background img
banner
banner

Πολλοί οι έλεγχοι, κανένα νέο «λουκέτο»

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ – ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΜΕΛΕΤΑ Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ

Πάνω από 40 πορίσματα ελέγχων έχει αποστείλει το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αστυνομία στην Κτηματική Υπηρεσία νομού Αχαΐας μετά από ελέγχους κλιμακίων της σχετική με τη νέα νομοθεσία για την αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού και παραλίας. Οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και ένα 20ήμερο, μετά από συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου και της Κτηματικής Υπηρεσίας νομού Αχαΐας.

Η Κτηματική Υπηρεσία είχε «κτυπήσει την πόρτα» τόσο της αστυνομίας όσο και του δήμου στα μέσα του Ιουλίου καθώς αδυνατούσε να ελέγξει όλες τις αναφορές που κοινοποιούσαν και κοινοποιούν ακόμη πολίτες, στην πλατφόρμα my-Coast του Υπουργείου Οικονομικών. Η Κτηματική ζήτησε τη συνδρομή του δήμου προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει την πληθώρα καταγγελιών που αφορούσαν κυρίως τις περιοχές της Ροδοδάφνης και την παραλία Συλιβαινιώτικα στην Ακράτα.

Η συνδρομή ζητήθηκε από όλους τους δημάρχους της Αχαΐας καθώς στόχος είναι να κινητοποιηθούν και να καταγράψουν την εικόνα που αφορά τις μισθώσεις στον αιγιαλό και παραβάσεις από επιχειρήσεις.

Τι έχει καταγράψει η Δημοτική Αστυνομία

Το πόρισμα της Δημοτικής Αστυνομίας από τους καθημερινούς ελέγχους αυτών των ημερών παραδόθηκε αρχικά στα τέλη της περασμένης εβδομάδας σε δήμαρχο και αντιδήμαρχο (Δ. Φιλιππάτο) και εν συνεχεία στην Κτηματική που είναι και αρμόδια για κρίνει και να προχωρήσει σε επιβολή προστίμων και άλλων διοικητικού χαρακτήρα κυρώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοτική Αστυνομία έχει καταγράψει περιπτώσεις επιχειρήσεων που έκαναν αυθαίρετη κατάληψη τμήματος αιγιαλού όμως ακόμη, εκ μέρους της Κτηματικής, δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, επίσημα, το Υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει ότι δύο επιχειρήσεις από την Αχαΐα είχαν προχωρήσει σε παράνομη κατάληψη αιγιαλού μεταξύ των οποίων και μία στη Ροδοδάφνη.

Δεν υπάρχει αναφορά για πρόστιμα αλλά μόνο για ποινή αφαίρεσης όλων των τραπεζοκαθισμάτων που είχαν μπει στην παραλία χωρίς άδεια. Όσον αφορά τις αναφορές από Δημοτική Αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ. στην Αιγιάλεια από τους στοχευμένους ελέγχους σε Ροδοδάφνη, Διακοπτό και Ακράτα θα ελεγχθεί κατά πόσο κάποιες από τις επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια, τηρούν τα όρια και τις αποστάσεις, σε σχέση με τις παραχωρήσεις που έχουν γίνει. Σε περίπτωση υπέρβασης ορίων τίθεται μεν θέμα προστίμου όχι όμως και αφαίρεσης αδείας κατάληψης αιγιαλού. Τις επόμενες μέρες έως και τον Δεκαπενταύγουστο οι έλεγχοι θα ενταθούν ενώ μελετώνται και φωτοχάρτες με δορυφορικές αποτυπώσεις της κατάστασης στην παραλιακή ζώνη της Αχαΐας τις οποίες κοινοποίησε η ΑΑΔΕ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr