background img
banner
banner

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Κοιλιάς

ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΨΥΧΗ» ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Την απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου από τον χώρο του Πολιτισμού, που με τη δράση του συνετέλεσε στη διατήρηση της παράδοσης, καταφέρνοντας να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει με ήθος εκατοντάδες νέους ανθρώπους, θρηνεί η Αιγιάλεια. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου Χρήστος Κοιλιάς, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία τον κατέβαλαν την τελευταία πενταετία.

Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1947 και είχε άλλα δύο αδέλφια. Τον Αρχιμανδρίτη π. Πάμφιλο ο οποίος λειτουργεί στον Βόλο, τον Γιώργο και τον Σωτήρη Κοίλια, ιατρό, πρώην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου. Ο εκλιπών ήταν παντρεμένος με την Ευαγγελία Πανούτσου με την οποία απέκτησε τις αγαπημένες του κόρες Ισμήνη και Αντριάνα. Ήταν καθηγητής Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στον χορό, υπηρέτησε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και διετέλεσε διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Αιγίου για πολλά χρόνια.

Η Αιγιάλεια του οφείλει πολλά…

Το 1978, μαζί με άλλα ευυπόληπτα μέλη της τοπικής κοινωνίας, ίδρυσαν τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου που έμελλε να χαρακτηρίσει το Αίγιο για δεκαετίες και μέχρι σήμερα.

Έναν σύλλογο που με τα χρόνια δυνάμωσε, ενέταξε στις τάξεις του εκατοντάδες νέους ανθρώπους που μυήθηκαν στην παράδοση, τα ήθη και έθιμα του τόπου, κάνοντας τον Πολιτισμό της Αιγιάλειας γνωστό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του πλανήτη όλου, με τα δεκάδες ταξίδια του Ομίλου σε άλλες χώρες. Αποτέλεσε έτσι τον καλύτερο πρεσβευτή του Αιγίου στο εξωτερικό, όπως συνήθιζε να λέει και ο αείμνηστος «δάσκαλος», έτσι όπως τον αποκαλούσαν όλοι.

Επρόκειτο για άνθρωπο οραματιστή, δυναμική προσωπικότητα, με τεράστια ικανότητα διοίκησης και δημιουργικότητα, τον οποίο εκτιμούσαν και σέβονταν άπαντες.
Η Αιγιάλεια του οφείλει πολλά για τη συνεισφορά του στον Πολιτισμό και στη διατήρηση της παράδοσης, ενώ επιτέλεσε και σπουδαίο κοινωνικό έργο, ωθώντας τους νέους σε υγιείς και δημιουργικές δραστηριότητες.

Συντετριμμένοι οι άνθρωποι του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου

΄΄Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου έχασε την ψυχή του΄΄, ήταν το πρώτο σχόλιο του νυν προέδρου του Χ.Ο.Α. Γιώργου Νικολόπουλου, με την αναγγελία του θανάτου του Χρήστου Κοιλιά, καθώς χορευτές, χοροδιδάσκαλοι, Δ.Σ. και φίλου του Ομίλου, βρίσκονται σε θλίψη. ΄΄Ο αείμνηστος δάσκαλός μας υπήρξε για εμάς τους νεότερους, φάρος φωτεινός. Υπηρέτησε τον Όμιλό μας και τον Πολιτισμό για 46 χρόνια.

Αρχικά και για περίπου δώδεκα έτη ήταν ο μοναδικός χοροδιδάσκαλος του Χορευτικού Ομίλου ενώ στην πορεία, καθώς ο σύλλογος μεγάλωνε και πλαισιωνόταν συνεχώς από όλο και περισσότερους χορευτές και παιδιά, προσελήφθησαν κι άλλοι. Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι οι χοροδιδάσκαλοι της περιοχής που είτε βρίσκονται στις τάξεις του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου είτε σε άλλους, έχουν περάσει από «τα χέρια» του Χρήστου Κοιλιά, ο οποίος γαλούχησε τη νεολαία στον παραδοσιακό χορό΄΄, είπε ακόμη ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Η απώλειά του είναι μεγάλο πλήγμα για όλους μας. Είναι βέβαιο πως εάν δεν υπήρχε ο Χρήστος Κοιλιάς, ο Χορευτικός Όμιλος δεν θα είχε την εξέλιξη και τη δυναμική που παρουσιάζει σήμερα. Τον υπηρέτησε ως δάσκαλος, ως διευθυντής, ως πρόεδρος, ως καλλιτεχνικός διευθυντής και ποτέ δεν έχασε τη θέληση και τον ενθουσιασμό του. Τον ευχαριστούμε γιατί μας άνοιξε δρόμους με φως΄΄.

Την Τετάρτη το τελευταίο αντίο…

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια, ο εκλιπών παρουσίαζε προβλήματα υγείας, ενώ το τελευταίο διάστημα η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου.

To Protionline.gr σε κλίμα οδύνης, εκφράζει στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr