background img
banner
banner

Στην Κτηματική το πόρισμα της Δημοτικής Αστυνομίας

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 31 Ιουλίου οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αιγιαλείας για την καταπάτηση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας οι οποίοι ξεκίνησαν προ 10ημέρου, μετά από συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου και της Κτηματικής Υπηρεσίας νομού Αχαΐας.

Η Κτηματική Υπηρεσία είχε «κτυπήσει την πόρτα» του δήμου στα μέσα του μήνα καθώς αδυνατούσε να ελέγξει όλες τις αναφορές που κοινοποιούσαν και κοινοποιούν ακόμη πολίτες, στην πλατφόρμα my-Coast του Υπουργείου Οικονομικών.

Εκτός από την πληθώρα καταγγελιών που αφορούσαν κυρίως τις περιοχές της Ροδοδάφνης και την παραλία Συλιβαινιώτικα στην Ακράτα, η Κτηματική ζήτησε από τους δημάρχους της Αχαΐας να κινητοποιηθούν και να καταγράψουν την εικόνα που αφορά τις μισθώσεις στον αιγιαλό και παραβάσεις από επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες αλλά και τα Σαββατοκύριακα όπου έχουμε και τα περισσότερα καρεκλοτράπεζα στις παραλίες, η Κτηματική δεν μπορούσε μέχρι πρόσφατα να συγκροτήσει κλιμάκια ελεγκτών.

Το πόρισμα της Δημοτικής Αστυνομίας από τους καθημερινούς, διπλούς ελέγχους αυτών των ημερών (πρωί – απόγευμα) θα παραδοθεί σήμερα σε δήμαρχο και αντιδήμαρχο (Δ. Φιλιππάτο) και εν συνεχεία στην Κτηματική που είναι και αρμόδια για να προχωρήσει στην έκδοση προστίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοτική Αστυνομία έχει καταγράψει περιπτώσεις επιχειρήσεων που έκαναν αυθαίρετη κατάληψη τμήματος αιγιαλού.

Την τελική απόφαση όμως που αφορά πρόστιμα αλλά και διοικητικές κυρώσεις (κατασχέσεις σε καρεκλοτράπεζα και ξαπλώστρες αλλά και αφαίρεση αδείας) θα έχει η Κτηματική η οποία και είναι αρμόδια να κινητοποιήσει τόσο τις εισαγγελικές αρχές όσο και την αστυνομία για την εφαρμογή του νόμου…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr