background img
banner
banner

Με αυξημένη επισκεψιμότητα τον Αύγουστο ο Λόγγος

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΟΜΩΣ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ – ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ «ΜΕΤΡΟΥΝ» ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗ

Οι μέρες κυλούν ήσυχα και… καλοκαιρινά στον Λόγγο που από την περασμένη εβδομάδα παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα και πληρότητα στα καταλύματα. Ο κόσμος, όπως φαίνεται, είναι πολύς, ωστόσο οι τζίροι των καταστημάτων κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι, ένεκα της χαμηλής αγοραστικής δυνατότητας των επισκεπτών. Κοινοτικό συμβούλιο και επαγγελματίες πάντως εμφανίζονται προβληματισμένοι για τη δυσφήμιση που υφίσταται το χωριό τους το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στo Protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Στέφος, η κίνηση φέτος δεν είναι η αναμενόμενη. ΄΄Μέχρι και το τέλος Ιουλίου, ο Λόγγος δεν παρουσίαζε την προσδοκώμενη επισκεψινότητα, αντιθέτως υπήρχαν μέρες τον Ιούλιο που ήταν τουριστικά «νεκρό». Διαπιστώνουμε ωστόσο ότι από την προηγούμενη εβδομάδα και μετά, υπάρχει πληρότητα στα καταλύματα, είτε αυτά είναι ενοικιαζόμενα είτε ιδιωτικά και η διαφορά του κόσμου που κυκλοφορεί στην κοινότητά μας, είναι εμφανής. Φαίνεται πως ο κόσμος περίμενε τον Αύγουστο να πάρει την άδειά του και είναι προφανές ότι δεν είχαν και χρήματα να έρθουν νωρίτερα΄΄, είπε ο κ. Στέφος, σημειώνοντας ότι ΄΄αυτό που παρατηρείται φέτος είναι πως οι επισκέπτες και τουρίστες δεν καταναλώνουν όσο τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή αρκούνται στο να κάνουν τα ψώνια τους στο μίνι μάρκετ, να αγοράσουν φαγητό αλλά δεν κάθονται κάθε μέρα σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής. Η έξοδός τους καθημερινά περιορίζεται στο μπάνιο στη θάλασσα κι αυτό δείχνει πως δεν έχουν χρήματα και αρκούνται στα απαραίτητα΄΄.

Ειδικά δε όταν έχει ευνοϊκό άνεμο, η παραλία του Λόγγου σφύζει από κόσμο, προσελκύοντας λουόμενους από Αίγιο και Πάτρα. Αναφορικά με την κίνηση κατά τον μήνα Ιούλιο, ο πρόεδρος είπε πως κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2023, ενώ σχετικά με το εάν έρχονται ξένοι τουρίστες στον Λόγγο είπε πως καταφθάνουν και διαμένουν γκρουπ αλλά όχι στον βαθμό που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. ΄΄Ναι μεν υπάρχουν ξένα γκρουπ στην περιοχή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι τουρίστες βγαίνουν έξω και καταναλώνουν. Μπορεί να τους πάνε στην παραλία, βόλτα στα Σελιανίτικα και τον Λόγγο αλλά θα επιστρέψουν πάλι στο ξενοδοχείο. Δεν συμβαίνει ό,τι τα παλιά καλά χρόνια που έβγαιναν οι Γάλλοι έξω και γέμιζαν η πλατεία και τα παραλιακά καταστήματα τα΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, εκφράζοντας και έντονη δυσαρέσκεια για όσα αναφέρονται για τον Λόγγο.

Οι καταγγελίες για ρύπανση έχουν εξοργίσει κοινότητα και επαγγελματίες

΄΄Είναι ιδιαιτέρως δυσάρεστο και ανησυχητικό το γεγονός ότι υφιστάμεθα δυσφήμιση καθώς πατρινό μέσο ενημέρωσης δημοσιεύει καταγγελίες συγκεκριμένων ανθρώπων που θέτουν εν αμφιβόλω την ποιότητα των υδάτων στη θάλασσα. Μάλιστα, δημοσίευσε την είδηση για προσφυγή ζευγαριού στην Εισαγγελία κάνοντας λόγο για καφέ αφρούς στην επιφάνεια της θάλασσας και κνησμό στο δέρμα μετά το κολύμπι΄΄, είπε ο κ. Στέφος κρίνοντας πως πρόκειται για πολύ άδικες τοποθετήσεις που κάνουν κακό στο χωριό του.

΄΄Εδώ και τόσα χρόνια θυμόμαστε το ίδιο φαινόμενο. Όταν έχει ανατολικό καιρό, ό,τι έχει ο Κορινθιακός μέσα, βγαίνει προς τα έξω. Εκτιμώ πως είναι το πλαγκτόν και δεν είναι λήμματα. Ωστόσο, αυτό που θέλουμε εμείς σαν Κοινότητα, είναι να διερευνηθούν οι καταγγελίες, να γίνουν έλεγχοι και μετρήσεις και να δούμε εάν ευσταθούν. Διότι σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να ληφθούν μέτρα. Εμείς σαν κοινότητα έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας στη δημοτική αρχή, κάτι που θα κάνουμε σήμερα και εγγράφως, ζητώντας τη συμβολή του δήμου ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κατάληξη σωλήνων αποχέτευσης στη θάλασσα. Διότι δεν είναι δυνατόν χωρίς στοιχεία να δυσφημίζεται έτσι μία περιοχή ολόκληρη΄΄, τόνισε ακόμη ο πρόεδρος.

Σημειωτέον ότι κάθε χρόνο ανά διαστήματα, η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας διενεργεί ελέγχους για την καταλληλότητα των υδάτων και δεν έχει απαγορευτεί η κολύμβηση, εκτός από κάποια συγκεκριμένα σημεία που βρίσκονται στο «κόκκινο» στα οποία ισχύουν κάθε χρόνο απαγορεύσεις και όχι στον Λόγγο. ΄΄Δεν έχουμε λάβει κάποια ειδοποίηση για ακαταλληλότητα κολύμβησης και απορούμε με το σκεπτικό των δημοσιεύσεων, που έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς και την αντίδραση και ανησυχία των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην κοινότητά μας΄΄, πρόσθεσε ο κ. Στέφος.

Ικανοποίηση για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την κοινότητα

Τέλος, αναφορικά με την κοινότητα και το έργο του, δεδομένου ότι ανέλαβε καθήκοντα προέδρου αρχές Ιανουαρίου, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος. ΄΄Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το πώς λειτουργεί κοινότητα μας, έχω μία πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο παρότι έχω εκλεγεί με άλλη παράταξη, διαπιστώνω πως λειτουργούμε όλοι για το καλύτερο και τους ευχαριστώ όλους΄΄, κατέληξε.

Επί το πλείστον Αθηναίοι οι επισκέπτες αλλά και αλλοδαποί

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση στον Λόγγο, ρωτήθηκε από τo Protionline.gr επιχειρηματίας Βασίλης Διαμαντόπουλος. ΄΄Η φετινή σεζόν, μέχρι στιγμής, είναι πολύ καλή φαίνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στον Λόγγο, υπάρχουν πραγματικά πολλοί επισκέπτες. Η κίνηση είναι σαφώς ανεβασμένη σε σχέση με πέρυσι και θεωρώ πως κινούμαστε σε καλύτερα επίπεδα΄΄, ήταν η πρώτη εκτίμηση του κ. Διαμαντόπουλου, εκπροσωπώντας το ξενοδοχείο «Long Beach» το οποίο και φέτος έχει γίνει ένας σαφέστατος προορισμός διακοπών, έχοντας σαν κύριο όγκο τουριστών, παρέες και οικογένειες πρωτίστως από την Αθήνα.

΄΄Έχουμε πολλούς επισκέπτες από Αθήνα, είναι επισκέπτες οι οποίοι συνδυάζουν την ολιγοήμερη παραμονή τους στην περιοχή με διπλό πρόσημο: Είμαστε μία πολύ πιο οικονομική λύση από ό,τι ένα νησί, αλλά ταυτόχρονα και μία αξιόλογη και κοντινή σχετικά επιλογή από την Αττική, με εξαιρετικές φυσικές ομορφιές. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι΄΄.

Βέβαια, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η κρίση που αντιμετωπίζει γενικότερα η χώρα σε οικονομικό επίπεδο, έχει επηρεάσει αρκετά τις συνήθειες και τον «αέρα» του συνόλου των τουριστών, που – όπως παρατηρεί – δεν θα ξοδέψουν εύκολα τα χρήματά τους όπως σε παλαιότερες εποχές. ΄΄Εντούτοις, πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλά επίπεδα σε όλη την Αιγιάλεια στο κομμάτι του τουρισμού. Νομίζω ότι η φετινή θερινή σεζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο και το καλό είναι ότι έχουμε και επισκέπτες από το εξωτερικό, κυρίως Γάλλους και Άγγλους. Εμείς σαν επιχείρηση έχουμε καταφέρει να διαθέτουμε δωμάτια σε πολύ καλές τιμές με μεγάλη γκάμα παροχών, φροντίζοντας να καλύπτουμε καθετί ζητά ο πελάτης΄΄, πρόσθεσε ο κ. Διαμαντόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr