background img
banner
banner

Περιπέτεια με αίσιο τέλος για το ιστιοφόρο που έμεινε ακυβέρνητο

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΩΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ευτυχή κατάληξη είχε το «θρίλερ» με το ακυβέρνητο ιστιοφόρο στον Κορινθιακό στα ανοιχτά του Διακοπτού και τον καπετάνιο που είχε πέσει στη θάλασσα, το απόγευμα του Σαββάτου… Χάρη στην καλά συντονισμένη δράση του Λιμενικού σώθηκαν όλοι και είναι καλά στην υγεία τους.

Ειδικότερα, τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 3 Αυγούστου, ενημερώθηκαν οι λιμενικές Αρχές της Ιτέας, του Αιγίου, της Πάτρας και του Γαλαξιδίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του αρχηγείου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία του εν λόγω ιστιοφόρου στη θαλάσσια περιοχή Ψαρομύτα Ερατεινής, με συνολικά πέντε Έλληνες επιβαίνοντες. Ο καπετάνιος του ιστιοφόρου, μόλις διαπίστωσε μηχανική βλάβη, άνοιξε τα πανιά ωστόσο στην προσπάθειά του, παρασύρθηκε δεδομένου και του δυνατού ανέμου που έπνεε και βρέθηκε στη θάλασσα χωρίς μάλιστα να γίνει αντιληπτός από τους επιβάτες, οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα διαπίστωσαν ότι έλειπε από το σκάφος, ενώ δεν βρισκόταν στο οπτικό τους πεδίο…

Το σκάφος για περίπου μία ώρα έπλεε ακυβέρνητο, ωστόσο εντοπίστηκε από δυνάμεις του Λιμενικού. Ο άνδρας αγνοούνταν για πολλές ώρες. Υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από δύο περιπολικά σκάφη και δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιωτικά μέσα.

Ο κυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο «Αναστασία», το οποίο ήταν δεσμευμένο από το ΕΚΣΕΔ, και περισυνελέγη από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Αιγίου. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι υπόλοιποι τέσσερις επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στη στεριά από το ταχύπλοο «Αναδυόμενη» και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου.

Το ιστιοφόρο, με τη συνδρομή του σκάφους «Μόμπι Ντικ», κατέπλευσε κοντά στην ακτή Κρυονερίου Ακράτας, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr