background img
banner
banner

Ήταν όλοι εκεί αλλά ο καιρός… δεν τους έκανε το χατίρι

THN ΠΕΜΠΤΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

Δεκάδες θεατές αγνόησαν τις υποδείξεις του «112» για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και πλαισίωσαν τις εξέδρες του υπαίθριου θεάτρου «Γ. Παππάς» το βράδυ της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα», που με πολύ κόπο και μεράκι δημιούργησε η θεατρική ομάδα των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου. Η παράσταση ξεκίνησε αλλά ο καιρός δεν… έκανε το χατίρι στους συντελεστές και το κοινό και διεκόπη για να συνεχιστεί ωστόσο την Πέμπτη, στις 8.45 το βράδυ, στον ίδιο χώρο.

Σημειώνεται ότι η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Mark Haddon και διασκευασμένη για το θέατρο από τον Simon Stephens. Πρωταγωνιστής είναι ένας 15χρονος έφηβος, ο Κρίστοφερ που διαθέτει ένα ασυνήθιστο μυαλό και κάποιες ξεχωριστές ικανότητες. Η ιστορία ξεκινάει ένα βράδυ στη γειτονιά του Κρίστοφερ σε ένα αγγλικό προάστιο, το Σουίντον, όταν ένα γεγονός τον οδηγεί στο πιο εκπληκτικό ταξίδι της ζωής του.

Το έργο μέσα από την ιστορία του Κρίστοφερ, καταδεικνύει την μοναδικότητα και διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου θέτοντας ταυτόχρονα και άλλα ζητήματα, όπως την οικογένεια, το σχολείο, τα μαθηματικά, το έγκλημα, τον θάνατο, την αφοσίωση, την αλήθεια, το θάρρος, τα ταξίδια. Ο Κρίστοφερ Μπουν επισημαίνει αλήθειες για τον κόσμο μας που δεν θα τις παρατηρούσαμε εμείς οι ίδιοι και μας δίνει την ευκαιρία να τον αντικρίσουμε με άλλα μάτια.

Προαιρετική προσφορά στο Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο και είναι αφιερωμένη στο ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ. Γι’ αυτό θα υπάρχει στον χώρο η δυνατότητα συμβολικής προσφοράς στον οργανισμό. Κάτι ανάλογο ξεκίνησε να γίνεται και στην πρώτη απόπειρα για την παράσταση, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται.

Σχολείο… ανοιχτό στην κοινωνία

΄΄Αγνοήσατε το 112, είσαστε εδώ να απολαύσετε τα παιδιά΄΄, είπε ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Αγγελόπουλος μιλώντας στους παριστάμενους και εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτη. Επισήμανε πως πρόκειται για μία ιδιαίτερη παράσταση η οποία είναι αφιερωμένη στο Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Ελευθεριώτης συγχαίροντας τα παιδιά και όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση, συγχαίροντάς τους ταυτόχρονα και για την επιλογή του έργου που, όπως είπε, έχει σχέση με τις ανθρώπινες σχέσεις, τις δυσκολίες της επικοινωνίας και τα συναισθήματα. ΄΄Έτσι ενεργοποιείται στην πράξη το σχολείο που είναι ανοιχτό στην κοινωνία, δημιουργεί, αφουγκράζεται και εξελίσσεται σε κύτταρο προοπτικής για την κοινωνία.

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ κάνουν πράξη την ενσυναίσθηση και συμπερίληψη, αποδεικνύοντας πως όλοι ανήκουμε σε αυτό το κοινωνικό σύνολο και ότι η διαφορετικότητα είναι πλούτος και όχι μειονεξία΄΄, είπε ο κ. Ελευθεριώτης, εκτιμώντας πως όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση θα φύγουν πιο πλούσιοι σε συναισθήματα, με αγαλλίαση και υψηλό αισθητικό επίπεδο.

Ευχαριστίες προς το 2ο ΓΕΛ και ειδικά προς την εκπαιδευτικό Βαρβάρα Βαγενά που συντόνισε τη θεατρική ομάδα αλλά και τους μαθητές, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Γιώργος Γκιώνης, σημειώνοντας: ΄΄Είμαι πολύ συγκινημένος που η Αιγιάλεια μέρα με τη μέρα αγκαλιάζει όλο και πιο ζεστά το Ε.Κ.Α.ΜΕ. και μας δίνουν τη δυνατότητα να αναδείξουμε και να διευρύνουμε το έργο μας΄΄.

Μετά τις έντονες σταγόνες βροχής, η παράσταση αναβλήθηκε και χθες ορίστηκε για αύριο Πέμπτη στις 8.45μ.μ. στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς». Αξίζει να είμαστε όλοι εκεί!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr