background img
banner
banner

Toν Σεπτέμβριο θα γίνουν οι κληρώσεις στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η

ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΟΜΑΔΕΣ Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΣΕ Α1, Α2 ΚΑΙ Β΄ ΕΣΚΑ-Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ

Όπως κάθε χρόνο οι κληρώσεις στα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ της Α1, Α2 και Β΄ ΕΣΚΑ-Η θα διεξαχθούν μέσα στον Σεπτέμβριο με το πρώτο τζάμπολ για τις δύο πρώτες κατηγορίες να γίνεται τον Οκτώβριο και για τη Β΄ κατηγορία της Ένωσης Νοέμβριο ή Δεκέμβριο. Η Αιγιάλεια θα έχει και φέτος εκπροσώπους και στις τρεις κατηγορίες με πέντε συνολικά ομάδες. 14 ομάδες θα συγκροτήσουν την Α1 ΕΣΚΑ-Η της περιόδου 2024-25 με τον Κεραυνό Αιγίου να παίρνει θέση για μία ακόμη χρονιά στην “αφετηρία”.

Οι υπόλοιπες 13 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα και θα μπουν στην κληρωτίδα, είναι: Νέοι Γλαύκου, Ολυμπιάδα, ΑΕ Ροϊτίκων, ΣΕΦΑ Ανδραβίδας, ΕΑΠ, ΑΕ Βαρθολομιού, ΑΕ Αγυιάς, Αραχωβίτικα, Απολλωνιάδα, ΑΟ Δύμης και οι τρεις που ανέβηκαν από την Α2. Ο πρωταθλητής Διαγόρας Βραχνεϊκων και οι Τρίτων, Πυρσός που πήραν το εισιτήριο μέσα από τη διαδικασία των πλέι άουτ. Μέχρι στιγμής εντυπωσιάζει στο μεταγραφικό “παζάρι” η ΑΕ Ροϊτίκων με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουν ως μοναδικό στόχοι την άνοδο, ενώ ενισχύεται σημαντικά και η ΑΕ Βαρθολομιού. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ενισχύθηκαν με αρκετούς παίκτες από τον Κεραυνό, στα μεταγραφικά του οποίου επικρατεί… ανησυχητική στασιμότητα με σχεδόν όλους τους παίκτες του ρόστερ να έχουν αποχωρήσει.

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Από τα φαβορί για άνοδο η Ακράτα

Στην Α2 ΕΣΚΑ-Η νέα “πρόσωπα” θα είναι ο Ηρακλής Πύργου που υποβιβάστηκε από την Α1 και οι Υπερίων Αμαλιάδας, Αχαϊκός, Κρόνος και Σοπωτό που ανέβηκαν από τη Β΄ ΕΣΚΑ-Η.
Οι υπόλοιπες είναι όσες παρέμειναν από το περυσινό πρωτάθλημα, δηλαδή ο Κεφαλληνιακός, το Σκαγιοπούλειο, ο Πήγασος Μπεγουλακείου, ο ΠΑΣ Ναυπάκτου, η Ακράτα, η Νίκη Προαστίου, ο Προφήτης Ηλίας και ο Σείριος. Σύνολο 14 ομάδες.

Η Ακράτα πραγματοποιεί μέχρι στιγμής μεταγραφές ουσίας και όλα δείχνουν πως θα είναι από τα φαβορί για την άνοδο και τη επιστροφή της στην Α1. Η ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας μετά τον Τάσο Βαγενά απέκτησε από τον Αστέρα Τέμενης και τον Άγγελο Δούβο παρότι τον διεκδικούσαν και ομάδες της Α1 ΕΣΚΑ-Η. Σε συνδυασμό με την ανανέωση παραμονής και του Γρηγόρη Τσινούκα, οι τρεις τους μετά την Τέμενη θα είναι συμπαίκτες και στην ομάδα της Ακράτας

Β΄ ΕΣΚΑ-Η: Αποχώρησε από την ΕΦΑ ο Αλέξανδρος Σένα

EΦΑ Αιγίου, Φιλαθλητική Λέσχη και Ήφαιστος/Αχιλλέας θα είναι και φέτος οι ομάδες της Αιγιάλειας που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑ-Η. Η ΕΦΑ χωρίς τον Αλέξανδρο Σένα στον πάγκο της που αποχώρησε μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας με τη ομάδα.
“Μετά από 4 χρόνια σημαντικής προσφοράς στον σύλλογο οι δρόμοι μας με τον coach Σένα χωρίζουν.
Coach σου ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και ευόδωση κάθε εγχειρήματος μπασκετικού και μη.
Μια φορά Ε.Φ.Α., για πάντα Ε.Φ.Α. !!!”, αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του συλλόγου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr