθειας. Χρειάζονται δύο καταθέσεις στην Εισαγγελία ώστε να δοθεί η εντολή στο Α.Τ. να επιληφθεί και να οδηγήσει το άτομο με ψυχική διαταραχή, στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, για βοήθεια ή νοσηλεία.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr