background img
banner
banner

Τα ΚΕΠ Δήμου Αιγιαλείας ανακαινίζονται και γίνονται πιο εξυπηρετικά για τον πολίτη

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΙ ΚΕΝΤΡΑ

Διεκπεραιώνοντας 1.057 διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης, τα ΚΕΠ βρίσκονται εδώ και δύο δεκαετίες τουλάχιστον στην υπηρεσία του πολίτη. Ο δήμος Αιγιαλείας, στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις προσφερόμενες υπηρεσίες, προχωρά στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των έξι ΚΕΠ που διαθέτει, καθιστώντας τα πιο ευέλικτα και ακόμη πιο εξυπηρετικά.

Προχωρά έτσι τις διαδικασίες για την εκτέλεση της πράξης «Εργασίες ανακαίνισης των ΚΕΠ του Δήμου Αιγιαλείας στο πλαίσιο της δράσης «Εκσυγχρονισμού των ΚΕΠ» σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0» ύψους 279.074,40€. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής έγινε και τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου για την ένταξη του έργου.

΄΄Πράγματι, το έργο θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα, έχουμε ήδη προσωρινό ανάδοχο. Προσπαθούμε κάθε χρηματοδότηση που εξασφαλίζει ο δήμος να είναι προς το συμφέρον του δημότη. Με αυτό το σκεπτικό προχωράμε και στην αναβάθμιση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πολιτών σε καθημερινό επίπεδο και στην Αιγιάλεια΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Έργων και Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Στον δήμο μας λειτουργούν έξι ΚΕΠ, ένα σε κάθε Δημοτική Ενότητα, ενώ κάποια λειτουργούν στους χώρους των δημαρχείων των πρώην δήμων. Σε αυτές ειδικά τις περιπτώσεις, στόχος μας είναι να γίνουν πιο εύκολα προσβάσιμα και πιο εύχρηστα για τον δημότη΄΄.

Διατήρηση και αναβάθμιση ποιότητας υπηρεσιών

Σημειώνεται ότι τα ΚΕΠ αποτελούν οργανικές μονάδες των δήμων. Εποπτεύονται, ως προς την επιχειρησιακή λειτουργία τους και τις υπηρεσίες που παρέχουν, από τη Διεύθυνση Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ ο τεχνικός σχεδιασμός, η ανάπτυξη, διαχείριση και υποστήριξη παραγωγικής λειτουργίας των πληροφοριακών τους συστημάτων, υποστηρίζονται από τη Διεύθυνση Υποστήριξης Λειτουργίας Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Σήμερα τα ΚΕΠ διεκπεραιώνουν 1.057 διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης ενώ παρέχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης με φυσική παρουσία βιντεοκλήση και ψηφιακές αιτήσεις μέσω του gov.gr. Από το 2019 έχει ξεκινήσει η διαδικασία μετατροπής των ΚΕΠ σε υπηρεσίες μίας στάσης, δηλαδή σε δομές μέσω των οποίων ο πολίτης θα μπορεί να ολοκληρώσει όλες τις συναλλαγές του με το Δημόσιο χωρίς ταλαιπωρία. Στόχος των ΚΕΠ είναι να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες όχι μόνο προς τους πολίτες αλλά και προς τις επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας εμπράκτως την ανάπτυξη της χώρας.

Η διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών από τα ΚΕΠ, απαιτεί συνεχείς επενδύσεις σε πολλαπλά επίπεδα όπως κτιριακές και τεχνολογικές υποδομές, εκπαίδευση προσωπικού κ.ά.
Τα ΚΕΠ παρέχουν διοικητικές πληροφορίες και διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των πολιτών από την υποβολή της αίτησης μέχρι την έκδοση της τελικής πράξης σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Μέσα από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, την ηλεκτρονική διεκπεραίωση υποθέσεων, τη χωροταξική διάρθρωση με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών, τα ΚΕΠ αποτελούν και όχι μόνο πραγματικές υπηρεσίες μίας στάσης αλλά και δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας του κράτους με τους πολίτες.

Με το συγκεκριμένο έργο σχεδιάζεται η αναβάθμιση των υποδομών των ΚΕΠ του Δήμου Αιγιαλείας με την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών τους μέσω αντίστοιχων εργασιών, χρωματισμούς εσωτερικά και εξωτερικά, εγκατάσταση επιγραφών κ.ά., σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Οι εργασίες στα ΚΕΠ του δήμου Αιγιαλείας

Ο δήμος Αιγιαλείας διαθέτει εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε έξι σημεία. Λειτουργούν το ΚΕΠ Αιγείρας, το ΚΕΠ Αιγίου, το ΚΕΠ Ακράτας, το ΚΕΠ Διακοπτού, το ΚΕΠ Ερινεού και το ΚΕΠ Συμπολιτείας. Η μελέτη αφορά σε επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να ανακαινιστούν τα ΚΕΠ του Δήμου Αιγιαλείας.

Αναλυτικά στο ΚΕΠ Αιγείρας θα εκτελεστούν εργασίες ενάντια στην έντονη υγρασία που παρουσιάζει το κτήριο εσωτερικά, ενώ θα πλακοστρωθεί εξωτερικά ο περιβάλλων χώρος της νότιας πλευράς και θα χρωματιστεί ο τοίχος. Θα τοποθετηθεί κιγκλίδωμα κατά μήκος της ράμπας και θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης. Στο ΚΕΠ Αιγίου δημιουργείται εσωτερική τοιχοποιία με χώρισμα για τον διαχωρισμό ορόφου ισογείου και χώρισμα για τη δημιουργία του γραφείου του διευθυντή. Γίνονται βαφές τοιχών εσωτερικά και εξωτερικά και προμήθεια νέων γραφείων και αποθηκευτικών χώρων.

Στο ΚΕΠ Ακράτας βάφονται οι τοίχοι και η οροφή εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Στο ΚΕΠ Διακοπτού περιλαμβάνονται επίσης ελαιοχρωματισμοί και καθαίρεση των εσωτερικών επιχρισμάτων με δημιουργία νέων επιχρισμάτων που θα βαφτούν ενώ θα καθαιρεθεί και το εσωτερικό χώρισμα στην είσοδο. Στο ΚΕΠ Ερινεού θα γίνουν ελαιοχρωματισμοί και στο ΚΕΠ Συμπολιτείας θα βαφτούν οι τοίχοι εσωτερικά και εξωτερικά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr