background img
banner
banner

Δρομολογούνται παρεμβάσεις…

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ

Το γραφείο του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 26 Αυγούστου οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των ποδοσφαιρικών σωματείων της περιοχής μας. Στο προγραμματισμένο ραντεβού οι επισκέπτες εξέθεσαν στον δήμαρχο τα κυρίως θέματα που τους απασχολούν.

Μάλιστα υπογράμμισαν τα κακώς κείμενα σε αυτές τις δύσκολες εποχές και τον φόβο τους να μειωθούν ακόμα περισσότερο τα ποδοσφαιρικά σωματεία, τα οποία από κάποτε 40 έχουν απομείνει μόλις 12 και ο κίνδυνος να λιγοστέψουν ακόμα περισσότερο είναι ορατός. Ο δήμαρχος με τον Σπύρο Θεοχάρη και στη συνέχεια με τους Γιώργο Φραγκονικολόπουλο και Τάκη Ανδριόπουλο, αφουγκραστήκαν τις ανάγκες και τις απόψεις των επισκεπτών, που επικεντρώθηκαν στην:

Ανάγκη άμεσης επικοινωνίας

Ύστερα από την κατάργηση του Νομικού Προσώπου, όπως τονίστηκε από τον κ. Καλογερόπουλο, δεν υπάρχει τουλάχιστον προς το παρόν αμεσότητα και από έναν φορέα. Απλά όπως ανέφερε ο Τάκης Ανδριόπουλος επειδή δεν υφίσταται κάποιος οργανισμός που θα περικλείει όλο το αθλητικό κομμάτι, τα προβλήματα μεταβιβάζονται στα αρμόδια τμήματα. Αυτά μπορεί να είναι το «πράσινο», ή στις τεχνικές υπηρεσίες ανάλογα με το θέμα που περιέχεται.

Δημιουργία αθλητικού οργανισμού

Από την πλευρά των σωματείων ζητήθηκε η σύσταση κάποιου αθλητικού οργανισμού, που θα είναι σε θέση να λαμβάνει προβλήματα κάθε τάξεως από τα ποδοσφαιρικά σωματεία, οργανισμός που μπορεί να στελεχωθεί εθελοντικά από τα σωματεία.

Από τον εκπρόσωπο της ΑΕ Αιγίου Φίλιππο Κοσσαρά υπογραμμίστηκε ότι οι διοικήσεις δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα, λειτουργούν από χόμπι και την αγάπη τους στο ποδόσφαιρο και η βοήθεια του δήμου Αιγιάλειας είναι απαραίτητη.

Στην ουσία συνέχισε ο Φίλιππος Κοσσαράς: «Προστατεύουμε τα γήπεδα, τα παιδιά σε ηλικίες που το έχουν ανάγκη, υπάρχουν γήπεδα που διατηρούν τα ίδια αποδυτήρια εδώ και 50 χρόνια.»

Δωρεάν χρήση γηπέδων

Στα αιτήματα των εκπροσώπων διοικήσεων της Αιγιάλειας αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο της Αιγείρας / Ακράτας Νίκο Αλέφαντο: «Να γίνεται δωρεάν η χρήση γηπέδων, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις πόλεις, όμως να υπάρχει κάποια μικρή χρέωση στα σωματεία που χρησιμοποιούν τις ακαδημίες». 
Ο Γιάννης Παλαιολογόπουλος από τον Απόλλωνα Αιγίου είπε: «Δίνουμε μάχη να κρατηθούν τα παιδιά στον αθλητισμό. Κάνουμε λειτούργημα.»

Να γνωστοποιηθούν οι επιχορηγήσεις ζήτησαν τα σωματεία

Μέσα στα ζητούμενα των σωματείων ήταν επίσης το θέμα των επιχορηγήσεων, για το οποίο θέλησαν να γνωρίζουν ποιο ποσό θα διανέμεται σε κάθε κατηγορία, με αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια στις επιχορηγήσεις.

Υπέρμαχος του μαζικού αθλητισμού ο Δημήτρης Καλογερόπουλος

Ο δήμαρχος αφού άφησε τους διοικούντες να εκθέσουν τα προβλήματά τους είπε: «Είμαι υπέρ του μαζικού αθλητισμού και ιδιαίτερα υπέρ των μικρών ηλικιών αφού διαφορετικά δεν θα υπάρξει μέλλον στα σωματεία. Συζητείται μια μεθοδολογία συνεργασίας μέσα από έναν αναπτυξιακό οργανισμό που έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με το Ξυλόκαστρο, κάτι που θα πάρει ακόμα 2-3 μήνες. Θέλω να βοηθήσω οικονομικά και στην βελτίωση των γηπέδων, αυτό θα γίνει στον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς. Οι Σύλλογοι προσφέρουν κοινωνικό έργο, δεν γίνεται όμως να μην πληρώνετε τίποτα, εφ’ όσον εισπράττετε. Θα καλυφτεί μέρος των οικονομικών αναγκών σας με την αύξηση των τελών καθαριότητας.»

Νέο ραντεβού με τρεις εκπροσώπους του ποδοσφαίρου της περιοχής μας

Στο φινάλε ο πρόεδρος της ΑΕ Αιγίου Φίλιππος Κοσσαράς δήλωσε στο Protionline.gr: «Ηταν μια εποικοδομητική συζήτηση με πρόθεση βοήθειας από τον δήμο μας.
Κοινό μας αίτημα ο μαζικός αθλητισμός δωρεάν για την Αιγιάλεια.»

Όπως αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες ο Φίλιππος Κοσσαράς, μαζί με τον Νίκο Αλέφαντο από την Αιγείρα / Ακράτα και ακόμα έναν εκπρόσωπο σωματείου, θα συναντηθούν με τον Τάκη Ανδριόπουλο. Θα έχουν συγκεντρώσει ξεχωριστά τα προβλήματα που απασχολούν κάθε σωματείο και κατόπιν ο Τάκης Ανδριόπουλος θα συνεννοηθεί με τα αρμόδια τμήματα για την λύση των προβλημάτων που θα περιέχονται στο έγγραφο και θα αφορούν όλα τα σωματεία.

Παναιγιάλειος: «Πρόβλημα στα γήπεδα Αβύθου και Δημοτικού Σταδίου

Ο Γιώργος Μπάστας από τους εκπροσώπους του Παναιγιάλειου, έστρεψε τη συζήτηση και σε ειδικά θέματα, όπως αυτό της ανάγκης στεγάνωσης των αποδυτηρίων στο Στάδιο και παράλληλα την περίφραξη στο γήπεδο της Αβύθου.
Ακόμα ζήτησε να μην υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση της Αβύθου, για να είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Παναιγιάλειος.

Ποιοι εκπροσώπησαν τα ποδοσφαιρικά σωματεία Αιγιάλειας

ΠΓΣ: Γιώργος Μπάστας, Κώστας Χρονόπουλος, Ελεάννα Μαυροπούλου
Αιγείρα / Ακράτα: Νίκος Αλέφαντος
ΑΕ Αιγίου: Φίλιππος Κοσσαράς
Θύελλα Αιγίου: Κυριάκος Αθανασίου
ΑΟ Αιγίου: Χρήστος Παρασκευόπουλος, Λεωνίδας Κατσαρέλιας
Λύκαινες: Βασίλης Παπαϊωάννου
Απόλλων Αιγίου: Γιάννης Παλαιολογόπουλος
Φλόγα Ροδιάς: Γιώργος Παπαδογεώργος


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr