background img
banner
banner

Σκληρή κριτική Μητροπολίτη Αμβροσίου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ – “Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΜΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΑΞΗ” ΑΝΑΦΕΡΕΙ 

Η περιφρόνηση είναι συνενοχή για τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο. Με ανοιχτή επιστολή του κατηγορεί ευθέως τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για τη στάση που τήρησε για όσα διαδραματίστηκαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, εκεί όπου -σύμφωνα με τα λεγόμενά του -βεβηλώθηκαν τα ιερά και τα όσια της Αγίας Ορθοδοξίας αλλά και της φυλής μας.

Αμαρτωλή σιωπή…

Ο Γέροντας Αμβρόσιος, με αφορμή την τελετή έναρξης, κάνει λόγο για έγκλημα των αθέων της εποχής, σημειώνοντας ότι γελοιοποίησαν και εξευτέλισαν το Ιερό Μυστήριο του Μυστικού Δείπνου, παρουσιάζοντας επί σκηνής, βλάσφημη απεικόνιση. Σημειώνει ότι ΄΄η απεικόνιση αυτή δεν ενόχλησε τον Μακαριώτατο ενόχλησε όμως άλλους παράγοντες καθώς και μέσα ενημέρωσης΄΄, παραθέτοντας σχετικά δημοσιεύματα.

΄΄Τα γεγονότα κατά την τελετή των εγκαινίων των ολυμπιακών αγώνων και μάλιστα η βεβήλωση του Μυστικού Δείπνου καταπλήγωσαν ψυχικά τα πλήθη όχι μόνο των ευσεβών χριστιανών αλλά και την μεγάλη οικογένεια της δημοσιογραφίας, οι εκπρόσωποι της οποίας με διάφορους πολύ σκληρούς τρόπους, δήλωσαν την αντίδρασή τους΄΄ αναφέρει ο Μητροπολίτης τονίζοντας ότι στη γενική αντίδραση εναντίον των υβριστών του Μυστική Δείπνου, μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η στάση της εκκλησιαστικής διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για μία αμαρτωλή σιωπή την οποία και σημείωσαν και καταδίκασαν όχι μόνο οι ευσεβείς άνθρωποι αλλά και πολύ ευσυνείδητοι δημοσιογράφοι».

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος  στις εξαιρέσεις

Μίλα ακόμη για τους αρχιερείς που πληγώθηκαν βαθύτατα από όσα συνέβησαν και δεν το απέκρυψαν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του Μητροπολίτου Κέρκυρας κ. Νεκταρίου ο οποίος φώναξε με όλη τη δύναμη της ψυχής του «να διαμαρτυρηθούμε σε όσους υβρίζουν τον Θεό και βέβαια του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ο οποίος είπε πως πολεμάται και χλευάζεται η πίστη μας, μιλώντας για χυδαιότητα και έλλειψη ιδανικών για κακότητα και απιστία.

΄΄Αν δεν υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια, καθιστάμεθα προδότες του Χριστού΄΄

Ο κ.Αμβρόσιος αναφέρει ότι ενώ εσείσθη το σύμπαν με αφορμή την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η εκκλησιαστική ηγεσία δηλαδή η Ιερά Σύνοδος, επέδειξε μία απαράδεκτη στάση.
Όπως λέει, ΄΄αρχικώς επέδειξε μία αδικαιολόγητη σιωπή και εν συνεχεία ήρθε η καθυστερημένη παρέμβαση και συγχρόνως και λανθασμένη τοποθέτηση του Μακαριωτάτου, ο οποίος είπε πως όλα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης΄΄.

Ο κ. Αμβρόσιος τονίζει πως η λέξη περιφρόνηση είναι προδοσία κατά της πίστεώς μας, θέτοντας το ερώτημα: «Αρκεί η περιφρόνηση;». Επιπλέον τονίζει ότι αισθάνεται μεγάλη λύπη και ταραχή στην καρδιά του ακούγοντας τον Μακαριώτατο να μιλά για περιφρόνηση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «όταν βλασφημείται το όνομα του Θεού εμείς έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας. Εάν δεν το πράξουμε τότε καθιστάμεθα συνένοχοι δηλαδή προδότες του Σωτήρος Χριστού».

Τον καλεί να επανορθώσει

Τέλος καλεί τον Αρχιεπίσκοπο να επανορθώσει το μεγάλο λάθος του διότι, όπως αναφέρει, πλανάται πλάνη οικτράν. ΄΄Αν οι εχθροί της εκκλησίας σήμερα αυξάνονται και πληθύνονται, η περιφρόνηση δεν είναι λύση για την υπεράσπιση της πίστεώς μας.

Η περιφρόνηση ισοδυναμεί με την έμμεση συμμετοχή και την σύμπραξη.

Η λύση είναι μία και μοναδική. Η αντίδραση προς υπεράσπιση της Αγίας Ορθοδοξίας, η διαμαρτυρία κι αν χρειαστεί ο μαρτυρικός θάνατος, η θυσία της ζωής!΄΄, καταλήγει.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr