background img
banner
banner

Χάνουν έδαφος οι «προεδρικοί»

«ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΛΩΝ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ… ΤΕΛΟΣ – ΚΛΙΜΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ «87» ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ… ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΕ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ 

Σε δύο επίπεδα κινήθηκαν τη Δευτέρα 26 Αυγούστου οι παρεμβάσεις του Στέφανου Κασσελάκη και των στελεχών που τον στηρίζουν και σε επίπεδο νομού Αχαΐας. Οι πρωτοβουλίες λαμβάνονται στο… παρά πέντε καθώς ήδη η εσωκομματική αντιπολίτευση στην οποία κυριαρχεί η «ομάδα των 87» -στην οποία ανήκει και ο Αχαιός βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος- επιχειρεί να θέσει υπό τον έλεγχό της κόμμα και οργανώσεις.

Εκμεταλλευόμενη την αμφισβήτηση που έχει ξεσπάσει με την παραπομπή του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά και την πρόταση μομφής που έχει προαναγγείλει ο Παύλος Πολάκης, ενόψει της επικείμενης σύγκλισης της Κεντρικής Επιτροπής, η «ομάδα των 87» ισχυροποιεί ήδη τη θέση της σε όλη τη χώρα. Με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη η ομάδα επιχειρεί να «κλειδώσει» τις οργανωτικές αι καταστατικές αλλαγές καθώς στο… βάθος υπάρχει και «δάκτυλος» από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η πρώτη παρέμβαση-απάντηση των «προεδρικών» και υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη στους «87» είναι η δημοσιοποίηση χθες κειμένου με πάνω από 1.000 υπογραφές στελεχών -μεταξύ των οποίων και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας και των Ο.Μ. Αιγιαλείας- η οποία εγκαλεί «βαρόνους» και υπονομευτές στην κομματική τάξη!

Καθόλου τυχαία και μιας και το κόμμα οδεύει εκ νέου σε «ξεκαθάρισμα» -μαζί με το «Κίνημα Μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ»- είχαμε χθες και την δεύτερη κίνηση, προσωπικά από τον κ. Κασσελάκη που προανήγγειλε ότι «πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα».

«Δεν μπορούμε να μένουμε πλέον με σταυρωμένα χέρια βλέποντας συγκεκριμένα στελέχη και ομάδες μέσα στο κόμμα μας που -σε αγαστή συνεργασία με τη κομματική γραφειοκρατία- ροκανίζουν μεθοδικά τόσο τον Πρόεδρο» αναφέρει το «Κίνημα Μελών», καταγγέλλοντας «συστηματική καταστρατήγηση συλλογικών αποφάσεων από την οργανωτική ηγεσία που μοναδικό στόχο έχουν να σαμποτάρουν) δημοκρατικές εξελίξεις και αλλαγές στο κόμμα, απέναντι στις διαθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας μελών και φίλων».

Το κείμενο χαρακτηρίζει «σημείο επανεκκίνησης» το συνέδριο του προσεχούς Οκτωβρίου, επισημαίνοντας: «Καλούμαστε να βάλουμε τα θεμέλια για ένα κόμμα που η κορυφή της κομματικής πυραμίδας θα χαμηλώσει για να είναι κοντά στη βάση… ανοιχτό στη κοινωνία… χωρίς γραφειοκρατία, από στελέχη βγαλμένα μέσα από τον κοινωνικό ιστό».

Το κείμενο μιλά για «κόμμα με συνοχή και ομοιογένεια» αλλά και «πραγματική πολιτική ενότητα και όχι ενότητα για την ενότητα…»

Με άξονα την «Πατριωτική Αριστερά» τα στελέχη της κίνησης προετοιμάζονται ενόψει του Συνεδρίου με στόχο να περάσει σειρά από καταστατικές αλλαγές για τις οποίες βέβαια παλαιά στελέχη αλλά και βουλευτές που συγκροτούν την «ομάδα των 87» αντιδρούν και έχουν «χαράξει» μάλιστα και «κόκκινη γραμμή».

«Θα πρέπει να δουλέψουμε έτσι ώστε να εκπονήσουμε ένα ρεαλιστικό και πλήρως κατανοητό πρόγραμμα διακυβέρνησης έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να επανέλθει στη Κυβέρνηση και να δώσει ανάσα σε όλα αυτά τα κοινωνικά στρώματα που στραγγαλίζονται από τη σκληρά νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη» αναφέρει το «Κίνημα Μελών» επισημαίνοντας ότι θα δώσει μάχη για να μην γίνει«βορά και εύκολη λεία στις διαθέσεις του κομματικού κατεστημένου και των υπονομευτών της ενότητας».

Στη σκιά των αναταράξεων στο εσωτερικό των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Τρίτη η Κοινοβουλευτική Oμάδα του κόμματος και για την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Η επιστροφή της Πόπης Τσαπανίδου, συνεργάτιδας του Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή φαίνεται ότι αποτελεί «ανάχωμα» καθώς η βούληση του Στέφανου Κασσελάκη (να αποχωρήσουν όλοι οι επιλαχόντες και να λάβει θέση αυτός στη βουλή) «σκοντάφτει» στην 8η του ψηφοδελτίου Επικρατείας Ζωρζέτα Λάλη που είναι μέλος στη Νέα Αριστερά!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr