background img
banner
banner

Αίσθηση από την απάντηση Ανδρουλάκη για τους πολλούς υποψηφίους

«ΑΝ ΕΤΡΕΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΩΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ 20%» ΤΟΝΙΣΕ

Αρκετά δυσαρεστημένος για τη στάση που είχαν τηρήσει οι σημερινοί υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στις ευρωεκλογές, εμφανίστηκε από το Αίγιο, ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Δεν δίστασε μάλιστα να πει πως αν… έτρεχαν τότε όπως τρέχουν σήμερα για να συγκεντρώσουν ψήφους, το ΠΑΣΟΚ θα είχε λάβει 20%…

Η δυσαρέσκεια του αρχηγού του κόμματος ήταν εμφανής και για τους λόγους που ώθησαν το κόμμα στη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών από τη στιγμή που τέθηκε θέμα ηγεσίας, αφήνοντας αιχμές για τον «πόλεμο» που δέχθηκε. Αντιπαρέβαλε ωστόσο τα όσα ο ίδιος έπραξε, βγάζοντας το κόμμα από τη στασιμότητα.

Η αφορμή ήρθε από την ερώτηση του μέλους του Δ.Σ. της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών Θανάση Αγγελόπουλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στην πληθώρα των υποψηφίων που δεν προάγει την ενότητα του κόμματος που οι περισσότεροι ευαγγελίζονται.

Αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσε χωρίς μέσα

Τότε ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε «έξω από τα δόντια», σημειώνοντας: ΄΄Αν έβγαινα το 2021 και έλεγα πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο σε όλη την Ελλάδα θα το πιστεύατε;
Το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε δεύτερο εκεί που υπάρχει μεγάλη εσωστρέφεια, στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου χρειάζονται περισσότερα στελέχη και υποστήριξη από τα media. Εμείς δεν είχαμε προβολή.
Τα μέσα πρόβαλαν συνέχεια Μητσοτάκη και Κασσελάκη. Δεν λέει κανείς ότι υπήρξε και… κόμμα από το κόμμα. Αν δεν υπήρχε το κόμμα Λοβέρδου, θα ήμασταν δεύτεροι.
Πλανάται μία αντίληψη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πήγε καλά. Με αυτά τα δεδομένα δώσαμε τον αγώνα, χωρίς χρήματα και θέλω, ευκαιρίας δοθείσης, να ευχαριστήσω τον γραμματέα της Νομαρχιακής, τη Δημοτική Οργάνωση και τα μέλη που έδωσαν αγώνα χωρίς πόρους σαν αυτούς που είχαν οι αντίπαλοί μας. Όλα έγιναν με προσφορά και αλληλεγγύη΄΄.

«Δεν μπορεί κανείς να βγαίνει και να διχάζει»

Στο δικό του ρητορικό ερώτημα «πώς θα γίνει ξανά ισχυρή η κεντροαριστερά;», είπε: ΄΄Θα γίνει μαζεύοντας διάφορους τυχοδιώκτες; Όχι βέβαια.

Χρειαζόμαστε τον απλό κόσμο στο πλευρό μας, τον παραγωγό, τον συνεταιρισμό. Αρκεί να γίνει συγκροτημένη δουλειά και να λειτουργούμε με ενότητα.

Δεν μπορεί κανείς να βγαίνει και να διχάζει. Πρέπει σε όλο το κόμμα να υπάρχει συναίνεση και σοβαρότητα.

Εύχομαι να μην ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος που μας κατέστρεψαν και μας έφεραν στα όρια της επιβίωσης. Να βάλουν όλοι μυαλό.

Το ΠΑΣΟΚ ως ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία τύχη να κυβερνήσει παρά μόνο ως ένα σοβαρό και αξιόπιστο κόμμα΄΄.

Και κατέληξε: ΄΄Εάν τα κανάλια μάς πρόβαλαν πριν τις εκλογές όπως σήμερα, θα παίρναμε 20%, ομοίως κι αν έτρεχαν κάποιοι όπως τρέχουν σήμερα που διεκδικούν την προεδρία του κόμματος.
Ούτε στις περιφέρειές τους δεν πήγαιναν. Δεν μπορεί να είσαι δεύτερο κόμμα σε όλη την περιφέρεια και να έχεις αποτύχει στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Αυτό από μόνο του δείχνει τον «πόλεμο» εις βάρος μας. Όμως εμείς συνεχίζουμε δυνατά΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλια

  • Αυτοί που τρέχουν τώρα πόσο κόσμο μαζεύουν όπου πηγαίνουν; 5 ανθρώπους σε κανένα καφενείο; Έτσι και τότε άμα τρέχανε τόσους θα μαζεύανε. Ας πούμε στο Γερουλάνο που’ρθε στο Αίγιο πόσοι πήγανε, άμα ερχόταν ο Γερουλάνος στο Αίγιο στις εκλογές θα μάζευε περισσότερους; Θέλω να πω πως είναι τελείως λάθος η συλλογιστική.

    Είναι λάθος 10/09/2024 22:47

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr