background img
banner
banner

Ένας… master με πολλά… plans

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

Τοπικά Χωρικά Σχέδια, χρήσεις γης και master plan της παραλίας, έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Την προσδοκώμενη ανάπτυξη της περιοχής που συνοδεύεται από την αγωνία των αιρετών, σχετικά με το εάν υπάρχει καθυστέρηση και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει την υλοποίησή τους.

Ο προβληματισμός αυτός εκφράστηκε στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας από την παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής να εμφανίζονται καθησυχαστικοί και να ξεκαθαρίζουν το πώς θα προχωρήσουν.

Παρέμβαση Γούτου για τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια

Το θέμα των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων, έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, δεδομένου ότι, όπως είχε ανακοινωθεί, ο δήμος Αιγιαλείας ήταν στους πρώτους δέκα δήμους που εντάχθηκε. Ο κ. Γούτος καταλόγισε καθυστέρηση στη δημοτική αρχή, τονίζοντας πως σε άλλους δήμους έχουν προχωρήσει ενώ στον δήμο Αιγιαλείας δεν υπάρχει εξέλιξη. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από τον αντιδήμαρχο Έργων σε ποιον δήμο έχουν προχωρήσει, είπε πως στον δήμο Καλαβρύτων έχει προχωρήσει κατά 60%.

Μέχρι το 2025 να έχουν παραδοθεί…

Στη συνέχεια η Βάσω Ψυχράμη αναφέρθηκε τόσο στο εν λόγω θέμα, όσο και στις χρήσεις γης και το master plan της λιμενικής ζώνης, λέγοντας: ΄΄Ερχόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σας ρωτάμε για το master plan και μας λέτε πως προχωράει, όμως προχθές είδαμε τον δήμαρχο περιχαρή να φωτογραφίζεται με τον αντιδήμαρχο και τον ανάδοχο για την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης. Δηλαδή τόσα χρόνια μας κοροϊδεύατε ότι γίνεται; Κάνουμε συνεδριάσεις, γίνεται συζήτηση τριών ωρών και δεν μας ενημερώνετε, δεν παίρνουμε αλήθεια. Δεν νομιμοποιείστε να λέτε ψέματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις χρήσεις γης. Οι επενδυτές δεν έρχονται να επενδύσουν γιατί δεν υπάρχουν πολεοδομικό και χρήσεις γης. Θέλει κάποιος να κάνει μία επένδυση στην παραλιακή ζώνη και του επιτρέπεται μόνο οικία. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα κι εμείς σαν δήμος δεν έχουμε ξεκινήσει καν, ενώ το 2026 είναι η τελευταία παράταση και μέχρι το 2025 πρέπει να έχουν παραδοθεί τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια τα οποία εμείς δεν έχουμε καν ξεκινήσει΄΄.

Απαντώντας, ο κ. Χριστόπουλος είπε πως τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια ήδη έχουν ανατεθεί έχει γίνει ένσταση και πως τα διαχειρίζεται το ΤΕΕ, άρα ο δήμος δεν φέρει ευθύνη για τις όποιες καθυστερήσεις. ΄΄Μας εγκαλείτε ότι έχουμε μείνει πίσω για κάτι που έχει αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος΄΄, είπε ο αντιδήμαρχος.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της αντιπολίτευσης να γίνει ένα Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί αποκλειστικά η αξιοποίηση της λιμενικής παραλιακή ζώνη, ο κ. Χριστόπουλος είπε ότι έχει γίνει πρόσκληση για διαβούλευση και δεν συμμετείχε κανείς.

Η μελέτη αξιοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων θα ενταχθεί στο σχέδιο ανάπτυξης της παραλίας

Για το master plan, διευκρίνισε πως την περασμένη εβδομάδα ανατέθηκε το master plan της ανάπτυξης της παραλιακής ζώνης και όχι του λιμανιού. Μάλιστα είπε ότι στο master plan θα λάβει υπόψη της η εταιρεία όλες τις παραμέτρους και της λιμενικής ζώνης και της μαρίνας.

΄΄Κατάλαβα ότι κάποιοι έχουν μπερδέψει το master plan της χερσαίας λιμενικής ζώνης με το master plan της παραλιακής ζώνης. Το master plan της χερσαίας λιμενικής ζώνης είναι μία χρηματοδότηση που κατάφερε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Είναι αποκλειστικά για τους χώρους μέσα στο λιμάνι δηλαδή για το παλιό και το νέο λιμάνι και είναι σε εξέλιξη, βρίσκεται στα τελειώματα. Έχει δε σταλεί και σε επτά υπουργεία που χρειαζόταν και ήρθαν και κάποιες παρατηρήσεις αφού βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Τις προηγούμενες ημέρες ανατέθηκε το master plan της παραλιακής ζώνης που αφορά όλες τις τοποθεσίες΄΄, τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Η κ. Ψυχράμη τέλος παρατήρησε πως το master plan δεν τον γνωρίζουν ούτε τα μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ούτε οι πολίτες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr