background img
banner
banner

Με Πέγκυ Ζήνα και Κώστα Τριανταφυλλίδη το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αίγιο

ΣΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΟΥ

Με σύνθημα «50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗΣ»- Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο… Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!», πραγματοποιείται φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», σε διάφορα σημεία και στη Δυτική Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το Αίγιο στις 31 Αυγούστου.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ΄΄είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι και περήφανοι, καθώς το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» συμπληρώνει 50 χρόνια από την πρώτη φορά που στήθηκε η σκηνή του, τον Σεπτέμβρη του 1975. 50 συνεχόμενα χρόνια που τα μέλη της ΚΝΕ χτίζουν με τα χέρια τους αυτό που εξελίχθηκε σε μία φημισμένη κόκκινη πολιτεία, σε ένα «πρελούδιο» του αυριανού, καινούργιου κόσμου. Γιατί το Φεστιβάλ μας έρχεται από το παρελθόν, αλλά είναι εικόνα από το φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας. Μισός αιώνας που το Φεστιβάλ της ΚΝΕ μεγάλωνε και έχτιζε χρόνο με τον χρόνο τη σχέση του με τις νέες γενιές. Φώλιαζε στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων και κέρδιζε τη θέση του στις καρδιές τους, γιατί καταφέρνει να συνενώνει την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ με την προοδευτική Τέχνη και τον Πολιτισμό, δίνοντας βήμα στην καλλιτεχνική δημιουργία και αναζήτηση.
Γιατί το Φεστιβάλ μάς δημιουργεί, έχει το ίδιο προσφορά στην Τέχνη. Στην Τέχνη που θέλουμε να εμπνέει και να εμπνέεται από τους ανθρώπους του μόχθου και τον πιο όμορφο στόχο που έχει βάλει η ανθρώπινη Ιστορία, αυτόν της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο΄΄.

Υπενθυμίζουν ακόμη οι διοργανωτές πως ΄΄μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια, χιλιάδες μέλη της ΚΝΕ, γενιές και γενιές αγωνιστών, άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται ανάμεσά μας με γκρίζα μαλλιά, θυμούνται τους εαυτούς τους να κάνουν το ίδιο πράγμα που συνεχίζουν να κάνουν ακατάπαυστα μέχρι σήμερα τα μέλη της ΚΝΕ, να δουλεύουν, να χτίζουν το Φεστιβάλ, να διαδίδουν το μήνυμά του, ακριβώς με τον τρόπο που έχουμε μάθει να δρούμε στην ΚΝΕ: Οργανωμένα, συλλογικά, με συντροφικότητα και αλληλεγγύη. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που διαμορφώνουν το Φεστιβάλ και το αγκαλιάζουν σφιχτά για να μπορέσει κι εκείνο με τη σειρά του να αγκαλιάσει τις αγωνίες, τις ελπίδες, τις διεκδικήσεις και τα όνειρα όλων των νέων ανθρώπων που το επισκέπτονται, να φωτίσει τον δρόμο προς το μέλλον που μας αξίζει, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Σπουδαίοι ερμηνευτές, μουσικές μπάντες και ερασιτεχνικά συγκροτήματα θα βρεθούν στις σκηνές των Φεστιβάλ της περιοχής. Αφιερώματα σε καλλιτέχνες που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους και τα τραγούδια τους ακούστηκαν από χιλιάδες στόματα, παραδοσιακά γλέντια και συζητήσεις στα στέκια που θα λειτουργούν για μαθητές, φοιτητές, νέους στρατευμένους και εργαζομένους, γνωριμία με το πολιτικό βιβλίο, τη λογοτεχνία και την ποίηση μέσα από της εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», εκθέσεις, ομιλίες και συζητήσεις, αλλά και χώροι για τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ συνθέτουν τις «κόκκινες πολιτείες» που θα στηθούν στη Δυτική Ελλάδα΄΄.

Ομιλίες και αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο

Για το Αίγιο η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ έχει ζητήσει τον χώρο του παλιού λιμανιού από την Παρασκευή 30 Αυγούστου ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 9:30μ.μ. το βράδυ της 31ης Αυγούστου, με πολιτική συγκέντρωση και ομιλία από τον Στάθη Κεντρή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και τον Γιώργο Μποδιώτη, μέλος του ΤΓ Αχαΐας του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τους Πέγκυ Ζήνα και Κώστα Τριανταφυλλίδη. Θα διαμορφωθούν χώρος βιβλιοπωλείο, θεματικής έκθεσης και χώρος διάθεσης αναψυκτικών και φαγητού.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr