background img
banner
banner

«Μάγεψε» η φωνή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη

ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Με όμορφες μουσικές και την αξεπέραστη φωνή της κορυφαίας ερμηνεύτριας Άλκηστης Πρωτοψάλτη, πλημμύρισε το εμβληματικό Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, το βράδυ της Κυριακής 4 Αυγούστου, σε μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του δήμου Αιγιαλείας. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και παρέσυρε σε ένα αέναο ταξίδι στον χρόνο, τους οκτακόσιους θεατές που έφυγαν με γεμάτη την ψυχή μελωδίες…

Και ο χρόνος ήταν καθοριστικός. Τόσο γιατί οι ερμηνείες της Άλκηστης παραμένουν ίδιες και καλύτερες για πέντε δεκαετίες όσο και γιατί ο σύγχρονος πολιτισμός ανέδειξε το αρχαίο μνημείο. Η μοναδική Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τη μαγευτική φωνή της -που αναδεικνύει υπέροχα ηχοχρώματα- πήρε… μαζί της το κοινό με τα υπέροχα τραγούδια της. Η παρουσία της επί σκηνής ήταν αναμφισβήτητα μία αποκάλυψη, καθώς οι φωνητικές της ικανότητες είναι εφάμιλλες με το μπρίο και τη θετική διάθεση που μεταδίδει στο ακροατήριό της.

Η τρυφερή, εκφραστική αλλά ταυτόχρονα δυναμική φωνή της ξεσήκωσε κυριολεκτικά τρεις γενιές ανθρώπων. Από τον χαριτωμένο μικρό που ανέβηκε στη σκηνή και η καλλιτέχνης τον πήρε αγκαλιά, μέχρι τους νέους που διασκέδασαν και τους ηλικιωμένους που αναπόλησαν.

Η Άλκηστη στην εισαγωγή της χαιρέτισε τον κόσμο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο «στολίδι» της Ανατολικής Αιγιάλειας που λέγεται Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας.

Δεν… τραγούδησε ο δήμαρχος!

΄΄Μη φοβάστε, δεν θα τραγουδήσω…΄΄, ήταν η πρώτη φράση του δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου χαιρετίζοντας την όμορφη μουσική βραδιά στο εμβληματικό σημείο της ημιορεινής Αιγείρας. ΄΄Σας καλωσορίζω σε έναν απόλυτα ιστορικό και εμβληματικό χώρο και σας υπόσχομαι ότι θα απολαύσουμε όλοι μαζί ένα πολύ όμορφο μουσικό πρόγραμμα, μία εξαιρετική συναυλία. Υποδεχόμαστε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τους σπουδαίους καλλιτέχνες που την πλαισιώνουν και υποσχόμαστε ότι αυτή η εκδήλωση θα μείνει ως η κορυφαία στιγμή του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού. Συνηθίζεται η κορυφαία εκδήλωση να γίνεται προς το τέλος του θέρους, εμείς αποφασίσαμε να είναι στην καρδιά του καλοκαιριού και ευχαριστώ τη μεγάλη καλλιτέχνιδα για την τιμή που μας έκανε. Της εύχομαι να περάσει καλά μαζί μας και σε εσάς να περάσετε καλά και να απολαύσετε μία πανδαισία ηχοχρωμάτων, στιγμών και καλού ποιοτικού τραγουδιού. Σας ευχαριστώ όλους που είσαστε απόψε εδώ΄΄, ανέφερε ο δήμαρχος, ευχαριστώντας την κ. Πρωτοψάλτη για την αποδοχή της πρόσκλησης.

΄΄Ζήσαμε πολύ όμορφες μουσικές στιγμές και σας ευχαριστούμε όλους που συμμετείχατε θετικά σε αυτή την αποψινή γιορτή με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη΄΄ τόνισε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ανδριόπουλος αμέσως μετά το τέλος της μουσικής συναυλίας, ενώ απευθυνόμενος στην ίδια την καλλιτέχνιδα, την ευχαρίστησε για το κέφι και τον παλμό που μετέδωσε σε όλους όσους βρέθηκαν στον ειδυλλιακό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Αιγείρας.

Ποιοι παρέστησαν

Τη συναυλία, μεταξύ άλλων, απόλαυσαν η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γεωργία Ντάτσικα, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Δημήτρης Κατσαρός, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Νίκος Καραΐσκος, Μαρία Σταυροπούλου, Βασίλης Χριστόπουλος, Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο επικεφαλής της «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» Χρήστος Γούτος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάσω Ψυχράμη και Γιώργος Γιοβάς, η δημοτική σύμβουλος Διαμάντω Βασιλακοπούλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανδρέας Οικονόμου, ο κοινοτικός σύμβουλος Αιγίου Σωκράτης Μαυρίδης, ο σύμβουλος δημάρχου Πέτρος Δαδιώτης, ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Τάκης Βασιλείου κ.ά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr