background img
banner
banner

Πάει για ISO στην πυροπροστασία των σχολείων ο δήμος Αιγιαλείας

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες σε όλες τις σχολικές μονάδες της Αιγιάλειας επιχειρεί από την ανάληψη της θητείας του στην αντιδημαρχία Παιδείας, ο Δημήτρης Ελευθεριώτης, βρίσκοντας ευήκοα ώτα στον δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Και τι πιο σημαντικό από την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Τα σχολεία του δήμου έχουν καλυφθεί στο θέμα της πυροπροστασίας και αυτό που απομένει είναι μία πιστοποίηση που θα αποδεικνύει και τυπικά την κάλυψη.

΄΄Έχουμε κάνει εδώ και καιρό μία προσπάθεια να αλλάξουμε το αβέβαιο σκηνικό του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφαλείας στα σχολεία, εξασφαλίζοντας όλα τα προβλεπόμενα μέσα για την πυροπροστασία στις σχολικές μονάδες.

Πλέον, προχωράμε και στην εκπόνηση μελέτης ώστε να διαπιστωθεί μέσα από τις εγκυκλίους τι ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία για να εξασφαλιστεί η πιστοποίηση του κράτους για κάθε σχολείο ξεχωριστά, σε ό,τι αφορά την πυροπροστασία΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο κ. Ελευθεριώτης, ξεκαθαρίζοντας πως ήδη και οι 67 σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν φέτος στον δήμο Αιγιαλείας είναι καλυμμένες διαθέτοντας όλα τα μέσα από αντλίες και πυροσβεστήρες μέχρι και πιο εξειδικευμένα.

Πιστοποιητικό επάρκειας μέσων για όλους

Επί της ουσίας, θα εντοπιστούν τα σημεία που θέλουν ενίσχυση ώστε να εξασφαλιστούν οι πιστοποιήσεις που θα αποδεικνύουν ότι πληρούνται όλες οι προδιαγραφές. ΄΄Έχουν εγκριθεί κάποια χρήματα ωστόσο έχουμε αποφασίσει με τον δήμαρχο ότι εάν δεν επαρκούν, θα καταβάλουμε από τον δημοτικό κορβανά ό,τι επιπλέον χρειαστεί. Είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε για όλες τις σχολικές μονάδες πιστοποιητικό επάρκειας΄΄, πρόσθεσε ο κ. Ελευθεριώτης, καταλήγοντας:

΄΄Ακριβώς επειδή τα τελευταία χρόνια έχουμε ανεβάσει τον πήχη και στον τομέα αυτόν, που είναι πολύ βασικός, κάνουμε το κάτι παραπάνω για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στους χώρους των σχολείων΄΄.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει ήδη προχωρήσει στην έγκριση δαπάνης ύψους 122.140 ευρώ από τον προϋπολογισμό του δήμου, για την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του δήμου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr