background img
banner
banner

Μία αξέχαστη μουσική εμπειρία η συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη

ΠΕΡΙ ΤΑ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ «ΜΑΤΙ» ΤΗΣ ΑΚΟΛΗΣ

«Κερασμένα» στο κοινό του ήταν τα τραγούδια που ερμήνευσε ο σπουδαίος τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης, κατά τη συναυλία του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 2 Αυγούστου, στο «Μάτι» της Άκολης. Η «εκρηκτική» και γεμάτη συναισθήματα βραδιά ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Αιγιαλείας, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας και την Δ.Κ. Ροδοδάφνης και προσέλκυσε περί τους 3.000 ανθρώπους!

Άτομα κάθε ηλικίας είχαν κατακλύσει τον χώρο από νωρίς και οι φανατικοί θαυμαστές τού καλλιτέχνη πήραν τη θέση τους μπροστά από την εξέδρα, κινούμενοι ρυθμικά και τραγουδώντας κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Στα αξιοσημείωτα, η δωρεάν είσοδος, η έγκαιρη έναρξη και βέβαια οι σπουδαίες ερμηνείες του καλλιτέχνη σε τραγούδια που είτε έχει συνθέσει ο ίδιος είτε όχι, είτε συνηθίζει να λέει στις συναυλίες του είτε τον πρωτοάκουσε το κοινό να ερμηνεύει. Παρούσες και οι δύο κόρες του στις οποίες αναφερόταν συχνά πυκνά στην ανάπαυλα των τραγουδιών.

Η σύνδεσή του με την Αιγιάλεια

Άλλωστε ο Μίλτος Πασχαλίδης είναι ένας από τους πιο επικοινωνιακούς καλλιτέχνες στη σκηνή που είτε αυτό το πράττει μιλώντας και εξηγώντας στο κοινό, ούτε μέσα από τις αξιόλογες όσο και διαχρονικές συνθέσεις του. Με πανσπερμία νοτών από τη γενέτειρά του Καλαμάτα και με ηχητικά χαϊδέματα από την Κρήτη που τον άνδρωσε και τον μέστωσε μουσικά, ο καλλιτέχνης «ανάγκασε» το πολυάριθμο κοινό του να τραγουδά μαζί του και να ταξιδεύει… Αναφορά στην ιδιαίτερη σχέση του με την Αιγιάλεια έκανε και σε αυτή τη συναυλία, τονίζοντας ότι εδώ και τριάντα χρόνια, κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται την περιοχή. Τα τελευταία χρόνια η Αιγιάλεια έχει να θυμάται τις εμφανίσεις του σε «Πολυτεχνείο», φεστιβάλ ΚΝΕ, Οινοξένεια και αλλού και πάντα έχουν κάτι καινούριο να πουν…

Κορυφαία ίσως στιγμή του καλλιτεχνικού στοιχείου της βραδιάς, ήταν η ακαπέλα και δίχως μικρόφωνο ερμηνεία του στον «Ερωτόκριτο», με τους παριστάμενους να νιώθουν τη φωνή και το συναίσθημα να τους διαπερνούν σαν ρεύμα.

Το καλωσόρισμα και οι ευχές δημάρχου και αντιδημάρχου

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Ανδριόπουλος καλωσόρισε τον κόσμο ευχόμενος να περάσουν τη βραδιά που όλοι ανέμεναν. ΄΄Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, τους χορηγούς μας, σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφα και να απολαύσετε την καρδιά΄΄ τα λόγια του πριν πάρει τη σκυτάλη ο δήμαρχος Αιγιαλείας. Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έκανε λόγο για μία βραδιά που θα είναι χαρακτηριστική, ευχόμενος «καλή διασκέδαση» σε όλους.

Με συναίσθημα και δυναμισμό…

Γνωστός για τη μοναδική ατμόσφαιρα των ζωντανών εμφανίσεών του και τη σύνδεση με τον κόσμο, ο Μίλτος Πασχαλίδης, χάρισε σε ντόπιους και επισκέπτες, μια αξέχαστη μουσική εμπειρία. Μια βραδιά που τα είχε όλα: συναίσθημα, δυναμισμό, αναδρομές στο παρελθόν και φυσικά τα τραγούδια «σταθμούς» αλλά και νέες επιτυχίες των τελευταίων του δισκογραφικών δουλειών.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος – Πνευστά, Πάρις Περυσινάκης – Λύρα,  Μαντολίνο, Νίκη Γρανά – Ακορντεόν, Τραγούδι, Γιάννης Μπελώνης – Πιάνο, Ηλίας Δουμάνης – Τύμπανα, Μίμης Ντούτσουλης – Μπάσο.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr