background img
banner
banner

Πληθώρα τροχονομικών παραβάσεων

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΙΓΙΟΥ

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Τροχαίας του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, στο κέντρο του Αιγίου, προκειμένου να παταχθεί κυρίως το άναρχο παρκάρισμα που προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών. Τα συνεργεία της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός, βεβαιώνοντας πληθώρα παραβάσεων σε καθημερινό επίπεδο, ούτως ώστε να επανέλθει η ομαλότητα.

Το παρκάρισμα μπροστά από πεζόδρομους, πάνω σε πεζοδρόμια, σε θέσεις ατόμων με αναπηρία, ο αποκλεισμός κοινοχρήστων χώρων, είναι καθημερινό φαινόμενο στο κέντρο του Αιγίου και αυτός ήταν προφανώς ο λόγος που το Αστυνομικό Τμήμα επιχειρεί να ελέγξει την κατάσταση. Επιπλέον, υπήρξε σχετική εντολή από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, λόγω των καταγγελιών που υπάρχουν για την κατάσταση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το πρόβλημα οξύνθηκε με την έλευση των επισκεπτών και την αύξηση των κινούμενων οχημάτων στο κέντρο της πόλης, καθώς πολλοί είναι αυτοί που αγνοούν τη σήμανση που υπάρχει για τις απαγορεύσεις.

Έτσι, καθημερινά σε ώρες αιχμής θα δει κανείς παρκαρισμένα οχήματα στην οδό Εισοδίων στο τμήμα διπλής κατεύθυνσης που στο ύψος των παρκαρισμένων τα οχήματα «φρακάρουν», ενώ στα πλαίσια στις οδούς Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως που εξυπηρετούν τη στάση και όχι την πολύωρη στάθμευση, θα δει κανείς οχήματα για πολλές ώρες στο ίδιο σημείο. Επιπλέον, σε χώρους συνάθροισης κόσμου, τα δίκυκλα βρίσκονται μονίμως πάνω σε πεζοδρόμια, τα οποία στενεύουν ακόμη περισσότερο… Συν τοις άλλοις, παρατηρείται κίνηση δικύκλων και στους πεζόδρομους, ακόμη και στην Ανδ. Λόντου σε ώρα αιχμής.

Έχουν βεβαιωθεί περί τις 200 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Ήδη, εδώ και μία εβδομάδα που έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στο κέντρο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βεβαιωθεί περί τις 200 παραβάσεις, αριθμός που φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος. Οι έλεγχοι πάντως θα συνεχιστούν σε καθημερινό επίπεδο, καθώς σκοπός είναι η αλλαγή νοοτροπίας και ο σεβασμός του Κ.Ο.Κ. προς διευκόλυνση της κίνησης των πολιτών.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr