background img
banner
banner

Προχωρά η ανακατασκευή του κτιρίου του φάρου

ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Τα πρώτα βήματα αναμόρφωσης της λιμενικής ζώνης του Αιγίου έχουν ήδη γίνει, με το κτίριο του φάρου να… δείχνει τον δρόμο, δεδομένου ότι οι εργασίες σε αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη. Την ίδια στιγμή, ο δήμος προχωρά σε ανάθεση της μελέτης του master plan αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης που αποτελεί σκέλος του γενικότερου σχεδιασμού, ο οποίος θα παραδοθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η εικόνα ανακατασκευής του εγκαταλελειμμένου για χρόνια κτίσματος πάντως έχει… αναπτερώσει το ηθικό των Αιγιωτών βλέποντας αυτό το γραφικό σημείο να αλλάζει. Ως προς την ανακατασκευή του κτιρίου του φάρου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας Ανδρέας Οικονόμου, επισήμανε στο Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά: ΄΄Έχουν προκύψει πολλά θέματα κατά τη διάρκεια των εργασιών και έχουν “βγει” κάποια προβλήματα που δεν τα είχαμε προβλέψει και εμείς αλλά και ο εργολάβος. Ως εκ τούτου έχουν γίνει και συμπληρωματικές εργασίες, που προέκυψαν κυρίως λόγω της συσσώρευσης υγρασίας στο σημείο αλλά και λόγω της τεράστιας διάβρωσης από τη θάλασσα. Μάλιστα, σε κάποια σημεία αυτές οι διαβρώσεις είναι πραγματικά μεγάλες στο οίκημα΄΄. ΄΄Γίνεται το ανθρωπίνως δυνατό σε κάθε περίπτωση και αρχικός στόχος είναι να είναι ασφαλές και έπειτα όμορφο και λειτουργικό΄΄, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Εκτίμηση ότι θα παραδοθεί εντός του φθινοπώρου

΄΄Δίχως να είναι σίγουρο για το πότε ακριβώς παραδίδεται το έργο, θεωρώ ότι μέχρι τα τέλη του ερχόμενου μήνα θα είναι έτοιμο.
Οι συνολικές εργασίες συνεχίζονται και τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς, πιστεύω ότι θα ολοκληρώσουν τις εργασίες τους μέσα στο φθινόπωρο, εκτός νεότερου απροόπτου΄΄, ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος τη Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ερωτώμενος για το πότε ολοκληρώνονται οι εργασίες.
Πώς όμως θα αξιοποιηθεί ο χώρος; Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ΄΄υπάρχουν πολλές σκέψεις για το πώς ακριβώς θα αξιοποιηθεί. Η λειτουργία του info center μας ενδιαφέρει και περιλαμβάνει ό,τι συναφές με αυτό. Η προώθηση της τοπικής οικονομίας και αυτό που έχουμε προσφέρει σε τουριστικό επίπεδο και σε επισκέπτες, θα δοθεί πλήρως΄΄.

Συμπληρώνεται το «παζλ» των μελετών του master plan της παραλιακής ζώνης

Εν τω μεταξύ, σε απευθείας ανάθεσης της μελέτης: «Μελέτη σύνταξης γενικού σχεδίου (master plan) αξιοποίησης παραλιακής ζώνης Δήμου Αιγιαλείας» προχώρησε ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, καθώς έχει εγκριθεί η δαπάνη και η δέσμευση πίστωσης ύψους 37.200 € από τον προϋπολογισμό του δήμου.

Η ανάθεση έγινε σε εταιρεία από την Αττική και η διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της μελέτης είναι έξι μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Σημειωτέον ότι το master plan θα διαμορφωθεί με μία σειρά μελετών.

Όπως εξηγεί ο κ. Οικονόμου, ΄΄βρισκόμαστε στο τρίτο στάδιο του πλάνου των μελετών για το master plant και η τελική του μορφή αναμένεται να δοθεί περί τα τέλη του Φλεβάρη του ‘25 και να τεθεί σε διαβούλευση. Όταν ολοκληρωθούν όλα τα στάδια και οι μελέτες θα είμαστε έτοιμοι. Βεβαίως, εκκρεμεί και το θέμα των εγκρίσεων, καθώς πρέπει να δοθεί το “πράσινο φως” από πολλές υπηρεσίες ταυτόχρονα. Ευελπιστούμε να μην συναντήσουμε εμπόδια και να προχωρήσουμε΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr