background img
banner
banner

Η… μάχη της ομπρέλας στις παραλίες

ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΛΕΙΔΩΝΑΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΕ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ…

Είθισται να κατηγορούνται οι επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης για τις παράνομες καταλήψεις των παραλιών με σκοπό την οικονομική τους εκμετάλλευση. Υπάρχουν ωστόσο και οι πολίτες οι οποίοι σε αρκετές παραλίες της Αιγιάλειας, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κλείδωσαν ομπρέλες και ξαπλώστρες, καταλαμβάνοντας κομμάτια του αιγιαλού και μη επιτρέποντας σε άλλους να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Η οικειοποίηση τμημάτων των παραλιών τηρήθηκε και φέτος στο έπακρον, κυρίως στις παραλιακές κοινότητες που διαθέτουν παραθεριστικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της παραλίας Άκολης όπου, ειδικά τις ημέρες πριν και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, δεν έβρισκε κανείς ούτε… σπιθαμή για να στρώσει την πετσέτα του στην ακτή. Αντιθέτως, πολυμελείς οικογένειες ή παρέες που διέμεναν στον δημοφιλή παραλιακό οικισμό, άφηναν εγκατεστημένα ξαπλώστρες, ομπρέλες, ακόμη και καρέκλες και τραπέζια προκειμένου να τα βρουν την επόμενη μέρα. Παρατηρήθηκαν ως και μικρές σκηνές που εξασφαλίζουν σκίαση…

Έντονο το φαινόμενο στην Άκολη

΄΄Είναι γεγονός ότι φέτος η Άκολη παρουσίασε τεράστια επισκεψιμότητα σε καθημερινή βάση και σε αυτό συνέβαλαν και οι καιρικές συνθήκες και ειδικά το βοριαδάκι που έπνεε τις περισσότερες μέρες καθιστώντας την παραλία μας απάνεμη. Αρκετοί ήταν αυτοί που στα σημεία που δεν υπάρχουν καταστήματα, εγκατέστησαν ξαπλώστρες και ομπρέλες όμως δεν δεχτήκαμε κάποια καταγγελία για κατάληψη ημερών΄΄, είπε στο Protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης στην οποία υπάγεται η Άκολη, Γιώργος Παλαιολογόπουλος.

Μάλιστα, έκανε γνωστό πως η Κτηματική Υπηρεσία έκανε την εμφάνισή της στην παραλία για συστάσεις και επιλήφθηκε περιπτώσεων για κατάληψη από επαγγελματίες, κάτι που προφανώς προέκυψε έγινε κατόπιν καταγγελιών στο «My Coast». ΄΄Σαν κοινότητα δεν γίναμε αποδέκτες παραπόνων ούτε διαπιστώσαμε κάτι έντονο, άλλωστε δεν είναι στην αρμοδιότητά μας η χρήση του αιγιαλού από τα καταστήματα΄΄, είπε ο κ. Παλαιολογόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Αυτό που μένει από το φετινό καλοκαίρι, το οποίο δεν έχει τελειώσει βέβαια ακόμη, είναι ότι η Άκολη προτιμάται και σφύζει από κόσμο, καθώς έχει και τις κατάλληλες υποδομές. Ο κόσμος γνωρίζει ότι δύναται να παρκάρει κοντά στην παραλία, έχει ποιοτικά καταστήματα και άψογη παροχή υπηρεσιών. Εμείς σαν κοινότητα, με τις ενέργειές μας, προσπαθήσαμε να… τραβήξουμε την αξιοποιημένη παραλία και προς τα ανατολικά, δίνοντας χώρο και σε όσους δεν επιθυμούν την πολυκοσμία. Με παγκάκια, με δέντρα και άλλες υποδομές, καταστήσαμε ελκυστική και την παραλία μετά το Μάτι, η οποία φέτος παρουσίασε επισκεψιμότητα΄΄.

Και φέτος «κλειδωνιές» στην παραλία Συλιβαινιωτίκων

Η χρόνια κακή συνήθεια παρατηρήθηκε φέτος και στην παραλία Συλιβαινιωτίκων όπου κάθε λογής εξοπλισμός παραλίες κλειδώθηκε στην ακτή, κυρίως από παραθεριστές. Το περσινό μάζεμα με αυτοκίνητο του δήμου φαίνεται πως δεν στάθηκε ικανό να «ξεριζώσει» αυτή τη νοοτροπία, με αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση, κάποιοι να μην έχουν πού να καθίσουν.

΄΄Φέτος ειδικά μετά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ο κόσμος στα Συλιβαινιώτικα ήταν τόσο πολύς που κυριολεκτικά δεν είχαν πού να καθίσουν. Εκτιμάμε ότι οι επισκέπτες ήταν σε αριθμό περίπου οι διπλάσιοι από πέρυσι. Ωστόσο τα φαινόμενα κατάληψης της παραλίας από ιδιώτες που αφήνουν τον εξοπλισμό τους, δεν εξέλειψαν ούτε φέτος. Δεχτήκαμε δε παράπονα από κόσμο για την κατάσταση΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Κοινότητας Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτης Κρικέτος. Μάλιστα, έκανε γνωστά και τα εξής: ΄΄Η προσπάθειά μας να προβούμε σε μάζεμα των εγκατεστημένων ξαπλωστρών και ομπρελών ανακόπηκε καθώς όταν προγραμματίστηκε προφανώς διέρρευσε η πρόθεσή μας και… ως διά μαγείας εξαφανίστηκαν όλα κι έτσι δεν προβήκαμε σε κάποια ενέργεια. Πάντως είναι γεγονός ότι πολύς κόσμος μας παραπονέθηκε ότι δεν έβρισκε χώρο στην ακτή καθώς υπήρχαν εγκατεστημένες ξαπλώστρες και ομπρέλες με κλειδωμένες βάσεις επί μονίμου βάσεως΄΄. ΄΄Όπως και να έχει, ο κόσμος ήταν πολύς και το θετικό είναι ότι δούλεψαν τα καταστήματα, γεγονός που αποτέλεσε τονωτική ένεση για την περιοχή μας΄΄, πρόσθεσε ο κ. Κρικέτος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr