background img
banner
banner

Συνεχίζει στα 41 του ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης

Ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης αποτελεί αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα αθλητή που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής τόσο με την Ακράτα όσο και με τον Κεραυνό Αιγίου (μετά τον Βαγγέλη Σκλάβο).

Γεννημένος το 1983, ξεκίνησε το μπάσκετ από την ιδιαίτερη πατρίδα του Μαλεσίνα, ανδρώθηκε στη Χαλκίδα ανεβαίνοντας με την ΑΓΕΧ μέχρι την Α2 κατηγορία με την οποία κατέκτησε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, για να ακολουθήσει μια σταθερή πορεία κυρίως σε ομάδες Α2 και Β’ Εθνικής κατηγορίας, όπως μεταξύ άλλων η ΑΕΚ (δύο ανόδους σε Α2 και Α1), Απόλλωνα Πατρών, Ολύμπια Λάρισας.

Διεθνής παίκτης, έχοντας 47 συμμετοχές με το Εθνόσημο, κατακτώντας με την Εθνική Ελλάδας την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Νέων/Ανδρών του 2002, αλλά και το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό παίδων του 1999.

Με την Εθνική Ελλάδας έχει αγωνιστεί στις κατηγορίες παίδων, εφήβων, νέων/ανδρών σημειώνοντας συνολικά 453 πόντους!

Στον Κεραυνό τον έφερε ο Χάρης Μπόγδανος το 2017 και την επόμενη σεζόν πήγε στην Ακράτα κάνοντας τη διαφορά και στις δύο ομάδες της Αιγιάλειας.

Από το 2021 επέστρεψε στη γενέτειρά του, τη Χαλκίδα αγωνιζόμενος σε ομάδες του τοπικού με τελευταία πέρυσι την ΠΑΠΕΛ την οποία βοήθησε να ανέβει από τη Β΄ στην Α΄ κατηγορία κα ήταν πρώτος σκόρερ σημειώνοντας 387 πόντους.

Στα 41 του χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος και στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ, με στόχο – γιατί όχι – μία ακόμη άνοδο, αυτή τη φορά στη National League 2.
(Στη φωτογραφία διακρίνεται με τον Χρήστο Σπηλιωτόπουλο το καλοκαίρι του 2018, στην επίσημη παρουσίασή του από την ομάδα της Ακράτας).


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr