background img
banner
banner

Άννα Διαμαντοπούλου: «Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ αυτόνομο που θα μπορέσει στις εκλογές να είναι το πρώτο κόμμα»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Την πεποίθησή της πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα εκλέξει στις εσωκομματικές εκλογές τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, αφού θα μπορέσει ως ένα αυτόνομο κόμμα να γίνει ξανά πρώτο, εξέφρασε η υποψήφια πρόεδρος Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Αίγιο, την περασμένη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Η πρώην υπουργός συναντήθηκε με μέλη και φίλους του κόμματος στο κατάστημα «Habit» στην πλατεία Αγ. Λαύρας, καταθέτοντας ένα πολύ σημαντικό πλαίσιο θέσεων, λίγες μόλις ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, κατά την παρουσία της έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, ενώ στην μεγάλη «παρέα» που την υποδέχθηκε ήταν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας Κώστας Σπηλιόπουλος, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, δημοτικός σύμβουλος Παρασκευάς Σπυρόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Καλαμίδας, η πρώην πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Χρυσανθόπουλος κ.ά.

Η κ. Διαμαντοπούλου ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του παρά το δύσκολο της ώρας ζητώντας κατανόηση γιατί, όπως είπε, έχει ένα δύσκολο οδοιπορικό καθώς επιθυμεί να γίνει συζήτηση και διάλογος σε όλες τις πόλεις όπως θα έπρεπε. Τόνισε ακόμη πως μέσω των μέσων ενημέρωσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όλοι μπορούν να ενημερωθούν για τις θέσεις της.

Η πορεία της στο κόμμα και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι όποιος κατέρχεται ως υποψήφιος για αρχηγός κόμματος πρέπει να έχει σαφή πολιτική ταυτότητα και να μην την κάνει γνωστή τις τελευταίες 20 ημέρες, σημειώνοντας: ΄΄Από αυτή την άποψη, θεωρώ ότι πολλά χρόνια τώρα σας είμαι απολύτως γνωστή και για τα λεγόμενά μου, για τις πράξεις μου, για τα πιστεύω μου και για το πού βρίσκομαι. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε το debate μέσα από το οποίο φάνηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει παράδοση, έχει δημοκρατικές ρίζες και ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις μεγάλες και δύσκολες στιγμές και φάνηκε και η αντίθεση με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτά που βλέπουμε δίπλα μας΄΄.

Εξηγώντας τους λόγους που κατέρχεται ως υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είπε: ΄΄Μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου έγινε κατανοητό ότι κάτι αλλάζει βαθιά και επικίνδυνα στη χώρα γιατί παρατηρείται μία καθίζηση και βλέπουμε την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι σε διάλυση ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει μία πολύ βαθιά κοινωνική αγανάκτηση στον κόσμο σε πολλά επίπεδα. Από τον αγρότη και το φοβερό πρόβλημα που είχαμε φέτος με την λειψυδρία όπου δεν έχει γίνει καμία πολιτική για να αντιμετωπιστεί, μέχρι την μικρομεσαία επιχείρηση και μέχρι το ΕΣΥ που αφορά όλους. Δεν υπάρχει κοινωνική αντίδραση αλλά δεν υπάρχει και πολιτικός φορέας που να αντιπολιτευτεί, που θα πει ότι «την επόμενη μέρα είμαι εγώ εδώ και θα δώσω την πρόταση και την απάντηση στη Νέα Δημοκρατία». Γι’ αυτό και αποφάσισα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και όσα συνέβησαν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και είπα ότι ο καθένας έχει μία υποχρέωση να καταθέσει αυτό που έχει και μπορεί. Τα τελευταία 10 χρόνια δουλεύω πάρα πολύ πάνω σε θέματα που αφορούν τη νέα γενιά, την τεχνητή νοημοσύνη και πώς αλλάζει τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα και πώς αυτή η γενιά θα πρέπει να είναι σε μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα. Ακόμη το πώς Θα αντιμετωπιστεί η περιβαλλοντική κρίση, η έλλειψη νερού που αντιμετωπίζει και η Αιγιαλεία εξαιτίας της οποίας καταστρέφεται η παραγωγή. Εκεί υπάρχουν απαντήσεις αλλά οι λύσεις δεν είναι ότι σήμερα δίνουμε ένα επίδομα και κάνουμε ένα μικρό έργο. Οι λύσεις έρχονται σε συγκροτημένη πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα συγκροτημένο κόμμα, με βαθιά ιστορία με πολύ μεγάλα επιτεύγματα και με λάθη. Αλλά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπορεί να πορευτεί με το παρελθόν. Οφείλει να ασχοληθεί με το μέλλον. Πρέπει να πείσει αυτές τις γενιές ότι η πολιτική αξίζει, ότι μπορεί να κοιτάζουμε τώρα την πολιτική με… μισό μάτι αλλά χωρίς κόμματα και πολιτική δεν γίνεται να πάει μία χώρα μπροστά΄΄.

Σκληρή αντιπολίτευση και προτάσεις

Στη συνέχεια τόνισε πως πρέπει να υπάρχει μία σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση «για να μπορούμε να είμαστε αντιπολίτευση αλλά ταυτόχρονα και τεκμηριωμένη», όπως είπε, τονίζοντας πως ΄΄η αντιπολίτευση δεν μπορεί να είναι λόγια του αέρα γιατί αυτό γίνεται από όλα τα μικρά κόμματα και στην ουσία οι πολίτες κλείνουν τα αυτιά τους. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει προτάσεις. Αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα περισσότερα χρήματα των τελευταίων δεκαετιών και είχε τη δυνατότητα να αλλάξει τα δεδομένα, όμως δεν το έκανε. Όταν μία χώρα βρίσκεται μετά από μία μεγάλη κρίση όπως εμείς, ουσιαστικά πρέπει να αλλάξει το μοντέλο της. Υπάρχουν οι κεντρογενείς, πασοκογενείς οι οποίοι μετά από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν κάπου να «ακουμπήσουν» πιστεύοντας ότι θα γίνουν κάποια πράγματα΄΄.

Σαφές πολιτικό πλαίσιο

Καταλήγοντας, εξήγησε πως οι προγραμματικές θέσεις της έχουν να κάνουν με τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, με ένα κόμμα ανοιχτό που να συμμετέχουν οι άνθρωποι, διαδικτυακό που να συμμετέχει η νέα γενιά και ένα ακόμα αυτόνομο. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, ΄΄το ΠΑΣΟΚ έγινε ένα από τα μεγαλύτερα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη γιατί κατάφερε να συσπειρώσει την αριστερά και το κέντρο. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε και τώρα για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ αυτόνομο. Δεν θέλουμε ένα κλειστό και στάσιμο ΠΑΣΟΚ που ο κόσμος θα διαλύεται γύρω του και θα μένει στο 12-13%. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ αυτόνομο που θα μπορέσει στις εκλογές να είναι το πρώτο, αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι σοσιαλδημοκράτης και βέβαια δεν θα έχει ούτε συνεργασία ούτε θα λειτουργεί με συνιστώσες, ούτε με άλλες δυνάμεις οι οποίες βλέπουμε πού κατέληξαν. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να έχει σαφές πολιτικό πλαίσιο και σχέδιο΄΄.

Καταλήγοντας, κάλεσε τους παρευρισκόμενους, αυτή την εβδομάδα να πείσουν όσους μπορούν. ΄΄Πρέπει να μπούμε 400.000 άνθρωποι να αλλάξει το πολιτικό σύστημα. Ανοίξτε το τηλέφωνο σας και καλέστε φίλους και γνωστούς να έρθουν να ψηφίσουν στις 6 Οκτωβρίου, ώστε όλοι μαζί να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ έναν σκληρό πολιτικό πυρήνα΄΄, κατέληξε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr