background img
banner
banner

Δρόμος δύσβατος για μεγάλους…

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΤ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ, ΚΑΛΠΗ ΓΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Τα απόνερα της κάλπης των ευρωεκλογών συνεχίζουν να “χτυπούν” με… μανία τα μεγάλα κόμματα με τα στελέχη των νομαρχιακών οργανώσεων στην Αχαΐα να αναπολούν διακοπές στην ηρεμία άλλων εποχών καθώς η επιστροφή αναμένεται δύσκολη!

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαϊας εξακολουθεί να είναι “πολεμικό” ενόψει του προγραμματικού συνεδρίου στις 6 Οκτωβρίου που συμπίπτει και με τον πρώτο γύρο της δοκιμασίας των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για τον Νίκο Ανδρουλάκη, με πλειάδα ανταγωνιστών του για τη θέση του νέου προέδρου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αχαΐα είναι στο μισό της εποχής της προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα.
Ο νέος συντονιστής της ΝΕ Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Κόντης, σύμφωνα με συνεργάτες, αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα πολλά αποστασιοποιημένα στελέχη ενώ ήδη σχηματίζονται “πυρήνες” που ζητούν την επιστροφή του Αλ. Τσίπρα και ένα νέο σχήμα που δεν θα είναι “προσωποκεντρικό” και δεν ηγείται βέβαια ο Στέφανος Κασσελάκης. “Η αριστερά είναι μια διαρκής δοκιμασία, πολλά κόμματα, Λαϊκή Ενότητα, ΜέΡΑ25, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά, έχουν δημιουργηθεί από τα σπλάχνα μας. Ωστόσο, παρά τις επεισοδιακές αποχωρήσεις, το ζητούμενο είναι να προκύψει μια νέα, εναλλακτική, πρόταση διακυβέρνησης που μπορεί να μας βάλει εκ νέου στο… παιχνίδι, παρότι δεν μιλάμε για κάποια εσωτερική δοκιμασία αλλά για το αίτημα της κοινωνίας για αλλαγή στην διακυβέρνηση” αναφέρει στο Protionline.gr στέλεχος του κόμματος στην Αχαΐα.

Πλήρης αναδιοργάνωση σε επίπεδο νομού

Αυτή την περίοδο στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Πολιτικής Γραμματείας, υλοποιούνται μια σειρά από δύσκολες αποφάσεις, αύξηση εισφοράς βουλευτών – ευρωβουλευτών, οικονομική εξόρμηση στήριξης των Μέσων του ΣΥΡΙΖΑ, συνδυασμένη με έκδοση νέας κάρτας μέλους για όλους, “ψαλίδι” εξόδων της Νομαρχιακής Αχαΐας ενώ σε αναζήτηση είναι και νέα γραφεία με μικρότερο μίσθωμα στην Πάτρα…

Το θέμα δεν είναι… κατ εξοχήν οικονομικό καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ προχωρά σε κατάργηση Οργανώσεων Μελών, δημιουργία Δημοτικών Επιτροπών Μελών με Ψηφιακές Συνελεύσεις και εξ αποστάσεως διαβούλευση Θέσεων και νέου Προγράμματος για τις 6 Οκτωβρίου, Ψηφιακά εσωτερικά δημοψηφίσματα και προκριματικές εκλογές.

Η Ν.Ε. Αχαΐας καταργείται και μετατρέπεται σε Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας, τη θέση τους χάνουν τα τοπικά μέλη Αχαΐας της Κεντρικής Επιτροπής και δημιουργείται το Εθνικό Συμβούλιο Μελών (ΕΣΥΜ), το οποίο θα εκλέγει γραμματέα, συντονιστή Οργανωτικού και συντονιστές και αναπληρωτές συντονιστές των τμημάτων.

Το βλέμμα και στο… ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Αχαΐας

Αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχουν στρέψει το βλέμμα στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που στις 13 Οκτωβρίου θα εκλέξει το νέο αρχηγό του με αποστολή να πρωταγωνιστήσει στην κεντροαριστερά…
Την πλειοψηφία σε επίπεδο στελεχών στην Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι εξακολουθεί να διαθέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μετά τη διπλή επίσκεψη του Χάρη Δούκα, ο δήμαρχος Αθηναίων έχει διαμορφώσει ένα βασικό “πυρήνα” στελεχών. Ηδη “πυρήνα” στην Αχαΐα διαθέτουν Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου. Η βάση και τα στελέχη δεν έχουν ακόμη εκφραστεί γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε μια μάχη μέχρι… τελικής επικράτησης μετά την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου!

Την άνοιξη Νομαρχιακές, νωρίτερα η Πάτρα…

Δύσκολα τα πράγματα και για τη ΝΔ στην Αχαΐα η οποία παρά την διπλή εκλογική νίκη του 2023, από τις τελευταίες ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές κάλπες του 2023, έχει και αυτή με τη σειρά της ανοίξει… λογαριασμό με εσωτερικές ανακατατάξεις. Η ΝΔ έχει μεταφέρει τις εσωκομματικές της διαδικασίες για την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Οργάνωσης (ΔΕΕΠ) Αχαΐας και τοπικών οργανώσεων μελών στους δήμους της Αχαΐας για πρώτο μισό του 2005.

Παρά το γεγονός όμως ότι ο Αντώνης Κουνάβης έλαβε πρόσφατα παράταση να παραμείνει στο “τιμόνι” της ΔΕΕΠ Αχαΐας και μετά τον Οκτώβριο, δέχεται ήδη πιέσεις λόγω της εμπλοκής του στα Επιμελητηριακά και τις εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου, να αποχωρήσει και να παραδώσει πρόωρα τη σκυτάλη. Αποφάσεις θα έχουμε όμως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr