background img
banner
banner

Οι νομικές εκκρεμότητες των αναπλάσεων…

ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο δικηγόρος εξ Αθηνών, Σταμάτης Σταμόπουλος θα αναλάβει να εκπροσωπήσει τον δήμο Αιγιαλείας στις… εκκρεμότητές του για τις αναπλάσεις. Ο συγκεκριμένος νομικός θεωρείται εξειδικευμένος ως προς ζητήματα αντιδικιών δήμων με εταιρείες και θα είναι αυτός που θα υπερασπιστεί τον δήμο ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, στην προσφυγή που άσκησε η Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία ΑΓΤ, αρχικός ανάδοχος του έργου ανάπλασης της πλατείας Αγ. Λαύρας και της Βάλφουρ.

Στις 22 Νοεμβρίου η εκδίκαση της προσφυγής του πρώτου αναδόχου της πλατείας

Υπενθυμίζεται ότι η προσφυγή της ΑΓΤ είχε κατατεθεί στις 7 Οκτωβρίου 2022 όταν ο δήμος την είχε κηρύξει έκπτωτη στο εν λόγω έργο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα και να μην λάβει το αρχικό ποσό της σύμβασης, δεδομένου ότι δεν συνέχισε την εργολαβία και να υποστεί τις κυρώσεις σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση άλλων έργων.

Η προσφυγή της εταιρείας συζητείται στο Διοικητικό Εφετείο στις 22 Νοεμβρίου 2024 και με αυτή ζητά την ακύρωση 1)της απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με θέμα την εξέταση της από 11-7-2022 ενστάσεώς της, 2)της απόφασης με θέμα «Οριστικοποίηση Έκπτωσης» της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας, 3)της απόφασης περί έκπτωσής από το έργο ανάπλασης εμπορικού κέντρου των δύο πλατειών και των περιμετρικών οδών αυτών, 4)της δεύτερης απόφασης περί έκπτωσης της άνω εταιρείας από το έργο, 5)της Ειδικής Πρόσκλησης εκτέλεσης εργασιών του έργου, με την οποία τάχθηκε προθεσμία 30 ημερών για την εκτέλεση των σε αυτή αναφερόμενων εργασιών, 6)της Ειδικής Πρόσκλησης εκτέλεσης εργασιών με την οποία τάχθηκε προθεσμία 15 ημερών για την εκτέλεση των σε αυτή αναφερόμενων εργασιών και κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης προγενέστερης ή μεταγενέστερης.

Η ένσταση και η αίτηση αποζημίωσης της «ΑΚΡΟΣ»  για το έργο της Μητροπόλεως

Ο ίδιος νομικός θα εκπροσωπήσει τον δήμο ενώπιον του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, όταν θα συζητηθεί η από 22/07/2024 ένσταση της εταιρείας «ΑΚΡΟΣ», κατά της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας και κάθε άλλης συναφούς διοικητικής πράξης και παράλειψης, στο Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων Αχαΐας στην Πάτρα.

Πρόκειται για την αίτηση που έχει καταθέσει η εν λόγω εταιρεία για αποζημίωση για τις θετικές ζημιές που αναφέρει ότι υπέστη, λόγω υπερημερίας του κυρίου του έργου «Ανάπλαση εμπορικού κέντρου Αιγίου: Ενότητα 1: Οδός Μητροπόλεως» αξιώνοντας από τον δήμο αποζημίωση 45.849,06 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr