background img
banner
banner

Ξεπερνιούνται τα «εμπόδια» του ΕΣΠΑ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Ξεμπλόκαραν οι χρηματοδοτήσεις για τα εν εξελίξει έργα του ΕΣΠΑ γεγονός που… ανοίγει τον δρόμο για να… φουλάρουν οι μηχανές και στο μεγάλο έργο των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών της Αιγιάλειας.

Σχετική ενημέρωση για την άρση των εμποδίων έκανε ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σε σύσκεψη που συγκάλεσε την περασμένη Τετάρτη. Την ίδια ώρα, κάτοικοι, πρόεδροι και φορείς της Ανατολικής Αιγιάλειας ζητούν ενημέρωση για την πορεία των εργασιών της αποχέτευσης, σε μία συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΥΑΑ.

΄΄Είχαμε μία συνάντηση με την αντιπολίτευση για να συζητήσουμε την καθυστέρηση των πληρωμών του ΕΣΠΑ και για διάφορα άλλα ανάλογα ζητήματα. Όπως είχα υποσχεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, έκανα μία ενημέρωση ώστε να γνωρίζουν πως το πρόβλημα έπαψε να υφίσταται΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος. Να σημειωθεί πως στην εν λόγω συνάντηση, συμμετείχαν εκ μέρους της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπούνιας και από την ελάσσονα, ο επικεφαλής, Κώστας Σπηλιόπουλος. ΄΄Τους ενημέρωσα ότι οι πληρωμές έχουν ξεμπλοκαριστεί και σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο και αυτό είναι σίγουρο, καθώς έχω κεντρική πληροφόρηση και με την ιδιότητά μου του προέδρου της ΚΕΔΕ για τα θέματα ΕΣΠΑ΄΄, σημείωσε ο κ. Καλογερόπουλος.

Ενημέρωση των φορέων της Ανατ. Αιγιάλειας στη ΔΕΥΑΑ

Δεν λείπει πάντως και η ανησυχία τοπικών φορέων της Ανατολικής Αιγιάλειας για την πορεία του έργου των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, ιδίως μετά και τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει και την παύση των εργασιών από τον εργολάβο καθώς «πάγωσαν» οι πληρωμές.

Για τη Δευτέρα 26 Αυγούστου είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τους εκπροσώπους συλλόγων στα γραφεία της ΔΕΥΑΑ, προκειμένου να γίνει μια ενημέρωση για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν το δίκτυο, από το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης.

Ερωτηθείς από το Protionline.gr για την πορεία των εργασιών, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος έκανε γνωστό πως έχει ολοκληρωθεί το 70% του συνολικού αντικειμένου του έργου και ότι πέραν της προσωρινής παύσης των χρηματοδοτήσεων, υπήρξε καθυστέρηση και για την απαιτούμενη συντήρηση των αντλιοστασίων, ούτως ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των συνδέσεων ανά περιοχή.

΄΄Η πορεία των εργασιών βαίνει καλώς και είναι λογικό όλους να τους ενδιαφέρει το γεγονός του πότε θα γίνει σύνδεση με τον συλλεκτήριο. Ο κεντρικός αγωγός δέχεται μεγάλο όγκο λυμάτων ούτως ή άλλως. Ωστόσο, δεδομένου ότι η δημιουργία των αντλιοστασίων προηγήθηκε κατά πολύ των εσωτερικών δικτύων, τα πρώτα χρειάζονται συντήρηση για να γίνουν οι συνδέσεις. Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του ‘24 θα έχουμε ολοκληρώσει τις συνδέσεις στην περιοχή των Συλιβαινιωτίκων. Το δίκτυο θα λειτουργήσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που υφίσταται και στη δυτική πλευρά του δήμου και νομίζω ότι από το νέο έτος και έπειτα, θα προχωρήσουμε και στην Αιγείρα. Τα θέματα που αντιμετωπίζουμε είναι απολύτως διαδικαστικά και δυστυχώς χρειάζονται χρόνο και υπομονή΄΄.

Έχει ολοκληρωθεί το 70% του συνολικού έργου

Ο κ. Ντίνος γνωστοποίησε ότι το δίκτυο στις περιοχές της δυτικής πλευράς του δήμου έχει προχωρήσει κατά πολύ και πως τα αντλιοστάσια των Καμαρών και Σελιανιτίκων ολοκληρώνονται το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού τα συνεργεία ρίχνουν πλέον το βάρος τους σε αυτές τις περιοχές. ΄΄Έχουν συνδεθεί ήδη η Άκολη και το Πανόραμα, το έργο ολοκληρώνεται και τις Καμάρες, τα Σελιανίτικα και τον Λόγγο, είμαστε σε ποσοστό περίπου 70% σε αυτές τις περιοχές αυτή την στιγμή, καθώς υπήρξαν κάποια διαδικαστικά προβλήματα με ορισμένες αδειοδοτήσεις και καθυστερήσεις γραφειοκρατικού τύπου΄΄, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, προσθέτοντας: ΄΄Όμως από τις αρχές του Σεπτεμβρίου οι εργασίες θα εντατικοποιηθούν και σύντομα θα είμαστε στο 100% των συνδέσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι αντιμετωπίσαμε και καθυστερήσεις πληρωμών το αμέσως προηγούμενο διάστημα, όμως τώρα αυτό έχει ξεπεραστεί. Είμαστε σε καλό δρόμο και οι συνολικές εργασίες θα ολοκληρωθούν κατά πάσα πιθανότητα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε υπολογίσει΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr