background img
banner
banner

Ξεκίνησαν μετρήσεις για τη σταθεροποίηση του πρανούς της Τεμπελόραχης

Με μετρήσεις ξεκίνησε η μελέτη τεχνικών έργων αποκατάστασης και σταθεροποίησης του πρανούς στην οδό Μιχαλοπούλου (Τεμπελόραχη), από την αρμόδια εταιρεία, παρουσία του αντιδημάρχου Έργων Βασίλη Χριστόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω σημείο κρίθηκε πως χρήζει παρεμβάσεων, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκύψει σε έντονες καιρικές συνθήκες και την ανησυχία που έχουν εκφράσει κάτοικοι από την περιοχή του Αγ. Ανδρέα και των «Γαλαξειδιώτικων» και περαστικοί.

Ως γνωστόν, η περιοχή του Αιγίου μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις τον Νοέμβριο του 2021, με αποτέλεσμα άρχισαν να προκαλούνται τοπικά στην οδό Μιχαλόπουλου ολισθήσεις εδαφών, κάτι που οδήγησε στην απαγόρευση κυκλοφορίας τις ημέρες που το φαινόμενο βρισκόταν σε εξέλιξη. Εξάλλου, τοπικά αποκολλήσεις μεμονωμένων λίθων έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα τμήματα του εν λόγω πρανούς.

Ο σκοπός, η ασφάλεια των διερχόμενων

Σκοπός της μελέτης είναι η αποκατάσταση – σταθεροποίηση της κατολίσθησης του πρανούς στο σημείο, για να επιτευχθεί η άρση της επικινδυνότητας για τα διερχόμενα οχήματα και πεζούς που κινούνται επί της οδού Μιχαλοπούλου, που συνδέει την παραλιακή ζώνη του Αιγίου με το κέντρο της πόλης.
Οι μετρήσεις ξεκίνησαν από την οδό Κωνσταντινουπόλεως που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την Μιχαλοπούλου και ο ανάδοχος, μετά την καταγραφή των δεδομένων, θα εκτιμήσει ποιες εργασίες ενδείκνυνται για την αποκατάσταση και σταθεροποίηση του «τοίχου» της Τεμπελόραχης από τον οποίο συχνά πυκνά, μικρές πέτρες καταλήγουν στο πλακόστρωτο.

Δρόμος… διακοσίων ετών

Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 37.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό εξόδων του οικονομικού έτους 2024 του δήμου Αιγιαλείας, ενώ η εταιρεία του Δημήτρη Πυργάκη που έχει αναλάβει την εκπόνησή της, πρόκειται να λάβει υπόψη και τη χρήση καθώς και τις συνθήκες που επικρατούσαν όταν διαμορφώθηκε ο εν λόγω δρόμος που διαμορφώθηκε για την κυκλοφορία αμαξών τουλάχιστον εδώ και 200 χρόνια. Η πλήρης διάνοιξη του πάντως έγινε πριν από 100 χρόνια και πριν από 80 χρόνια περίπου επισκευάστηκε και στρώθηκε με κυβόλιθους. Το πλάτος της είναι από 5,5 έως και 7,5 μ. και η κλίση είναι στο 8%. Βεβαίως, η μελέτη θα προϋπολογίσει το κόστος των αναγκαίων έργων που θα πρέπει να εκτελεστούν σε ένα ενιαίο για το οποία θα αναζητηθεί χρηματοδότηση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr