background img
banner
banner

Υπό εξέταση το πόρισμα…

ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Στα συρτάρια της Κτηματικής Υπηρεσίας νομού Αχαΐας παραμένουν δεκάδες εκθέσεις ελέγχων που συγκέντρωσε η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αιγιαλείας μετά από αυτοψίες σε παραλιακές περιοχές για παράνομη κατάληψη αιγιαλού και παραλίας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο μετά από συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου και του προϊσταμένου της Κτηματικής Παναγιώτη Κακούνη.

Η Κτηματική Υπηρεσία είχε «κτυπήσει την πόρτα» του δήμου στα μέσα του καλοκαιριού καθώς αδυνατούσε να ελέγξει όλες τις αναφορές που κοινοποιούσαν πολίτες, στην πλατφόρμα my-Coast του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Κτηματική ζήτησε τη συνδρομή του δήμου προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει την πληθώρα καταγγελιών που αφορούσαν πολυσύχναστες παραλιακές περιοχές, Ροδοδάφνη, Διακοπτό, Αιγείρα, Ακράτα κά.

Η συνδρομή της Κτηματικής ζητήθηκε από τους δημάρχους της Αχαΐας με στόχο να καταγράψουν την εικόνα που αφορά τις μισθώσεις στον αιγιαλό και παραβάσεις από επιχειρήσεις.
Το πόρισμα της Δημοτικής Αστυνομίας από τους καθημερινούς ελέγχους παραδόθηκε αρχικά σε δήμαρχο και αντιδήμαρχο (Δ. Φιλιππάτο) και εν συνεχεία στην Κτηματική που είναι και αρμόδια για κρίνει και να προχωρήσει σε επιβολή προστίμων και άλλων διοικητικού χαρακτήρα κυρώσεων.

Εδώ και ένα 20ήμερο το κείμενο με τις εκθέσεις της Κτηματικής παραμένει στα… συρτάρια ενώ δεν αποκλείεται ο έλεγχος να πραγματοποιηθεί μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου και ενώ θα οδεύουμε προς το τέλος της θερινής τουριστικής περιόδου με «σφράγισμα» πολλών παραλιακών καταστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοτική Αστυνομία έχει καταγράψει περιπτώσεις επιχειρήσεων που έκαναν αυθαίρετη κατάληψη τμήματος αιγιαλού όμως ακόμη, εκ μέρους της Κτηματικής στην ευρύτερη περιοχή έχουμε μόνο μια αφαίρεση άδειας σε έλεγχο που είχε προηγηθεί της… εξόδου των δημοτικών αστυνομικών στα παράλια της Αιγιάλειας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr