background img
banner
banner

Μεγάλες οι ανάγκες του «πράσινου» το καλοκαίρι

ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ – ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΡΟΣΕΞΙΕΣ

Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σχεδόν καθημερινά το φετινό καλοκαίρι σε συνδυασμό με τη λειψυδρία, δυσκόλεψαν το έργο συντήρησης των χώρων πρασίνου του δήμου, που επωμίζεται το Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας. Παρόλα αυτά, με προγραμματισμό και συνεχή επιμέλεια, η υπηρεσία κατάφερε να συντηρήσει τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, που ιδίως στο κέντρο της πόλης, αποτελούν… ανάσες δροσιάς.

΄΄Τους καλοκαιρινούς μήνες, το αντικείμενο του Πρασίνου σε ό,τι φορά τους κοινόχρηστους χώρους, έχει να κάνει με τη φροντίδα και τα ποτίσματα και όχι με το κλάδεμα αφού δεν είναι η κατάλληλη εποχή.
Σε κάποια σημεία το πότισμα διεξάγεται με τεχνητά μέσα και σε κάποια άλλα μέσω της υδροφόρας. Ως προς τον καλλωπισμό, γίνονταν εντατικά χορτοκοπές γιατί ειδικά το καλοκαίρι, υπάρχει οργασμός στη φύση και όλα αναπτύσσονται πολύ γρήγορα΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, κάνοντας αναφορά στην έμφαση που δίδεται στο να καθαρίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα πρανή των δρόμων για λόγους καθαριότητας και βέβαια ασφάλειας. Επιπλέον, θα πρέπει να αναφερθεί η συμβολή, πέραν των υπαλλήλων του Τμήματος και των συμβασιούχων που βοήθησαν στο Πράσινο.

Λελογισμένη χρήση του νερού στα ποτίσματα

Ως προς τα προβλήματα που παρουσιάζονται, ο κ. Καραΐσκος είπε: ΄΄Καλούμαστε να φροντίσουμε μία μεγάλη περιοχή, την τεράστια έκταση του δήμου μας, εντός της οποίας υπάρχουν χώροι πρασίνου, γήπεδα και πάρκα. Η έλλειψη νερού μας δημιουργεί πρόβλημα γι’ αυτό και κάνουμε λελογισμένη χρήση. Όμως εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών σε καθημερινό επίπεδο, είναι λογικό και τα φυτά, όπως άλλωστε και ο άνθρωπος, να καταπονούνται και να ζητούν περισσότερο νερό, γι’ αυτό και χρειάζεται ειδική επιμέλεια. Γενικότερα υπάρχει πρόβλημα με τα φυτά να επιβιώσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες και τον καυτό ήλιο΄΄.

Βεβαίως δεν λείπουν και τα μεμονωμένα παράπονα πολιτών, όπως για άγριο φυτό που έχει αναπτυχθεί στην πλατεία Αγ. Λαύρας. ΄΄Επιβλέπουμε σχεδόν καθημερινά τα σημεία, ωστόσο δεν αποκλείεται κάτι να μας ξεφύγει. Όταν υποπέσει στην αντίληψή μας, επιλαμβανόμαστε αμέσως΄΄, σχολίασε.

΄΄Κάνουμε ό,τι μπορούμε στο μέτρο του δυνατού, ώστε κάθε σημείο να διατηρείται καθαρό και όμορφο΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, τονίζοντας ότι ΄΄η φύση οργιάζει τους καλοκαιρινούς μήνες, πράγμα που για τον δήμο σημαίνει αυξημένο κόστος, προσωπικό και μέσα΄΄.

Για πρώτη χρονιά… καθαρά οικόπεδα

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο κ. Καραΐσκος και για την ανταπόκριση των πολιτών ως προς τον καθαρισμό των οικοπέδων, αλλά και για τι διαχείριση της καύσιμης ύλης που προκύπτει από αυτά. Όπως είπε, ΄΄το μεγαλύτερο κομμάτι το διαχειρίστηκαν οι ίδιοι οι πολίτες αλλά και εμείς σαν δήμος αναλάβαμε ένα μέρος βάσει των δυνατοτήτων μας΄΄.

Καινούριο απορριμματοφόρο μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος»

Τέλος, σε καλά επίπεδα λειτούργησε και η καθαριότητα παρά τον αυξημένο αριθμό των κατοίκων λόγω της επισκεψιμότητας, με τον αντιδήμαρχο να κάνει γνωστό ότι ο δήμος προμηθεύτηκε ένα ακόμη απορριμματοφόρο που έρχεται να προστεθεί στον στόλο της Καθαριότητας, ο οποίος πλέον έχει ανανεωθεί στο 100%.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr