background img
banner
banner

«Στον αέρα» δήμοι της Αχαΐας

ΠΡΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ «ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Το πρόγραμμα “Πλησίον της σύνταξης” της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) έδινε τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άνεργοι ηλικίας άνω των 55 ετών προκειμένου να κατοχυρώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Πολλοί δήμοι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μεταξύ των οποίων ο δήμος Καλαβρύτων έχουν προχωρήσει σε προσλήψεις στα πλαίσια του προγράμματος ενώ ο Δήμος Πατρέων μόλις την περασμένη Παρασκευή που μας πέρασε 9 Αυγούστου προχώρησε -μέσω της Δημοτικής Επιτροπής- σ έγκριση υποβολής αιτήματος στην ΔΥΠΑ για την πρόσληψη 90 ωφελούμενων ανέργων 55 -67 ετών για δύο χρόνια (12 συν 12 μήνες επέκταση).

Το «Πλησίον της σύνταξης» το οποίο αφορούσε μάλιστα μια πολύ ευαίσθητη κατηγορία ανέργων και αφορά προσωπικό σε δήμους, περιφέρεια, νοσοκομεία της περιοχής οδηγήθηκε σε “ξαφνικό θάνατο”.

Τι λέει η απόφαση

Η απόφαση διακοπής εκδόθηκε την Παρασκευή 2 Αυγούστου και αναφέρει ότι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας «διακόπτεται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των φορέων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 άνω, σε φορείς του δημόσιου τομέα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΥΠΑ η απόφαση αφορά σε κάθε είδους κάθε είδους ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αποκεντρωμένες Υπηρεσίες και περιφερειακές Διευθύνσεις των φορέων Κεντρικής Διοίκησης, επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, διακόπηκε λόγω κάλυψης των θέσεων.

Τη συνέχιση του προγράμματος για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-67 και ενίσχυση του με επιπλέον 10.000 θέσεις ζητά η ΚΕΔΕ με επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, τον υφυπουργό Οικονομικών Θάνο Πετραλιά και τον πρόεδρο της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

“Τα τελευταία χρόνια οι δήμοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες. Η υποστελέχωση έχει λάβει πλέον δραματικές διαστάσεις λόγω του περιορισμένου αριθμού προσλήψεων προσωπικού, χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται και της συνταξιοδότησης χιλιάδων εργαζόμενων τα προηγούμενα χρόνια αλλά και του μέτρου της κινητικότητας, που έχει αποψιλώσει περαιτέρω τους δήμους” αναφέρει ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος Θανάσης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα το πρόγραμμα υπήρξε μια πολύ σωστή πρωτοβουλία με την οποία και οι δήμοι μας μπόρεσαν να καλύψουν μέρος των κενών τους σε καθαριότητα, πράσινο, πολιτική προστασία.

Υπενθυμίζεται ότι έχει διακοπεί και το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Απασχόλησης ανέργων μέσω του οποίου τα τελευταία χρόνια κάθε δήμος της Αχαΐας εξασφάλιζε δεκάδες εργαζόμενους σε κρίσιμα “πόστα”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr