background img
banner
banner

«Έφοδος» του Ελεγκτικού σε δημάρχους…

ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΙΓΙΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ

Η απόφαση του Δήμου Αιγιαλείας να ενεργοποιηθεί πλήρως, με τη Δημοτική Αστυνομία και τους υπαλλήλους του δήμου, στα πλαίσια των ελέγχων για την παράνομη κατάληψη αιγιαλού και παραλίας, φαίνεται ότι άνοιξε μέτωπα σε… άλλους δήμους της Αχαΐας…

Όπως έχει ήδη γραφεί, στην Αιγιάλεια, μετά από συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου και του προϊσταμένου της Κτηματικής Παναγιώτη Κακούνη στα μέσα του καλοκαιριού, είχαμε την ενεργοποίηση και της Δημοτικής Αστυνομίας με στόχο τη συνδρομή στο έργο της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Η Κτηματική είχε «κτυπήσει την πόρτα» όλων των δημάρχων της περιοχής, πριν τα μέσα του καλοκαιριού καθώς αδυνατούσε να ελέγξει όλες τις αναφορές που κοινοποιούσαν πολίτες για καταπατήσεις, στην πλατφόρμα my-Coast του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Κτηματική ζήτησε και τη συνδρομή του δήμου Πατρέων η οποία όμως δεν έφτασε ποτέ! Σε αντίθεση με την Πάτρα, στην Αιγιάλεια η Κτηματική σε συνεργασία με το δήμο, η Κτηματική μπόρεσε να καλύψει πληθώρα καταγγελιών που έγιναν κυρίως σε πολυσύχναστες παραλιακές περιοχές, Ροδοδάφνη, Διακοπτό, Αιγείρα, Ακράτακά.

Συνδρομή στο νέο «δόγμα»

Πριν από λίγα 24ωρα, αντιμετωπίζοντας μια κατάσταση… ετεροβαρή σε σχέση με την εφαρμογή το νέου νόμου σε γειτονικές περιοχές όπως Αίγιο και Πάτρα, σε σχέση με τις μισθώσεις αιγιαλού και παραλίας, επενέβη το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το Ελεγκτικό «εγκαταστάθηκε» σε δήμους για ελέγξει κατά πόσο προσέφεραν ουσιαστική συνδρομή στο νέο «δόγμα» που θέλει να επιβάλει το Υπουργείο Οικονομικών με το «νόμος και τάξη» στις παραλίες της Αχαΐας.

Παράλληλα εντολή ελέγχου υπάρχει και για την Κτηματική Υπηρεσία σε σχέση με τις μισθώσεις αιγιαλού και παραλίας σε επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής σε όλη την Αχαΐα αυτό το καλοκαίρι καθώς και τις δημοπρασίες που… δεν έγιναν για μισθώσεις σε όμορα τμήματα που ήταν ελεύθερα προς δημοπράτηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα έσοδα από δημοπρασίες που δεν έγιναν, επρόκειτο να κατανεμηθούν σε δήμους και Υπουργείο Οικονομικών.

Το πόρισμα αναμένεται να αποτυπωθεί σε έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με το καθεστώς εφαρμογής του νόμου και είναι πιθανό να είναι επιβαρυντικό για τους ΟΤΑ που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του νομοθέτη…

Όσον αφορά την Αιγιάλεια, το πόρισμα της Δημοτικής Αστυνομίας από τους καθημερινούς ελέγχους του καλοκαιριού, παραδόθηκε στην Κτηματική που είναι και αρμόδια για κρίνει και να προχωρήσει σε επιβολή προστίμων και άλλων διοικητικού χαρακτήρα κυρώσεων.

Εδώ και ένα 20ήμερο το κείμενο με τις εκθέσεις της Κτηματικής παραμένει στα… συρτάρια ενώ δεν αποκλείεται ο έλεγχος να πραγματοποιηθεί μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου και ενώ θα οδεύουμε προς το τέλος της θερινής τουριστικής περιόδου με «σφράγισμα» πολλών παραλιακών καταστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοτική Αστυνομία Αιγίου έχει καταγράψει περιπτώσεις επιχειρήσεων που έκαναν αυθαίρετη κατάληψη τμήματος αιγιαλού όμως ακόμη, εκ μέρους της Κτηματικής στην ευρύτερη περιοχή έχουμε μόνο μια αφαίρεση άδειας σε έλεγχο που είχε προηγηθεί της… εξόδου των δημοτικών αστυνομικών στα παράλια της Αιγιάλειας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr