background img
banner
banner

Το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου έχει άμεση ανάγκη από αιμοδότες…

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Το Τµήµα Αιµοδοσίας του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας -Ο.Μ Αιγίου υπενθυμίζει στους αιµοδότες ότι οι αιµοληψίες πραγµατοποιούνται ∆ευτέρα έως Παρασκευή, 08:00-13:00.
Επίσης, µε δεδοµένες τις αυξηµένες ανάγκες σε αίµα κατά τους καλοκαιρινούς µήνες, η Υπηρεσία της Αιµοδοσίας πραγματοποιεί αιµοδοσίες κατά τον µήνα Αύγουστο στο χώρο του νοσοκοµείου, µε σκοπό τη διασφάλιση της διαθεσιµότητας αίµατος υπό κανονικές αλλά και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι επόμενες οργανωμένες αιμοδοσίες είναι στις 24 και 25 Αυγούστου, ώρα:09:00-13:00. Τις αναφερόµενες ηµεροµηνίες θα κληθούν τακτικοί εθελοντές αιµοδότες και θα γίνει επικοινωνία µε τους συλλόγους για ευαισθητοποίηση.

«Σκέψου ότι είσαι εσύ»

Με ιδιαίτερο τρόπο περιγράφουν σε ανακοίνωσή τους, η αγροτική ιατρός του Γ.Ν.Α. Ιωάννα Γκόγκου αλλά και όλοι οι γιατροί του Νοσοκομείου, την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης όλων και περισσότερων πολιτών στην προσφορά αίματος. Συγκεκριμένα, περιγράφοντας μία τυχαία ημέρα, αναφέρουν: «Μέρα Παρασκευή, μήνα Αύγουστο, βρισκόμαστε στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, στο τμήμα των Επειγόντων, πολυκοσμία… ασθενείς, συγγενείς και φίλοι περιμένοντας να εξεταστούν, αποτελέσματα και οδηγίες από τους γιατρούς. Σειρήνα ασθενοφόρου, «όλοι στην άκρη! Αφήστε ελεύθερο τον διάδρομο!», ακούγεται να δίνει οδηγίες μία νοσηλεύτρια. Και άλλο ασθενοφόρο!… ενώ πέντε λεπτά δεν είχαν περάσει! Τροχαία πολλά … ασθενείς που χρήζουν άμεση μετάγγιση για κάποιο χρόνιο νόσημα… Σκέψου ότι είσαι εσύ!

Είναι καλοκαίρι, εδώ στο πανέμορφο τοπίο, με φυσικές ομορφιές, μεγάλη ιστορία, καθαρές παραλίες… Η επισκεψιμότητα μεγάλη, ο αριθμός των ασθενών αυξημένος. Το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου έχει άμεση ανάγκη από αιμοδότες!!! Καθημερινά στο Αίγιο καταναλώνεται μεγάλος αριθμός μονάδων αίματος και τα αποθέματα δεν επαρκούν. Το αποτέλεσμα είναι ότι δυστυχώς καθυστερεί η θεραπεία ασθενούς και τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του πολλές φορές, επειδή αναζητούνται φιάλες αίματος από άλλα νοσοκομεία.

Η λύση; ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ. Μία δεξιότητα που όλοι μπορούμε! Στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας μπορείτε να προσέλθετε καθημερινά 09:00 – 13:00 και να βοηθήσετε να αντιμετωπιστούν ελλείψεις αίματος όπου για πολλούς συνανθρώπους και ίσως για όλους μας είναι ζωτικής σημασίας».


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr