background img
banner
banner

Έναρξη δικαστικού έτους με αναταραχή

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ – ΔΙΚΑΣΤΕΣ… ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ…

Το νέο δικαστικό έτος ξεκίνησε χθες με πληθώρα προβλημάτων εξαιτίας της εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη που το προηγούμενο διάστημα, ως γνωστόν, είχε προκαλέσει και την έντονη αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου. Οι δικηγόροι μιλούν για «εσπευσμένη και πρόχειρη απόπειρα εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης χωρίς να έχουν επιλυθεί προηγουμένως ζωτικά προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή του νέου συστήματος», ενώ και οι δικαστές δεν θα μπορούν να εργαστούν σωστά καθώς θα πηγαινοέρχονται για να δικάσουν στο Αίγιο…

Πανελλαδικά, επικρατεί ένταση καθώς οι δικηγόροι πραγματοποίησαν αποχή σε μία κίνηση συμβολισμού εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον νέο δικαστικό χάρτη που φέρνει μεγάλες αλλαγές στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Τεράστια λειτουργικά προβλήματα καταγγέλλει ο Γ. Μπέσκος

΄΄Ξεκινάει το δικαστικό έτος. Είναι προφανές ότι υπάρχουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα στους δικηγόρους, δικαστές εισαγγελικές αρχές΄΄, επισημαίνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, τονίζοντας πως ΄΄ο Νομός Αχαΐας είναι δεδομένο ότι έπρεπε να έχει δύο αυτοτελή Πρωτοδικεία. Ηδη τα λειτουργικά ζητήματα που ανακύπτουν είναι προφανή και έχουν καταντήσει στην Αχαΐα τη δικαιοσύνη περιοδεύοντα θίασο που αντί να δώσουν υλικοτεχνικές υποδομές σε δικαστές ,δικηγόρους και γραμματείες για να υπάρχει επιτάχυνση σε απονομή Δικαιοσύνης, ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης και είναι προφανές ότι τα αποτελέσματα ως προς την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης θα είναι οδυνηρά΄΄.

Όπως μετέφερε στo Protionline.gr, ΄΄οι δικαστές είναι σε αδιέξοδο καθώς δεν μπορούν να εργαστούν σωστά. Κάθε μέρα έρχεται άλλος Εισαγγελέας κι άλλοι Δικαστές στο Αίγιο γεγονός που δεν συνάδει με την ομαλότητα. Συν τοις άλλοις δεν τους καλύπτουν καν τα έξοδα μετακινήσεων΄΄.

Αμφισβητείται ο σκοπός των αλλαγών

΄΄Η αδιαλλαξία του υπουργού Δικαιοσύνης με τις ευλογίες του Μαξίμου οδηγούν σε καταστάσεις ντροπής στην εικόνα Δικαιοσύνης στην περιοχή μας. Δικαστές στοιβαγμένοι κυριολεκτικά σε διαδρόμους στην Πάτρα, κενά σε γραμματειακές θέσεις ,δικαστές που κάθε μέρα υποχρεώνονται σε μετακινήσεις σε όλο τον νομό, είναι τραγελαφικές καταστάσεις΄΄, πρόσθεσε ο κ. Μπέσκος, καταλήγοντας: ΄΄Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να σταματήσει αυτή η παρωδία που ταλαιπωρεί τους πάντες. Αυτά συμβαίνουν όταν αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, δήθεν τεχνοκράτες χωρίς δικαστηριακή εμπειρία, οχυρωμένοι πίσω από κυβερνητικές θέσεις και αποφάσεις που απέχουν παρασάγγας από τη στοιχειώδη λογική. Πήραν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και έχουν αφήσει τα πάντα στην τύχη τους. Αυτός ήταν ο στόχος τους και όχι η επιτάχυνση στη δικαιοσύνη΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr