background img
banner
banner

Το μήνυμα του υποψηφίου προέδρου Παναγιώτη Βασιλείου για τις επιμελητηριακές εκλογές με το συνδυασμό 1Επιμελητήριο Αχαΐας

Η νέα, πιο δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις, εποχή απαιτεί μια καινούρια, πιο τεκμηριωμένη, πιο παρεμβατική και πιο σύγχρονη δύναμη εκπροσώπησης των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρών επιχειρήσεων, που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης και με αβέβαιη προοπτική.

Η επιχειρηματική δράση και η ενασχόληση με τα κοινά είναι στις μέρες μας αναγκαίες όσο ποτέ.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια -χρόνια πρωτοφανούς κρίσης- «έχουν έρθει τα πάνω κάτω». Νέοι νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι, αλλάζουν τα καθιερωμένα χιλιάδων επιχειρήσεων και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Πολλά από τα θέματα που γνωρίζαμε και συζητούσαμε για χρόνια, έχουν τροποποιηθεί.

Παράλληλα, η οικονομική κρίση έχει εισαγάγει το δικό της λεξιλόγιο.

Νέες έννοιες και όροι εισήλθαν στον καθημερινό διάλογο. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ανάγκη να ενημερωνόμαστε και να γνωρίζουμε με ακρίβεια πολλά και διαφορετικά θέματα: Ασφαλιστικό, φορολογία, αδειοδοτήσεις, επαγγελματική στέγη, πιστοποίηση προσόντων, χρηματοδότηση επιχειρήσεων, προγράμματα επενδύσεων, εργατική νομοθεσία, εκπαιδευτικά προγράμματα, ευρωπαϊκές οδηγίες, εξελίξεις στα επαγγέλματα και πολλά άλλα.

Η ενημέρωσή μας είναι συνήθως βιαστική, παρακολουθώντας τις τηλεοπτικές ειδήσεις ή ξεφυλλίζοντας «στα πεταχτά» εφημερίδες, επιφανειακή, ακούγοντας δημοσιογραφικές απλουστεύσεις, και παθητικά, χωρίς συμμετοχή σε διάλογο, δοκιμή επιχειρημάτων και ανταλλαγή απόψεων.

Επομένως είναι επιτακτική η ανάγκη για περισσότερη και καλύτερη γνώση των θεμάτων που μας ενδιαφέρουν και διαμόρφωση προσωπικής άποψης μέσα από διάλογο, όχι μόνο για να κατανοήσουμε την κατάσταση που μας περιβάλλει, αλλά και για να δράσουμε αποτελεσματικά.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια για την ανάπτυξη νέων ή τη βελτίωση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών, για τον σχεδιασμό δράσεων που θα συνθέτουν αποτελέσματα στοχεύοντας στην απάλειψη αδυναμιών και στη αξιοποίηση τοπικών χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων.

Συνεπώς η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Δεκεμβρίου, θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδεχθεί την κρίσιμη περίοδο ως συνθήκη μέσα στην οποία θα παράγει αποτελέσματα και όχι ως άλλοθι για την όποια αδυναμία του, ή ως ευκαιρία για πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση ικανοποιώντας προσωπικές πολιτικές σκοπιμότητες. Η νέα διοίκηση πρέπει να θέσει, πρώτα τον επαγγελματία και να απαρνηθεί τις συνδικαλιστικές σκοπιμότητες ¨παλαιάς κοπής¨.

Μόνο τότε θα αποκτήσει διακριτό ρόλο στην ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής και δη της αχαϊκής οικονομίας.

Η συμμετοχή μου στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές τον Δεκέμβριο 2024, ως υποψήφιος πρόεδρος με την παράταξη 1Επιμελητήριο, έχει στόχο να ενώσει και να αφυπνίσει την επιχειρηματική κοινότητα, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε διεκδικώντας περισσότερα για την Αχαΐα και την Αιγιάλεια της ανάπτυξης και της προόδου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr