background img
banner
banner

Τεράστιες οι ανάγκες αίματος τον μήνα Αύγουστο

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ Γ.Ν. ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ Κ.Υ. ΑΚΡΑΤΑΣ – Ο «ΔΕΣΜΟΣ» ΚΡΑΤΑ ΤΑ… ΣΚΗΠΤΡΑ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η μείωση της προσφοράς αίματος κατά τη θερινή περίοδο, λόγω διακοπών των τακτικών αιμοδοτών και των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών, δυσχεραίνει τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο που βασίζεται σε τακτικές μεταγγίσεις αίματος, αλλά και όλων των συμπολιτών μας, που για οποιοδήποτε ιατρικό λόγο χρειάζονται μετάγγιση αίματος. Γνωρίζοντας τις ανάγκες του πληθυσμού, Τμήμα Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου αλλά και Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιάλειας «Ο Δεσμός» διοργανώνουν δράσεις και αναμένουν την ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση όλων.

Ειδικότερα, το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) υπενθυμίζει τις αυξημένες ανάγκες, σημειώνοντας: ΄΄Αύγουστος μήνας διακοπών… όμως οι ανάγκες των συνανθρώπων μας για αίμα, δεν πάνε διακοπές. Σας περιμένουμε στο Νοσοκομείο Αιγίου, τμήμα Αιμοδοσίας, στις 3 και 4 Αυγούστου, ώρα 9.00-13.00 και 24 και 25 Αυγούστου επίσης ώρα 9.00-13.00΄΄.

Σημειωτέον ότι οι ανάγκες σε αίμα όχι μόνο δεν σταματούν ποτέ αλλά είναι και ιδιαίτερα αυξημένες κατά την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω έκτακτων περιστατικών, γι’ αυτό και ζητείται η ευαισθητοποίηση του κόσμου. Μάλιστα, η εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου έχει προκαλέσει καθυστέρηση στη χρήση του αίματος που φυλάσσεται καθώς θα πρέπει να υποστεί συγκεκριμένο έλεγχο (με αποστολή δειγμάτων στην Αθήνα) προκειμένου να δοθεί προς χρήση. Το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα να… πηγαίνουν πίσω προγραμματισμένα χειρουργεία. Όπως και να έχει, η συγκέντρωση αποθεμάτων είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Την ίδια στιγμή, πιστός στο… καθήκον του, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιαλείας «Ο Δεσμός» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, μεθαύριο Κυριακή 4 Αυγούστου και ώρες 8.30π.μ. – 1.00μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Ακράτας. Για την ηλικιακή ομάδα 20-40 χρονών, θα υπάρχει και η δυνατότητα με πολύ απλό και ανώδυνο τρόπο, εγγραφής στο μητρώο Δοτών Μυελού Οστών.

Οι λόγοι που το καλοκαίρι απαιτεί αύξηση των ποσοτήτων

΄΄Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως για παράδειγμα το ότι λείπει πολύς κόσμος για διακοπές ή γιατί αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα και τα καρδιακά επεισόδια λόγω της ζέστης. Βέβαια, είναι και άλλες αιτίες, όπως παραδείγματος χάριν η συσσώρευση της κούρασης που νιώθουν οι άνθρωποι από τη διάρκεια του χειμώνα και το σώμα τους συγκεντρώνει διάφορες παθολογικές αιτίες. Επιπλέον, τα άτομα της τρίτης ηλικίας ή άνθρωποι με διάφορα νοσήματα, το καλοκαίρι εμφανίζουν πολλαπλάσιες παθογένειες…΄΄ ανέφερε στο Protionline.gr η πρόεδρος του συλλόγου “Δεσμός” Μάρη Παπαγεωργοπούλου, μιλώντας για τη δράση της ερχόμενης Κυριακής.

Ο «Δεσμός» έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει το συναίσθημα της προσφοράς

Ο επιτελών σπουδαίο κοινωνικό έργο, σύλλογος, πριν από περίπου έναν μήνα κατάφερε να συγκεντρώσει 55 φιάλες αίματος, συν 10 φιάλες ακόμη από εξωτερικές μονάδες (αιμοδότες του συλλόγου από άλλες περιοχές της χώρας).

΄΄Έχουμε καταφέρει να ενεργοποιήσουμε το συναίσθημα της προσφοράς, μπορεί να ζούμε σε μία μικρή κοινωνία αλλά καταφέραμε να έχουμε πολλούς φίλους, οι οποίοι νιώθουν δημιουργικοί και έχουν ψηλά το αίσθημα του εθελοντισμού. Είμαστε κοντά στον συνάνθρωπο και θέτουμε συνέχεια στόχους, θέλουμε να πηγαίνουμε ακόμα πιο δυνατά και επιδιώκουμε να έχουμε φανατικούς ακόλουθους, γιατί η χαρά της προσφοράς είναι το πιο δυνατό συναίσθημα που υπάρχει΄΄, τόνισε ακόμη η πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι τα ενεργά μέλη του συλλόγου είναι 850 άτομα και ότι συγκεντρώνονται 530-540 μονάδες αίματος περίπου κάθε χρόνο.

Σημαντικές προσωπικότητες στο… πλευρό του Συλλόγου απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι και φέτος ο Σύλλογος έχει ενεργοποιήσει γνωστούς ηθοποιούς του θεάτρου και της τηλεόρασης, αλλά και δημοσιογράφους ώστε με μικρά βίντεο να καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στις εθελοντικές δράσεις του. Μιλώντας γι’ αυτό, η κ. Παπαγεωργοπούλου, σημείωσε: ΄΄Οι ηθοποιοί και οι δημοσιογράφοι που στηρίζουν τις προσπάθειές μας, δεν είναι μόνο μέλη απλά, είναι και φίλοι μας ταυτόχρονα και πλέον έχουμε καταφέρει να είναι όλοι θετικοί απέναντι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε συνολικά 18 δημοσιογράφους και ηθοποιούς που ενεργοποιούν την διαφημιστική καμπάνια μας και όλοι θέλουν από μόνοι τους να συμμετέχουν όχι μόνο σταδιακά αλλά και μόνιμα. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση να μπορούμε να συνεργαζόμαστε σε αυτό το πλαίσιο και για εμάς, κάθε ημέρα μίας αιμοδοσίας είναι μέρα γιορτής. Δεν θέλουμε τον πόνο, δεν θέλουμε την θλίψη΄΄. ΄΄Ο εθελοντισμός είναι το μόνο βεβαιωμένο φάρμακο απέναντι σε αυτές τις άσχημες συνθήκες και ο στόχος μας για αυτή την Κυριακή είναι να φτάσουμε τις 100 φιάλες αίμα και να βοηθήσουμε τους θαλασσαιμικούς φίλους μας που αυτές τις μέρες έχουν απόλυτη ανάγκη με ακόμα μεγαλύτερη χαρά΄΄, κατέληξε η πρόεδρος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr